• 瀏覽: 3,440
  • 回覆: 27
+8
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-30 07:12 PM 發表

你又來了
就跟沙士係香港1樣
係健康哥滾到冚家富貴毒果先去搵佢
赤共4權合作就搞出全部假歷史
陳健康佢去滾,佢又唔係滾人老婆,關人差事咩?對香港絕大部份人,都是咁態度,除左蘋果日報有偷窺狂的忠實讀者。
有記者俾錢陳健康係事實,出錢果個係記者係事實,果個記者係蘋果日報的記者係報館確實左,係事實。
問題係記者係低能到睇唔到唔知道陳健康智力低於常人?還是報館請人果個低能到請左個低能大學生做記者?還是明知道陳健康係低低地都重不道德咁引誘佢去做不道德行為?
不過,「陳健康事件」點都有個好處,就是令香港多左單「國際」新聞,而且是「第一次」同類事件。

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-11-30 07:39 PM 發表

最後結果係咩~蘋果登頭版道歉囉,你點吟都吟唔甩
我冇需要吟甩任何嘢
毒果係賤,粉報共報唔賤咩?
而家係你吟唔甩假歷史洗腦倒果為因
不過你地都慣

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-30 11:17 PM 發表

陳健康佢去滾,佢又唔係滾人老婆,關人差事咩?對香港絕大部份人,都是咁態度,除左蘋果日報有偷窺狂的忠實讀者。
有記者俾錢陳健康係事實,出錢果個係記者係事實,果個記者係蘋果日報的記者係報館確實左,係事實。
問題係記者係低能到睇唔到唔知道陳健康智力低於常人?還是報館請人果個低能到請左個低能大學生做記者?還是明知道陳健康係低低地都重不道德咁引誘佢去做不道德行為?
不過,「陳健康事件」點都有個好處 ...
咁毒果請佢叫G又關你地叉事咩~
毒果唔幫佢找數,傾俾錢佢做獨家訪問嘅話,根本冇得嘈

起碼未見到第4權拉李永健去坐屈佢10碌8碌
控制家人炒魷軟禁凍結戶口充公資產打到穿頭斷骨先吖

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-1 07:41 AM 發表

咁毒果請佢叫G又關你地叉事咩~
毒果唔幫佢找數,傾俾錢佢做獨家訪問嘅話,根本冇得嘈
毒果請佢叫雞,本來都關人隱事,唔關我地事。
不過做個所謂獨家專訪,搞到好多香港人的回鄉證被老虎鎖起。
令到在大陸的活動停曬,就關好多人的事。

毒果請完人叫雞, 唔好報出黎咪無事.
再唔係, 放返去風月版, 講到明呢篇係叫雞指南, 繼骨精強同肥龍整多個陳世美, 唔係港聞, 都無事.

如果唔係毒果出錢搵手足做低左個叫救命都唔去理大幫手既鍵盤戰士, 然後去報新聞, 發覺無問題又黎多次, 咁咪好大鑊.

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-12-2 05:33 PM 發表

毒果請佢叫雞,本來都關人隱事,唔關我地事。
不過做個所謂獨家專訪,搞到好多香港人的回鄉證被老虎鎖起。
令到在大陸的活動停曬,就關好多人的事。
你唔識學波叔坐shampoo boat架?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 09:17 PM 發表

蘋果日報叫雞指南無教人點坐喎!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-11-30 11:59 AM 發表

嚴正要求樓主澄清:
1) 文中說的李永健, 是否指2007年特首參選人李永健
2) 如是, 樓主是否已得到李永健確認內容真確及同意在網上發佈此言論
3) 李永健是否有對該等傳媒作出投訴, 如有, 該等傳媒如何回應?

上文涉及對傳媒及記者違反新聞操守的指控, 如屬實, 則必需向相關傳媒及監管機構投訴, 以遏歪風
如非事實, 則閣下有造謠誹謗之嫌,請慎重回答
........... ...
精彩,"一野中的" --- >+ cap 圖...

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-30 07:12 PM 發表

你又來了
就跟沙士係香港1樣
係健康哥滾到冚家富貴毒果先去搵佢
赤共4權合作就搞出全部假歷史
曄  你人來架!  沙士毒果日日宣佈香港係 疫埠  搞到泰國發出紅色旅遊警告!  內消含哂撚  重衰過今次!  係副面新聞下 吾係燒炭 就係跳樓!  因為毒媒誇張報道燒炭死架人比中沙士死架人更多!

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-2 09:17 PM 發表

證實呢件含家產吾撚係人   完全冇人性!  殺人犯 殺人重可以阻止  毒媒殺人用支筆 一句新聞自由  任由佢傷害無辜市民!  10零歲 有咩深仇大恨呀   揾把刀湯個警察條頸?   幾條友同個路人嘈幾句  放火燒人?  有冇咁大仇囗呀?  毒媒殺人防不勝防!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-14 10:22 PM 發表

曄  你人來架!  沙士毒果日日宣佈香港係 疫埠  搞到泰國發出紅色旅遊警告!  內消含哂撚  重衰過今次!  係副面新聞下 吾係燒炭 就係跳樓!  因為毒媒誇張報道燒炭死架人比中沙士死架人更多!

當然仲有楊永強拒絶封院拒絶承認社區爆發啦
同埋首先又係赤共隱瞞疫情
所以大家要每日睇新聞睇報紙上網睇邊度爆疫
但都好過大6人連新聞都冇得睇只能靠傳謠
去撲白醋板藍根呀陰公~
衛食局長左口強真係話驚影響旅遊業所以唔承認社區爆發喎
你果然印證赤共今日思維,唔同意泰國封關你而家叫赤共開關啦~
不過做咩又燒埋懵董搞喎香港經濟果疊呢
佢咁多敗政,逐樣嚟吖~

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-14 10:34 PM 發表

證實呢件含家產吾撚係人   完全冇人性!  殺人犯 殺人重可以阻止  毒媒殺人用支筆 一句新聞自由  任由佢傷害無辜市民!  10零歲 有咩深仇大恨呀   揾把刀湯個警察條頸?   幾條友同個路人嘈幾句  放火燒人?  有冇咁大仇囗呀?  毒媒殺人防不勝防!
唔止湯頸,腸都標埋出嚟

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]