• 瀏覽: 2,209
  • 回覆: 26
+2
四合一攞呢間嘢出嚟抹黑
轉貼新聞係無罪
但係加鹽加醋
煽動香港市民 仇警
就係犯咗國安法

內地官媒《環球時報》旗下環球網今日發表一篇題為《舉起槍的光頭警長,沒想過會感動中國》的感性文章,讚揚上月30日在港鐵葵芳站及巴士總站舉起散彈槍指向群眾的姓劉警署警長,「在守護我們中國的香港」,其舉槍動作「感動一個國」,大呼「劉Sir,我們挺你」。
文章指,當晚千人圍堵劉Sir當差的葵涌警署,結果「外媒那晚集火炒作——有港警舉槍恫嚇示威者」。文章批評,「外媒呢,負責編,環環呢,負責懟。我們第一時間就說了,事實是劉Sir和隊友不幸落單,遭暴徒圍毆,無奈舉槍」。不過,文章無交待警署被圍堵原因。
文章續稱,「那晚後,劉Sir在微博火了,上了人民日報。『黑衣人』卻恨他,厭他。曝光他的宿舍,人肉他的兒女,還把照片PO到反對派的『連登』上。我們見到劉Sir,是個傍晚。他從醫院看病回家,一個黑色雙肩包,一頂棒球帽,膚色黝黑,身材健碩。一副男人樣。受傷的眼角還在充血,『但沒大礙了。』他說」。
文章又附上《環時》記者給劉Sir的打氣字條,以及「中間人警嫂May轉發的短信……是劉Sir寫的」,字條內容包括「中國14億人都支持您」,短信內容則包括「香港警察有能力處理這班暴徒,只恨他們亦是中國人,打不是,不打也不是!真的很心痛!」
文章最後表示,「有時候,一個人感動一個國,只需要,一種善良」。
https://www.am730.com.hk/news/新聞/【反修例】官媒讚警長葵芳站舉槍「感動一個國」-183776

附件

Screen Shot 2020-12-02 at 8.11.30 PM.png(566.15 KB)

Screen Shot 2020-12-02 at 8.11.30 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-2 08:20 PM 發表
四合一攞呢間嘢出嚟抹黑
轉貼新聞係無罪
但係加鹽加醋
煽動香港市民 仇警
就係犯咗國安法

內地官媒《環球時報》旗下環球網今日發表一篇題為《舉起槍的光頭警長,沒想過會感動中國》的感性文章,讚揚上月30日在港鐵葵芳站及巴士總站舉起散彈槍指向群眾的姓劉警署警長,「在守護我們中國的香港」,其舉槍動作「感動一個國」, ...
四位一體賈聞德又用婚新借屍還魂乃西九,
捩橫折曲顛倒是非玩抹黑警察....
擘大隻狗眼睇睇啦柒頭皮....

https://std.stheadline.com/daily/article/2260197/日報-港聞-港警首辦模型內地熱賣

1/1 ■去年七月在葵涌警署外舉槍鎮暴的「光頭警長」劉澤基表現神勇,成為內地不少網店有售的首辦模型主角之一。

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-2 08:20 PM 發表
四合一攞呢間嘢出嚟抹黑
轉貼新聞係無罪
但係加鹽加醋
煽動香港市民 仇警
就係犯咗國安法

內地官媒《環球時報》旗下環球網今日發表一篇題為《舉起槍的光頭警長,沒想過會感動中國》的感性文章,讚揚上月30日在港鐵葵芳站及巴士總站舉起散彈槍指向群眾的姓劉警署警長,「在守護我們中國的香港」,其舉槍動作「感動一個國」, ...
條傻西真係死唔眼閉,
仲想夾硬抹黑英勇劉Sir。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-2 10:43 PM 發表

條傻西真係死唔眼閉,
仲想夾硬抹黑英勇劉Sir。
香港警察真係好威

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-3 08:09 AM 發表

香港警察真係好威
佢直情代表香港警察
英雄+正能量

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-3 08:41 AM 發表

佢直情代表香港警察
英雄+正能量
:victor ...
真係好 帥

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-3 09:10 AM 發表

真係好 帥
好彩曱甴冇再進一步
如果唔係
嘭嘭嘭嘭

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-3 11:01 AM 發表

好彩曱甴冇再進一步
如果唔係
嘭嘭嘭嘭
其實當時
曱甴係有 企圖 搶槍
警長做得絕對啱

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-3 12:31 PM 發表

其實當時
曱甴係有 企圖 搶槍
警長做得絕對啱
說得對~位警署警長劉咩,
係保護緊落單同事及自己,
被班曱甴暴徒圍攻中.....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-3 01:19 PM 發表

說得對~位警署警長劉咩,
係保護緊落單同事及自己,
被班曱甴暴徒圍攻中.....
佢已經算克制
無 開槍

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-3 05:41 PM 發表

佢已經算克制
無 開槍
我最鍾意聽就係 嘭嘭嘭嘭

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-3 05:41 PM 發表

佢已經算克制
無 開槍
犯暴派文宣狗...
就係想警察開槍,
最好嘭冧幾隻曱甴暴徒,
又可大做文章抹黑了。

嘭嘭嘭嘭

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-3 10:53 PM 發表
嘭嘭嘭嘭
香港警察 擺個post

曱甴做唔到咁應用的警察 
永遠鬼鬼鼠鼠喺坑渠搵食

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]