• 瀏覽: 12,625
  • 回覆: 150
台灣有呢個膽 就放心了

真賤,美國航母唔敢黎想搵英國送死

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:27 PM 發表
https://hk.appledaily.com/china/20201130/2BDTI5ZTAFGBTEVJBZ67JWY6QI/
英國首相約翰遜(Boris Johnson)近日宣佈將於明年派出「伊莉莎白女王號」(HMS Queen Elizabeth)航空母艦到亞洲巡弋。日本八卦小報《夕刊富士》曾爆料指,記者聲稱從美國情報官員獲取消息,美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號 ...
樓主, 你既意思即係英國航母係全球最強? 咁即係暗示美國果D航母係次貨?

想中國幫你維修,嘛大聲講囉出來囉,中國實幫你,去台灣激中國,只怕你沉系台海中國唔來救你

引用:
原帖由 建國川 於 2020-11-30 04:29 PM 發表
台灣有呢個膽 就放心了
武統6大前提之一的有外軍部署,其實寫得好模糊。
戰艦停泊可以解讀為非"部署"。

等睇中共到時走數。

借夠戰機未

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:27 PM 發表
https://hk.appledaily.com/china/20201130/2BDTI5ZTAFGBTEVJBZ67JWY6QI/
英國首相約翰遜(Boris Johnson)近日宣佈將於明年派出「伊莉莎白女王號」(HMS Queen Elizabeth)航空母艦到亞洲巡弋。日本八卦小報《夕刊富士》曾爆料指,記者聲稱從美國情報官員獲取消息,美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號 ...
全球最強英國皇家海軍?

請問依家英國皇家海軍仲有D咩?

出航一次成本幾千萬,"醫死阿伯號"夠錢來亞洲轉圈?

引用:
原帖由 魔教周周 於 2020-11-30 05:04 PM 發表
借夠戰機未
佢話隻艦黎, 冇包飛機

引用:
原來係毒果

樓主竟然話最強海軍不是美國是英國

"美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號」閃電停靠台灣...", 美國原來是英國的宗主國, 仲可以隨意調動皇家海軍做炮灰啦

「伊莉莎白女王號」明年唔去台灣正PK呀 !

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 05:10 PM 發表

全球最強英國皇家海軍?

請問依家英國皇家海軍仲有D咩?
條友睇得007太多,仲以為英國好勁。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-11-30 05:25 PM 發表

佢話隻艦黎, 冇包飛機
和平之艦,友誼第一呢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]