• 瀏覽: 752,870
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 geometric 於 2020-12-4 06:12 PM 發表

認同啊,條黑醫簡直想搵位屈警察。
他那句「可能比人襲擊後丟下樓」的假設並不是醫學「結論」,只是他的臆測;他的責任只應做醫學結論,而不是憑空臆測。反過來法官應該問個醫生,有乜證據證明他的估計「可能比人襲擊後丟下樓」,例如有甚麼傷勢是被襲擊造成、兇器估計是甚麼?如果他不能舉例的話,就可以推論他是否適合作專家證人作供。
這單雖然知道應該屈唔到警察,但可以看到仍有人明知無得屈都照屈的卑鄙心態。那醫 ...
所以佢有講

"他補充,若傷者曾被人用硬物「扑頭」,有機會出現紅腫及傷口有物件的形狀,惟情況並非絕對。"

死者個頭咁傷居然可以冇任何表徵,我唔信囉。唔通真係有內家高手用啲乜隔空掌打佢咩…

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-4 07:52 PM 發表

2票反對,飯聞果2件?
2票棄權??? 大石?田二?
棄權票應該一地眼鏡

其中熱血公民鄭松泰、醫學界陳沛然投反對票、
民建聯何俊賢及新民黨容海恩投棄權

https://www.hk01.com/政情/557659/明日大嶼-財委會5-5億前期撥款通過-33贊成-兩反對-兩棄權

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-4 02:38 PM 發表

查得郁咩? 全港最無法無天嗰班乜唔係就係呢班髮棺咩?
到現在為止有邊個可以真係有能力郁到呢堆人?
等亞爺郁佢地。我吾信佢地真係無法無天

引用:
原帖由 Yanie 於 2020-12-4 03:27 PM 發表

不意外。

http://www.takungpao.com.hk/hongkong/text/2018/0504/163275.html

許父縱容 盲撐兒子                        時間:2018-05-04 03:15:14來源:大公網
                                                             ...
有黑金全家吞。吞完就去嘆世界

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-12-4 09:09 PM 發表

棄權票應該一地眼鏡

https://www.hk01.com/政情/557659/明日大嶼-財委會5-5億前期撥款通過-33贊成-兩反對-兩棄權
無可爭議既議題通常都會保留一兩票棄權票
假如將來出現不能預測變化
可避免比反對票搶走主導位置

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-12-4 01:30 AM 發表
話唔係庇護因為未講掂數丹麥收還是邊隻五眼收,同埋用政治庇護外交層面的impact會比較大。所以暫時字眼上用流亡。
根本就是等待審判時走人, 簡單說就是畏罪潛逃,用什麼流亡只是把黑說成白.

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-12-4 09:09 PM 發表

棄權票應該一地眼鏡

that's astonishing and dropping all jaws

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-4 12:32 PM 發表

年尾大掃除,唔係,係垃圾分類歸邊!
滿分新人類,垃圾要分類👍

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-12-4 09:20 PM 發表

無可爭議既議題通常都會保留一兩票棄權票
假如將來出現不能預測變化
可避免比反對票搶走主導位置
即係有需時出嚟反對?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-4 05:24 PM 發表

今次拉埋消防落水好呀!飛天周仔死得好死得早!慢慢審唔使急,折磨佢家人耐啲,唔係我黑心呢啲pk應有此報,佢個仔折磨咗我哋幾耐,佢有冇阻止個仔嘅違法行為,啲仆街家長盲目縱容子女,9,13歲記者?俾個仔去見識吓都講得出,呢啲人應該要俺咗佢學乜人生兒育女。
支持呢D黃父母拖出去俺~

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-4 02:09 PM 發表

我唔會覺得佢一家人可憐喎, 上至老下至小都唔可憐,
佢一家人所擁有嘅生活係建基於拆散無數家庭嘅幸福而得嚟嘅,
佢哋有咩資格接受人哋嘅可憐同同情
昨晚聽大衞sir, 有人認識佢爸是公務員做菜市場, 是場內唯一黃絲,
佢爹也有份毒害佢, 自作孽

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-4 10:03 AM 發表

9姑娘邊有被佢跣呀, 9姑娘擺到明係立個名目俾佢走o架喎,
反正所有批俾啲垃圾保釋嘅狗官都係擺到明放生, 啲狗官邊有被人跣
狗官比保釋, 之後走犯關人什麼事? 狗官亂判之後上訴友被推翻後都沒有後果, 所以狗官可以不停的比人保釋. 再嘈便告你.

引用:
原帖由 靚c9 於 4-12-2020 12:29 發表
方仲賢昨日被捕地點位於九肚山「澐灃」A21號獨立屋,經土地查冊發現,該物業業主名為何錦燕(Ho Kam Yin Athena),中英文名與方仲賢的母親吻合。土地登記冊顯示,該單位是何錦燕於今年4月以6,123.6萬元巨款購入,且「物業涉及的轇轕」一欄未顯示有銀行按揭,意味她疑似「一炮過」全款購入該物業。
方仲賢雖然是大學生,但原來也是豪宅業主,擁有清水灣「傲瀧」一個單位,該物業在2017年6月以1 ...
呢單嘢,財富調查組肯定會跟,可能下一個著草家庭,會喺呢兩母子

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-4 08:36 PM 發表

法官已經問佢, 周同學頭傷係正面, 唔係後尾枕, 如果比人正面襲擊正常會用手擋, 點解雙手無傷? 條醫生答唔出.

我可以比個答案醫生. 周同學整之信任既人咪可以做到. 比如話手足.

呢個法官暫時都幾正路架.
法官問得好
呢位黃絲醫生又想藉機老屈警察,好彩法官醒目,唔係又俾佢誤導左

引用:
原帖由 6月飛雪 於 4-12-2020 12:39 發表

覺得自己選錯既1百個都唔知有無10個
佢哋會可憐弱智瘋全家要走佬
佢要眾籌班YC唔食都要養佢全家呀
無錯,班傻西明知自己信錯人都唔會醒,寧願繼續供錢養乞兒,都唔會打到昨日的我,因佢哋面對唔到自己嘅錯誤

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]