• 瀏覽: 752,181
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-3 07:05 PM 發表

我贊成班漢奸走狗走佬㗎,至少清走啲垃圾,以後無呢班人炒炒鬧鬧,過十年八年後,山窮水盡,狗糧又斷埋,返嚟再坐多十年八年
香港有冇辦法好似大陸對王蛋,吾理開戲咁終身唔俾入境呢?走佬終身唔俾入境最好!你有你炆煮路,我有我安樂園,皆大歡喜!

引用:
原帖由 wong7fai 於 3-12-2020 13:06 發表

國安官仲要用中文審,快咇請嗰條大狀棍戴啟屍話唔識中文禾😂😂😂
咁搞笑,呢條白鬼大狀棍擺明呃飯食喇

引用:
原帖由 大叔5935 於 3-12-2020 13:15 發表

好好好消息之一
大叔,噚晚開新帖,正好迎接肥佬黎入去坐嘅好消息

引用:
原帖由 bchan77 於 3-12-2020 13:31 發表

咪住先,呢條友唔係已經破咗產咩?老破嘅人的士都唔搭得,可以搭飛機?

條友仲有條女嘅喎,撇低條女唔理?
大難臨頭各自飛喇

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 3-12-2020 13:57 發表

去搵漢奸貴攞尾數呀,嚟條漢奸唔係有官司在身嗎又可以飛走
好似已經坐完,不過垃圾會條數就走硬了

疫苗對今日既病毒有效,不等於對明年既病毒有效。

病毒會變種,傳播得越快,變種得越勁,變下變下疫苗就唔認得,宜家唔抗疫,將來疫苗出黎發覺無效,就PK了。

除非今日話之佢試驗完左未,全部人齊齊打左先。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 3-12-2020 15:07 發表

所以我最鍾意《擺渡人》
平凡不過既外賣員
在抗疫時擔當重要角色
武漢封城中的生命線

引用:
原帖由 6月飛雪 於 3-12-2020 15:10 發表

詐騙係咪同股價有關?
但又唔見有講
詐騙科學園公司,將毒果總部分租比一間私幫顧問公司,可能呢間公司喺負責轉數快的

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-3 07:03 PM 發表

未必, 要取得自己友同意有幾難?

任何民選議員如連續4個月( 喪失資格限期 )沒有出席有關區議會的會議而又沒有在該限期完結前取得該區議會的同意,則該議員亦即喪失在其餘下的任期中擔任議員的資格。
咁好簡單,遲啲區議員要宣誓,冇宣誓嗰啲即時喪失資格,搞掂。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 3-12-2020 15:15 發表

葉生既講法同當年話亂拋垃圾定額罸款係罰窮人一樣
而且飲水根本唔駛除口罩
吸煙啲人就除口罩吸
呢班自私鬼罰佢十萬都嫌少
我有時街上會飲水,鬆開一邊掛繩,飲完即刻掛翻,根本問題不大

而且,警察見到你無帶口罩,都會先警告,唔帶翻先發告票

引用:
原帖由 6月飛雪 於 3-12-2020 15:49 發表

你好睇得起弱智瘋喎
單睇佢喺暴亂現場只識叫警察克制
同喺理大俾人鬧變鵪鶉就知佢幾有料
李柒就有佢份
弱智瘋喺無改錯名,話說當年佢仲衹喺中西區某軀已完,某鷄旦署阿 sir 因民生項目同佢有接觸,阿 sir 話佢痴線㗎,事無大小揾處長,最後處長咪又喺叫翻阿 sir 覆佢

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-3 07:07 PM 發表

游雞好似坐緊, 可以同周後庭拍AV獄中雙飛
油雞未放出黎咩?

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-3 07:14 PM 發表

佢地疫苗試驗唔透明,時間又短,急急推出真係有機會有問題架。

如果我係阿爺,我的疫苗就試清楚先推出,而且首先賣比友好國家啦!

等佢地白皮打自己的疫苗囉,打左有乜事唔好賴我地。
最重要係佢疫苗個測試人數少

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-3 07:36 PM 發表

香港有冇辦法好似大陸對王蛋,吾理開戲咁終身唔俾入境呢?走佬終身唔俾入境最好!你有你炆煮路,我有我安樂園,皆大歡喜!
如果對方已獲得其他國家政治庇護,或者已入藉,就可以拒絕佢入境香港, 吾爾開希之前想入境香港都被拒。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-3 07:14 PM 發表
今日响周xx案作供既醫生黃到出汁,想令人有錯覺老屈警察做既...
問吓黃家驅唔係好高嘅台都跌死,工傷有好多係少於2米高度跌落黎跌死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]