• 瀏覽: 1,934
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
阻止許智峯同陳志全私人檢控狂魔,等於將個奸字刻在額頭上,還談什麼法治!
司法機構自己防礙司法公正,無恥到曠古爍今,必然報應不爽,遺臭萬年!

呢個肯L定係美國.

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-11-26 06:34 PM 發表
阻止許智峯同陳志全私人檢控狂魔,等於將個奸字刻在額頭上!
司法機構自己防礙司法公正,無恥到曠古爍今,必然報應不爽,遺臭萬年!
係執法機關檢察機關全部夾埋肆無忌憚政治掛帥
明明人治仲叫自己做法治
=做G話自己係處

引用:
原帖由 rigby 於 26-11-2020 19:32 發表

黃俄共狗“只爭朝夕”,
牠們不在乎遺臭萬年 !
點解要種族歧視黑人,他們做錯了什麼?
是因為他們天生就是一身黝黑的皮膚嗎?
為什麼警察來了見犯人是黑人就先開七槍?
為什麼沒有見過白人被先開七槍射殺呢?
是人治還是法治?由傳媒大享來定義對錯?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 26-11-2020 19:51 發表

明明人治仲叫自己做法治
=做G話自己係處
傳說中擁有處子之身的妓女。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-26 08:11 PM 發表

點解要種族歧視黑人,他們做錯了什麼?
是因為他們天生就是一身黝黑的皮膚嗎?
為什麼警察來了見犯人是黑人就先開七槍?
為什麼沒有見過白人被先開七槍射殺呢?
是人治還是法治?由傳媒大享來定義對錯?
你港警每年被黃絲or南亞辣低1百幾廿件嘅話
我睇你喊打喊殺喺街見人就射

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 26-11-2020 20:30 發表

你港警每年被黃絲or南亞辣低1百幾廿件嘅話
我睇你喊打喊殺喺街見人就射
公平是人為概念,要看你如何定義。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-11-26 07:51 PM 發表

明明人治仲叫自己做法治
=做G話自己係處
所以唔可以俾法官說了算,唔同法官可以對法例有唔同理解,最後法官就自己想點判就話係咁理解法例,判案就變成法官個人意願,無準則。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-26 08:47 PM 發表

公平是人為概念,要看你如何定義。
我就唔見謝偉俊之流及建制派班貌似有識之士而家出嚟叫學全世界所有國家管好警隊鐵面秉公清理門戶

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-11-26 10:58 PM 發表

乜美國克驚一年有一百幾呀件比人辣底咩
冇1百都幾十
查車又俾人射
查噪音家暴又俾人射
黑鬼射你冇事冇幹冇警告完全突襲
人地槍戰當食生菜
香港班恰細路唔敢認嘅懦夫1年有幾多過殉職?

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-11-27 09:37 AM 發表

所以唔可以俾法官說了算,唔同法官可以對法例有唔同理解,最後法官就自己想點判就話係咁理解法例,判案就變成法官個人意願,無準則。
你講咗去邊?
關法官咩事?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 27-11-2020 18:35 發表

我就唔見謝偉俊之流及建制派班貌似有識之士而家出嚟叫學全世界所有國家管好警隊鐵面秉公清理門戶
你簽名區那張白人警察也懂得愛護黑人的圖片,想表達美國警察比香港警察要好吧?可是如果真的是這麼愛護,就不會在黑人平權運動之時,美國警察仍然暴力執法,對黑人連開七槍殺害他吧!這是什麼玩法?先保障美國警察的人身安全,所以殺人是合理,然而又沒有保障雙方的方法?別一直想方法做Show來掩飾問題的存在,這就是利用大話來得人心!?

美警:你真是慘...可憐...可憐...
黑人:對對對...嗚嗚嗚!
美警:(殺!!!)
黑人:什麼!!?
黑人:什麼!!?
黑人:你當我們是什麼!?? Black Lives Matter!!!
美國大資本家:沒權沒勢又沒錢的人就是活得這麼賤。

附件

da537370-a3bd-11ea-87f9-a044953357d9.jpeg(52.31 KB)

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-27 06:41 PM 發表

你簽名區那張白人警察也懂得愛護黑人的圖片,想表達美國警察比香港警察要好吧?可是如果真的是這麼愛護,就不會在黑人平權運動之時,美國警察仍然暴力執法,對黑人連開七槍殺害他吧!這是什麼玩法?先保障美國警察的人身安全,所以殺人是合理,然而又沒有保障雙方的方法?別一直想方法做Show來掩飾問題的存在,這就是利用大話來得人心!?

黑人:對對對...嗚嗚嗚! ...
你就是那種人講示威者記者你就講汽油彈當駁咗的人

主題標籤 #陳志全
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]