• 瀏覽: 5,894
  • 回覆: 74
引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-1 05:54 PM 發表
1969年時都未有小型電腦,一部電腦成間屋咁大,唔通美國人用手動駕駛去月球?
當時太陽神11號上個部所電腦點計都唔夠現在求其一手機上嘅電腦精密同多功能,點解美國唔用部iphone開飛行模式再次載人去月球呢?答案好明顯啦!

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2020-12-1 04:16 PM 發表
我國強大造架國產民航機先啦 唔洗向仆街美帝同垃圾法國買
民航機的每一個零件/部件都要拿國際認證,要拿國際認證少就10年,多就20年,全世界沒有任何一架民航機是100%國造。
C919想快啲通過國際認可,只能用現有國際認證的零部件造飛機先,等將來中國公司拿到一個認證再換國產貨。

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2020-12-2 09:25 AM 發表

當時太陽神11號上個部所電腦點計都唔夠現在求其一手機上嘅電腦精密同多功能,點解美國唔用部iphone開飛行模式再次載人去月球呢?答案好明顯啦!
一個詞-做假

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2020-12-1 04:16 PM 發表
我國強大造架國產民航機先啦 唔洗向仆街美帝同垃圾法國買
其實929已完成,等歐美玩緊認證就可以出航!

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-2 09:30 AM 發表

民航機的每一個零件/部件都要拿國際認證,要拿國際認證少就10年,多就20年,全世界沒有任何一架民航機是100%國造。
C919想快啲通過國際認可,只能用現有國際認證的零部件造飛機先,等將來中國公司拿到一個認證再換國產貨。
根本歐美又想用政治拖中國後腿這些賤招!

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-12-1 09:45 PM 發表
WS15得左未?
早就完成咗了,現在中國的生產線,每條已8天一部殲20b,在量產之中啦

正當香港浪費時間玩夜掟氣油彈消費香港時,中國的殲20b數量已快超過187架了

引用:
原帖由 uniagon 於 2020-12-1 10:56 PM 發表
唔會安裝係載人飛機,飛彈/無人機就有可能
6代戰機已是可無人操作了,殲25鬼鳥就是其中一部中國戰機!

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 05:51 PM 發表

😂😂
因為登月 無益於民生,要做既實驗都做過喇,要威又威左喇,將注意力放番係地球放番係美國人身上,對番國民負責。

你估獨裁社會咩, 今時今日6億人收入少過1000蚊人民幣,仲去搞咩面子工程起d無用既航母。
嘥氣,中國89年至今由鄧小平主席先讓一撮人先富起來至今的30年已令中國超過一半人脫貧,速度已是世界第一了,

反而你應笑民主美國令多少美國人走入貧窮好過!

知無視了布魯克林,底特律多少美國人訓街咩?

而家甚至紐約,有6百多具屍體因家屬冇錢攪葬禮,被棄置在日落公園內!

真唔明你係有心定係真無知!

引用:
原帖由 mflyer 於 2020-12-1 11:39 PM 發表
通訊, 機體, ..... 都係挑戰!!! 
機體的確是大挑戰,尤其是怎樣用氣膜冷凍技術來抵禦幾千度的超高温也不是易事,雖然中國的技術在3千幾度高温下的問題已解決了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-2 09:54 AM 發表

嘥氣,中國89年至今由鄧小平主席先讓一撮人先富起來至今的30年已令中國超過一半人脫貧,速度已是世界第一了,

反而你應笑民主美國令多少美國人走入貧窮好過!

知無視了布魯克林,底特律多少美國人訓街咩?

而家甚至紐約,有6百多具屍體因家屬冇錢攪葬禮,被棄置在日落公園內!

真唔明你係有心定係真無知!
又係喎。
中國上個月已經宣布,中國已經全面脫貧了。

利害了我的國。

講到有人訓街咁慘既某國,失業救濟金每星期攞到既錢,已經多過某個國家首都最低工資。

我知,實有人講物價唔同生活指數唔同ma

引用:
原帖由 花花AMAY 於 2020-12-2 10:41 AM 發表
也是實驗性質的吧,投入使用以及配套的設備還需很久呢
係,只係測試成功,要量產,要應用可能仲要10年8年。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-12-1 09:45 PM 發表
WS15得左未?
https://youtu.be/7qQ9Ll4GOzI

睇內文,我覺得做航天飛機最有潛力;航天飛機毋需使用火箭,水平起降,送人/物資上軌道,完全不會制造太空垃圾

將來可以開發廉價太空旅遊

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 05:51 PM 發表

😂😂
因為登月 無益於民生,要做既實驗都做過喇,要威又威左喇,將注意力放番係地球放番係美國人身上,對番國民負責。

你估獨裁社會咩, 今時今日6億人收入少過1000蚊人民幣,仲去搞咩面子工程起d無用既航母。
你都係睇少d洗腦毒果
睇下華盛頓,NY 周街都係乞丐

唔想睇文字報,可以睇下 抖音

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]