• 瀏覽: 5,969
  • 回覆: 74
引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 05:51 PM 發表

😂😂
因為登月 無益於民生,要做既實驗都做過喇,要威又威左喇,將注意力放番係地球放番係美國人身上,對番國民負責。

你估獨裁社會咩, 今時今日6億人收入少過1000蚊人民幣,仲去搞咩面子工程起d無用既航母。
師兄真係講得好。所以美國政府控制美國肺炎好好。只死廿幾萬人。唔似你講果 D 獨栽政府國家死一萬都無。這民生真係美國做得好。

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 06:43 PM 發表

你有無試過,捐助美國山區兒童呀?
有無試過 咩水災地震,要捐款比美國呀?
美國咁大的國家邊使要捐錢架。直接出兵巴拿馬,出兵洪都拉斯,出兵伊拉克,出兵敘利亞,出兵阿富汗。直接搶晒黃金,直接運石油走,直接做鴉片海洛英生意好過啦。你捐得幾多啊?

引用:
原帖由 danelee 於 2020-12-3 09:41 AM 發表

師兄真係講得好。所以美國政府控制美國肺炎好好。只死廿幾萬人。唔似你講果 D 獨栽政府國家死一萬都無。這民生真係美國做得好。
果然用心良苦,淘弱留強。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-2 09:45 AM 發表

早就完成咗了,現在中國的生產線,每條已8天一部殲20b,在量產之中啦

正當香港浪費時間玩夜掟氣油彈消費香港時,中國的殲20b數量已快超過187架了
8日一架太慢啦。一日一架差不多。一開戰補充不足。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-12-3 12:42 PM 發表

8日一架太慢啦。一日一架差不多。一開戰補充不足。
咁你揾台灣囉,台做潛艇一日就爆炸,兩日就死人,三日就沉埋落海

快得驚人

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-2 12:26 PM 發表

極權國家仲勁。
講一句非法集資,直接清零就得。
係囉,所以匯豐都頂佢唔順,年年都俾美國佬藉口搶十幾億美金,而家考慮放棄北美業務!

Toyota 俾佢用美國車都有的物理問題,咁就俾美國搶百億美元仲慘!

引用:
原帖由 danelee 於 2020-12-3 09:41 AM 發表

獨裁國家。
只要公布脫貧,就是脫貧了。

的確係幾勁。

資料來源?
可靠?
可以提出質疑?

你想學李文亮?

民主制度唔係最好,不過可以批評可以質疑政府,可以要求政府做事,政府為左選票點都要睇民意。

獨裁可以永續,加沒有制衡。

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-3 06:05 PM 發表

獨裁國家。

的確係幾勁。

資料來源?
可靠?
可以提出質疑?

你想學李文亮?

民主制度唔係最好,不過可以批評可以質疑政府,可以要求政府做事,政府為左選票點都要睇民意。

李文亮正正係我朋友醫院的同事。但我朋友在長沙,李文亮在武漢。成個醫院都知是媒體故意抹黑政府。當然包括你這些盲反。

獨裁國家人民有生存權。可能無說明幾大鑊。但就為國民好。自由民主的國家就明知死得人多,唔講,仲叫你唔好帶口罩,繼續去正常的玩。經濟大過人命。香港是中國的。你快去白皮國家啦。唔好阻住中國人生活呀。

其他繼續搬龍門啦。反正在美國染美國肺炎死都是光榮的。

話說白皮的言論自由。在美國網站罵特朗普,是有警察帶同專人去你屋企,比一封信你。話保留權利告你。然後你的網絡就被監控了。 耐唔中 YouTube 有片流出,不過 YouTube 好配合咁刪了。片中連警察個樣及封信都有拍下來。民主自由嘛。

另一單是只能白皮在阿富汗殺人。但就不能批評。批評的都是干涉國家內政。白皮無證據話人哋國家內部就得。白皮在人哋國家殺人就唔講得。幾民主啊。

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-3 06:05 PM 發表

獨裁國家。

的確係幾勁。

資料來源?
可靠?
可以提出質疑?

你想學李文亮?

你咪去大陸睇下囉,台灣不少人都在大陸揾緊食,小康中,留台班死硬窮鬼咪好似你咁口嗡埋呢d自我麻醉囉

引用:
原帖由 danelee 於 2020-12-3 06:45 PM 發表

李文亮正正係我朋友醫院的同事。但我朋友在長沙,李文亮在武漢。成個醫院都知是媒體故意抹黑政府。當然包括你這些盲反。

獨裁國家人民有生存權。可能無說明幾大鑊。但就為國民好。自由民主的國家就明知死得人多,唔講,仲叫你唔好帶口罩,繼續去正常的玩。經濟大過人命。香港是中國的。你快去白皮國家啦。唔好阻住中國人生活呀。

其他繼續搬龍門啦。反正在美國染美國肺炎死都是光榮的。

話說白皮的言論自由。在美國網 ...
李文亮事件都已講到明,醫院最後都信佢,但佢病了痊癒後仍心繫病人,以為自己有抗體而再中招而病逝,連佢家人都無冤,但炒作嗰班係要作個故事出來老屈,冇解嘅

要中途加油嗎

引用:
原帖由 bi11 於 2020-12-3 07:24 PM 發表
要中途加油嗎
要毀滅美國島鏈,足夠了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-3 07:57 PM 發表

要毀滅美國島鏈,足夠了!
去唔到美國本土有叉用

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 06:43 PM 發表

你有無試過,捐助美國山區兒童呀?
有無試過 咩水災地震,要捐款比美國呀?
我去美國時有送過食物比流浪漢

引用:
原帖由 danelee 於 2020-12-3 09:45 AM 發表

美國咁大的國家邊使要捐錢架。直接出兵巴拿馬,出兵洪都拉斯,出兵伊拉克,出兵敘利亞,出兵阿富汗。直接搶晒黃金,直接運石油走,直接做鴉片海洛英生意好過啦。你捐得幾多啊?
美國唔會理窮人,又點會有什麼NGO 去救美國窮人呢?中國十幾二十年前,因為窮,又重視窮人,先比NGO入去救助窮人
現在中國已經全面脫窮了

但中國現在都無可能令 6億"非勞動力"人口有1千以上既月1收人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]