• 瀏覽: 757,366
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 11:18 AM 發表
2條旦散,三十歲未夠,有四百幾五百萬經費,你話唔喺黑金我唔信囉
個間唔知咩郁輝開的公司贊助哦,去會唔會逃返去新加坡的

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 11:28 AM 發表

張宇仁其實要幫手喺酒樓餐廳推廣要客掃碼入埸,一日唔清零,食肆啲生意絕對唔好做,予其不斷叫政府放寬限聚令,不如積極幫手推安心出行碼,盡早凊零,正常做生意
根本大班商家佬又唔願郁,一有事就話政府咩政府點但現在少少野都唔幫手,班人個個唔憂柴唔憂米我都好難想到去地會真心對香港

引用:
原帖由 muihin 於 2020-11-22 12:00 PM 發表

派錢係咪真架? 如果真係噉搞啊。有機會中咗吖半頓飯大師講架......香港會有100萬人呢非自然噉流失。

竟然派錢唔係佢鼓勵啲人去檢驗。只係去安慰一班受咗感染嘅人。唔係一個積極嘅層面。可能引發一啲貪錢嘅人傳染。
應該唔會.
冇人擔保中招會幾大鑊. 仲可能會累到身邊人. 為幾千去搏?
我其實唔反對咁做.
因為的確係有人擔心測到中招要停工冇收入. 越係低下層越係咁.
當係鼓勵佢地去驗好, 當係唔好彩中咗招既救濟律貼又好, 都無可厚非.
而且真正中招既人都只係好少數. 實際開支唔會幾大.

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-11-22 11:30 AM 發表

🐢好似已經潛逃李家坡,對嗎?拉咗3條旦散,睇怕唔使返嚟囉
火兄去已潛逃嗎,唔係話取消新加坡籍返嚟選特首嗎

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2020-11-22 12:59 PM 發表

我就諗左好耐,點解唔係安裝安心出行嘅時候要求用戶提供定位,就好似普通app都會問你拎通訊錄同埋相簿等等。其實裝得嘅都唔介意提供定位。。。
其實係自動先最有效.
現在好多apps都知道你位置而俾sell野建議你啦.
你講得啱, 用得個app都唔怕俾你知道位置.

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-11-22 11:41 AM 發表

所謂「有權」從來不是絕對,現在行quota免隔離回港已是一種

在非常時期以非常措施,擋著明顯是播毒源頭國家是負責任政府要做的,例如泰國政府嚴厲的國民回國程序
。今朝新聞訪問梁焯偉去話聖誕大班留學生回港,去話要趕快安排好定點酒店隔離,,,,個班係海外港人有權返嚟但係到這7百幾萬港人啦,我地就任由被去地播毒嗎,,咩都話人權,人權大q晒為這幾萬人放棄我地嗎,嚟D人權自己曬q氣

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-11-22 12:43 PM 發表

一係有大單嘢做緊唔出得聲,一係唔敢做嘢。。。
之前想做單大野,而家乜野都唔想做!唔關我事,睇唔到見唔到🙈😎

引用:
原帖由 babyna 於 2020-11-22 11:57 AM 發表

非常贊成!唔係聖誕新年復活暑假輪住返嚟,一定要增加成本
最pk班友返嚟都算仲以為大q晒,最出名就係森尾條友囉,疫情爆個老豆老母坐郵輪又要政府救,救左返嚟多謝都無句跟住白鬼爆個仆街仔又死返嚟,之前又話政府點差點衰,,嚟D趴街真係以為大Q晒係度為所欲為

引用:
原帖由 muihin 於 2020-11-22 12:00 PM 發表

派錢係咪真架? 如果真係噉搞啊。有機會中咗吖半頓飯大師講架......香港會有100萬人呢非自然噉流失。

竟然派錢唔係佢鼓勵啲人去檢驗。只係去安慰一班受咗感染嘅人。唔係一個積極嘅層面。可能引發一啲貪錢嘅人傳染。
梁焯偉話確診的如係勞動階層手停口舒個D派5000蚊可以,但有些公務員大公司已有福利這些就不用比,我覺得梁講得有道理我係贊成勞動階層有些真係手停口停的,,,但個趴趴走陳局長話不會查確診就比,去真係個腦生在屁股上的,這樣讀書確診又比海外返嚟個D又比,公務員又唔會扣人工又比,,

引用:
原帖由 山下肥肥海鮮 於 2020-11-22 12:02 PM 發表

廉記。今日拉嗰兩條蛋散,都唔關佢事,就算廉記呢兩年有冇真心為香港做嘢,裏邊班人唔放好去邊度,阿爺而家重點係警察做嘢
廉記密密實實嫲,不要問只要信我地識條鐵咩

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-22 01:43 PM 發表

梁焯偉話確診的如係勞動階層手停口舒個D派5000蚊可以,但有些公務員大公司已有福利這些就不用比,我覺得梁講得有道理我係贊成勞動階層有些真係手停口停的,,,但個趴趴走陳局長話不會查確診就比,去真係個腦生在屁股上的,這樣讀書確診又比海外返嚟個D又比,公務員又唔會扣人工又比,,
x2,如果喺基層中招,嗰5千蚊可以當恩恤生活費

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-22 01:25 PM 發表

應該唔會.
冇人擔保中招會幾大鑊. 仲可能會累到身邊人. 為幾千去搏?
我其實唔反對咁做.
因為的確係有人擔心測到中招要停工冇收入. 越係低下層越係咁.
當係鼓勵佢地去驗好, 當係唔好彩中咗招既救濟律貼又好, 都無可厚非.
而且真正中招既人都只係好少數. 實際開支唔會幾大.
我怕助長左年輕曱甴播疫,
佢地一直覺得自己年輕,
就算中左招,都唔會有咩大礙,
至於後遺症?我好懷疑佢地知唔知有。
而且愈多人中招,同內地通關愈難,現今政府仲合法咁俾錢佢地洗,無理由唔拎。
對於正常人來說,一定唔會為五千元去搏。
兩批人對疫症認知唔同,真係難以包保有無人為錢而去染疫。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-11-22 01:34 PM 發表

。今朝新聞訪問梁焯偉去話聖誕大班留學生回港,去話要趕快安排好定點酒店隔離,,,,個班係海外港人有權返嚟但係到這7百幾萬港人啦,我地就任由被去地播毒嗎,,咩都話人權,人權大q晒為這幾萬人放棄我地嗎,嚟D人權自己曬q氣
基本法下佢地有權返黎.....

同埋英美地方乘客都要上機前驗過無事才可以返香港......

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-11-22 01:50 PM 發表

我怕助長左年輕曱甴播疫,
佢地一直覺得自己年輕,
就算中左招,都唔會有咩大礙,
至於後遺症?我好懷疑佢地知唔知有。
而且愈多人中招,同內地通關愈難,現今政府仲合法咁俾錢佢地洗,無理由唔拎。
對於正常人來說,一定唔會為五千元去搏。
兩批人對疫症認知唔同,真係難以包保有無人為錢而去染疫。
咁講法唔好醫佢地啦.....

佢地一無冷氣就"被滅國",佢地點會為拎五千用自己條命去博?班黃友唔會咁蠢既....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-22 01:53 PM 發表

咁講法唔好醫佢地啦.....

佢地一無冷氣就"被滅國",佢地點會為拎五千用自己條命去博?班黃友唔會咁蠢既....
怕班YC,無知者最無敵,因為係我心目中,佢地真係好無知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]