• 瀏覽: 757,578
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
引用:
原帖由 geometric 於 2020-11-16 04:30 PM 發表

陣間他們打一兩場官司,就可以資源回收,把他們到手的小金金送回狀師身上了
係喎, 洗得乾乾淨淨

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-11-16 04:06 PM 發表

這些都是預期之內的事了,所以才說現在只是前菜,主菜都未上,都仲未到戲玉
世道廿年一運,當佢否極泰來都要5/6年,愚港人去年67月破天道,1O月底開始墮落地獄,至今衹是1年,即是前菜的前盤。
當然這個不是科學論說,還有人力勝天的科學境界。至於愚港人算吧啦,還是運衰信鬼神吧,綁緊安全帶啦!

方向報早兩個禮拜仲係咁鬧黑暴拉布,今日已經同佢地好好朋友,一齊反明日大嶼,仲話要團結民間力量,金主呢次又出錢又出力。

引用:
原帖由 kt1223 於 2020-11-16 05:18 PM 發表
方向報早兩個禮拜仲係咁鬧黑暴拉布,今日已經同佢地好好朋友,一齊反明日大嶼,仲話要團結民間力量,金主呢次又出錢又出力。
洞房一向都係反政府......

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-11-16 04:04 PM 發表
襲警教師楊博文眾籌被捕 警指涉洗黑錢凍結逾500萬元
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1925008/即時-港聞-襲警教師楊博文眾籌被捕-警指涉洗黑錢凍結逾500萬元
警方拘捕一名30歲男子涉嫌洗黑錢,他聲稱因襲警被定罪而失去工作,在社交平台做眾籌活動,聲稱籌集50萬元,並提供銀行戶。據悉,被捕男子為曾代表本港出戰亞運的沙灘排球代表、29歲 ...
有D黑錢唔係由黃友黎既...你懂的....

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-11-16 04:14 PM 發表

睇住個中原城市指數就以為樓市無問題的話,實在太天真,而家嘅環境係揸住層樓嘅想走都走唔甩,無大傻會幫你接火棒,什麼供不應求?這都是地產商及地產代理用來騙香港人的謊言
但柏x莊賣晒呢樣野真係事實黎個喎......
跟本班黃友本身都想乘勢入市....同埋市區樓永遠都係抗跌力強.....
始終依家有8成市民供完樓,加上壓力測試下供樓人質素比以前高左......
好似03年咁大跌一半跟本就無可能.....

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-16 01:43 PM 發表

捱唔到咁耐掛?
我諗至多出年就出事.
如果撐到2,3年經濟可能開始轉好(估計疫情點都會過).
始終依家申請按揭要過壓力測試.....

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-16 01:34 PM 發表

深有同感!
有關既事已不是個人問題, 好多時都係對整個社會有影響.
黃人乜都極端政治化, 總之政府做既野就要反. 唔會理性思考每件事是否真正應該做.
例如之前既自願全民檢測, 佢地就藉口多多, 自己唔做仲要周維叫人唔好做.
一個本來對抗疫大有幫助既行動就俾佢地廢咗一半武功.
一件係咁, 兩件係咁, 大家都係係香港生活, 身受其害, 有乜法子唔起火?
這是共業......佢地永遠唔醒既話永遠無得再去日本.......

黃友以為真係可以趁今次機會同內地永遠區隔從而暗推港獨,事實上佢地永遠也會同心目中既"鄉下"隔絕....

睇下到時邊個先頂唔住.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-16 05:31 PM 發表

但有壓力測試唔代表俾人炒會無事...國泰班飛雞被炒...如果本身無儲備一樣好快玩完...

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-11-16 11:22 AM 發表
安心出行app主要作用係咩?
可能係儲印花

集齊自願新冠檢測,安心出行,****(未推出),****(未推出)
可以在特區護照fade out之後換取中華人民共和國護照一本🤣🤣🤣

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-16 05:31 PM 發表

壓力測証都只係係某D假設環境下先有用.
失業可以冇晒收入.
冇信心驚樓價跌就投資者都會出貨.
互相影響下可以好快出事.
同股市一樣, 升時可以升到你唔信, 跌起上呢又會快到你唔信.

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-11-16 05:37 PM 發表

但有壓力測試唔代表俾人炒會無事...國泰班飛雞被炒...如果本身無儲備一樣好快玩完...
壓力測試其中一部份係你要有儲蓄能力......
班飛雞本身都無供樓,因為佢地成日話樓貴......

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-11-16 05:52 PM 發表

壓力測証都只係係某D假設環境下先有用.
失業可以冇晒收入.
冇信心驚樓價跌就投資者都會出貨.
互相影響下可以好快出事.
同股市一樣, 升時可以升到你唔信, 跌起上呢又會快到你唔信.
但始終市區樓抗跌能力真係強....
依家好多銀行都可以"供息唔供本"去拖延銀主斷供之危機.......

都係果句:香港樓8成已經斷供,已經無97年同03年咁危險......
加上甘願"靠父幹","靠母幹"果班銀髮人既經濟能力真係好勁......

引用:
原帖由 科姐 於 2020-11-16 04:18 PM 發表

小黃人好有錢
大家留意最近好多後牲帶成幾拾萬嘅名錶睇佢成身行頭真係唔小野,啲女仔隻錶閃到眼花, 但就搭巴士。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-11-16 06:02 PM 發表

大家留意最近好多後牲帶成幾拾萬嘅名錶睇佢成身行頭真係唔小野,啲女仔隻錶閃到眼花, 但就搭巴士。
無留意, 我驚比人打

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]