• 瀏覽: 752,176
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 馬須仁 於 2020-12-4 09:49 AM 發表

大家望真下對眼就知,完全唔係一副正常眼睛有嘅輪廓,雙目無神,眼皮下榻,根本佢自我情緒控制力都應該有問題
仲有個三白眼,釘子健,成個黨都係呢D人。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-4 10:03 AM 發表

9姑娘邊有被佢跣呀, 9姑娘擺到明係立個名目俾佢走o架喎,
反正所有批俾啲垃圾保釋嘅狗官都係擺到明放生, 啲狗官邊有被人跣
合謀協助著草,係咪應該要查下

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-4 02:01 PM 發表

由頭到尾出庭作供既完全冇一個肯定到警方有直接插手過件事,個天才急救員仲話叫警察走開唔好阻住佢地救人。
嘩~天材

有咩慘得過遇上交通意外/大 災難?

答案就係~
遇到交通意外/大災難時,同時遇上天材急救員

問你死咩???
飛天曱甴,吾使怨啦!
整定時辰到

死黃棺,吾使急,
巧快到收九棺!!!

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-4 01:43 PM 發表

荃灣班大哥係邊個?同佢有乜過折?
當日荃灣麻雀館俾黑暴破壞呀?

https://www.hk01.com/突發/382082/荃灣衝突-聯發麻雀館三遭毀壞-老闆呼冤-四股東無一為福建人

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2020-12-4 10:42 AM 發表
重有老人家,臨老先攪到走難咁,分分鐘客死異鄉
歐美咁多美肺,大年紀中左都死緊架啦。

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-12-4 12:29 PM 發表
方仲賢昨日被捕地點位於九肚山「澐灃」A21號獨立屋,經土地查冊發現,該物業業主名為何錦燕(Ho Kam Yin Athena),中英文名與方仲賢的母親吻合。土地登記冊顯示,該單位是何錦燕於今年4月以6,123.6萬元巨款購入,且「物業涉及的轇轕」一欄未顯示有銀行按揭,意味她疑似「一炮過」全款購入該物業。
方仲賢雖然是大學生,但原來也是豪宅業主,擁有清水灣「傲瀧」一個單位,該物業在2017年6月以1 ...
有冇要求公司秘書要有專業資格?
如果要的話,呢位方會長唔通係有專業資格?

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-12-4 02:07 PM 發表

所以消防口供有出入囉
如果係關消防事,D黃絲會唔會立即掉轉槍頭?

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-12-4 08:57 AM 發表

E代癈物折墜,仆x係應該係抵死,我係替呢班畜牲父母傷心。

上年暴動初期,有一段片,

父母年紀比較大
(似係魚民)

被個白痴仔打,父母痛哭,旁邊條死鬼睇戲,等儍仔打完父母後,拍拍儍仔一齊走!!

幾十年的感情,可以因為入侵者既說話而反目???

年輕吾係=可以任意妄為🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
可憐人必有可恨之處,wifi打機冷氣外賣生於亂世。後生唔係藉口,無腦唔識思考就要有代價。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-12-4 02:18 PM 發表

不需要專業資格

引用:
原帖由 科姐 於 2020-12-4 02:30 PM 發表

不需要專業資格
謝謝
因為好似有相關協會,以為做呢樣嘢要考牌。

引用:
原帖由 ff88 於 2020-12-4 02:16 PM 發表

歐美咁多美肺,大年紀中左都死緊架啦。
中咗都吾好死番來醫

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-12-4 02:18 PM 發表

公司秘書要有專業資格,有2種途徑,1 讀公司秘書課程,入會做會員 (公開大學有得讀),2 有其他資格兼任,例如會計師或律師

引用:
原帖由 ff88 於 2020-12-4 02:13 PM 發表

合謀協助著草,係咪應該要查下
查得郁咩? 全港最無法無天嗰班乜唔係就係呢班髮棺咩?
到現在為止有邊個可以真係有能力郁到呢堆人?

引用:
原帖由 科姐 於 2020-12-4 02:30 PM 發表

不需要專業資格
公司秘書要呀

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-4 02:37 PM 發表

公司秘書要有專業資格,有2種途徑,1 讀公司秘書課程,入會做會員 (公開大學有得讀),2 有其他資格兼任,例如會計師或律師
你啱, 不過做有限公司既董事/秘書無特別要求

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]