• 瀏覽: 757,334
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-22 11:52 PM 發表

個5000你當係援助唔好彩中招既人啦.
咁會唔會易接受D?
咁就睇下點叫唔好彩中招...

今時今日疫情下人人識保護自己戴口罩,減少社交活動,好似跳舞群組咁,我真係唔覺得要俾5000

如果係珍惜自己份工,就更加要保護自己...

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-11-22 10:39 PM 發表

老同間已經勁傳呢個搵錢方法,包飲包食又有住宿,重有錢收。
有冇吹埋用乜方法染到?
係幾好架, 可能以後都唔駛再係人世受折磨.

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-11-22 11:56 PM 發表

咁就睇下點叫唔好彩中招...

今時今日疫情下人人識保護自己戴口罩,減少社交活動,好似跳舞群組咁,我真係唔覺得要俾5000

如果係珍惜自己份工,就更加要保護自己...
最終每個人都要自己小心. 咁係最有效既.
但係總唔能夠因為有人唔聽話就當晒所有中招既人都係抵死.
而且, 好多時有D事就算覺得唔公平, 只要對大局有幫助都係要做.

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2020-11-22 08:52 PM 發表

原來邊度爆先源頭就是邊, 這種意見跟牛頭角阿嬸一樣, 這便是微生物學專家, 起碼拋下書包大下我們等愚民.
專家...喎
中國武漢係全球首先辨別出新冠病毒。但被別國抹黑為源頭。
外國咁做係陰謀。中國人咁做係漢奸!
其實現有好多證據顯示在更早時新冠病毒已在地球出現。

引用:
原帖由 lily981 於 2020-11-22 11:46 PM 發表

當聽到確診會派5千真係好灰,但諗深一層,聽過好多人講,有好多人寧願訓天橋底,慳返錢生活緊,無論後生或老,無想係黃定藍,係呢一年,香港人口既三角形最底部,最大群人,所受既沖擊係最大。當我仍埋怨老闆日日煩住我,講幾千次話唔做時,其實社會上,已經有好多人被失業,攞緊半薪時,原來自已已經好好彩,仲有份工頂住。
所以,果5000對局外人睇,好似比多,但代入d無錢,唔可以無工開既人黎講,係甘露,又何必理會係 ...
👍新聞睇港大磚家就好似活在象牙塔,完全唔明底層人生活嘅困難...一係就有心玩嘢!😶

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-11-22 09:38 PM 發表
見到政府做埋啲白九痴野,真系好X火🔥,中招拎五千,唔帶罩罰2000。完全是本末倒置。
回港檢疫又搞極都唔好,安心出行app只系自願。就算商家肯用,但你唔用都照入,有Q用咩……
學大叔話的,要第五波,第六波嚟政府先識死
好多人唔肯驗,係因為驚萬一驗到陽性要入院醫一頭半個月,手停口停,所以政府先會出呢招,之前全民檢測就好多藍人因為咁唔去驗,尤其是草根階層。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-11-22 10:41 PM 發表

我只係覺得捐血係義務,不分政治立場,所以我會定時去捐血
諗起一句廣告語,改少少:
你不愛政治,但政治卻找上你。

黃屍黑暴迫正常港人走上政治漩渦,我們就要比佢地更劃清界線。否則只會被黃屍帶著走。

如果黃十字會做下宣傳,不分黃藍都正義超人上身,咁黃十字會永遠都黃,更有機會黃到黑。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-11-22 09:38 PM 發表
見到政府做埋啲白九痴野,真系好X火🔥,中招拎五千,唔帶罩罰2000。完全是本末倒置。
回港檢疫又搞極都唔好,安心出行app只系自願。就算商家肯用,但你唔用都照入,有Q用咩……
學大叔話的,要第五波,第六波嚟政府先識死
或者咁諗,政府就是要拖到第五波第六波或更耐,拖到反政府的黃屍都要求政府全民檢測安全碼等有效方法。

事實已證明國內果套係work,但香港反對聲音依然存在,就繼續擺埋一邊,繼續反反覆覆。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-11-23 12:22 AM 發表

好多人唔肯驗,係因為驚萬一驗到陽性要入院醫一頭半個月,手停口停,所以政府先會出呢招,之前全民檢測就好多藍人因為咁唔去驗,尤其是草根階層。
有藍朋友說不會去驗,原因是怕中招,家中寵物無人照顧。

所以漁港人無得救。

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-11-22 10:21 PM 發表

聽聞治療嘅藥物會令到上半身發冷下半身發熱,同時冰火,如果有人拎條命去搏呢5k應該好手緊
班黃友真係咁貪錢既話不如了結自己去博巨額保險啦.....

為左5K走去專登瀨野....乜佢地條命原來只係值5K....

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-23 12:02 AM 發表

最終每個人都要自己小心. 咁係最有效既.
但係總唔能夠因為有人唔聽話就當晒所有中招既人都係抵死.
而且, 好多時有D事就算覺得唔公平, 只要對大局有幫助都係要做.
無錯...有班基層真係分分鐘無辜中招....

都係果句啦:班黃友分分鐘都只係"講下嗟",佢地連建馬鞍山國後三小時即因為無冷氣而"亡國",佢地真係想中??

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2020-11-23 04:07 AM 發表

有藍朋友說不會去驗,原因是怕中招,家中寵物無人照顧。

所以漁港人無得救。
所以咪繼續封港一兩年,連日本呆灣都去唔到,睇下邊個頂唔順先.....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-22 11:38 PM 發表

但現在風高浪急哦,離開香港水域阿爺北斗就確定位置捉到你,如果好好彩走到去台灣分分鍾失蹤了,其實最好辦法都係係香港受啦,條500萬肥仔醒目呀唔止報大數仲屋內收藏軍火,好啦嚟次起碼十轆八轆起跳啦計下數去省左過百萬啦,以後食住行政府包晒而且仲有工資,嚟條肥仔識計數呀
佢地人生高峰過後就要還.......
所以話班黑暴既錢真係冤枉來瘟疫去.....

引用:
原帖由 Yanie 於 2020-11-22 11:52 PM 發表

條友係咪失業,搵人養啊
呢D咪同老同為左入去坐不惜經常犯法一樣.....

大叔我尋日已到南京,天氣麻麻地,李生機場接我地,晚上一起食飯。

附件

IMG_20201122_191918.jpg(562.33 KB)

IMG_20201122_191612.jpg(563.54 KB)

IMG_20201122_190614.jpg(413.13 KB)

IMG_20201122_191158.jpg(380.67 KB)

IMG_20201122_190920.jpg(603.2 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]