• 瀏覽: 2,352
  • 回覆: 22
今年2月29日是港鐵太子站「831」事件半周年,當日旺角及太子一帶再爆警民衝突,至翌日凌晨仍未平息,警方共拘捕71男44女(15至54歲),當中5名男女(16至28歲)其後拒保候查,獲暫時釋放。西九龍總區刑事部人員經進一步調查及徵詢法律意見後,昨日(25日)及今日(26日)在全港多區拘捕該5名男女。
警方已落案控告一名姓陸男子(23歲)一項「在公眾地方行為不檢」、一名男子(28歲)一項「藏有攻擊性武器」、一名女子(27歲)一項「管有任何物品意圖摧毀或損壞財產」及一名女童(16歲)一項「藏有工具可作非法用途」。案件將於明日(27日)下午在九龍城裁判法院提堂。其餘一名男子(21歲)被控一項「管有任何物品意圖摧毀或損壞財產」,案件將於9月2日下午在九龍城裁判法院提堂。
據悉,該名23歲姓陸的被捕男子,在馬鞍山區內一間中學任職教師,是名休班輔警,駐守觀塘警署。該名輔警在今年2月29日被捕後已即時被警方停職,在9月的新學期里亦不獲所任教的校方續約....

警方當日拘捕多人。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200826/mobile/bkn-20200826201757340-0826_00822_001.html

曱甴暴徒犯左法就要執行拘捕...
理得你係邊一位,警察鐵面無私做得好!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-10 08:22 PM 發表
今年2月29日是港鐵太子站「831」事件半周年,當日旺角及太子一帶再爆警民衝突,至翌日凌晨仍未平息,警方共拘捕71男44女(15至54歲),當中5名男女(16至28歲)其後拒保候查,獲暫時釋放。西九龍總區刑事部人員經進一步調查及徵詢法律意見後,昨日(25日)及今日(26日)在全港多區拘捕該5名男女。
警方已落案控告一名姓陸男子(23歲)一項「在公眾地方行為不檢」、一名男子(28歲)一項「藏有攻擊 ...
又拉到曱甴 真係大快人心

警察係唔理你係乜嘢日 
犯罪就 拉人 
呢條 輔警 
正一半國賊

輔警 暴動中被拉 罪加一等

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-11 07:07 AM 發表
警察係唔理你係乜嘢日 
犯罪就 拉人 
呢條 輔警 
正一半國賊
無錯~違法就要拉,
仲要睇睇呢件散工輔警正職撈乜。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-11 08:33 AM 發表

無錯~違法就要拉,
仲要睇睇呢件散工輔警正職撈乜。
呢位叛國賊 輔警 真係攞盡香港的著數

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-11 08:35 PM 發表

為咗搵 快錢 自毀前程

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-11 08:35 PM 發表

都唔知係唔係曱甴臥底。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-11 09:35 PM 發表

都唔知係唔係曱甴臥底。
臥底 正邪兩方的 也有

引用:
原帖由 689等於689 於 2020-11-11 09:57 PM 發表

臥底 正邪兩方的 也有
呢個 輔警 肯定一身屎

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-11 10:31 PM 發表

呢個 輔警 肯定一身屎
輔警 的心態 又想當差 覺得威威 但係畀人洗咗腦 做咗喪屍曱甴 自毀前程

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-12 07:50 AM 發表

輔警 的心態 又想當差 覺得威威 但係畀人洗咗腦 做咗喪屍曱甴 自毀前程
輔警 被拉 呢個人渣抵鳩死

引用:
原帖由 689等於689 於 2020-11-12 09:41 AM 發表

輔警 被拉 呢個人渣抵鳩死
agree輔警人渣抵鳩死

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-12 07:50 AM 發表

呢類咁嘅內鬼瘀血,
一早就要抽出清除。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-12 10:32 PM 發表

呢類咁嘅內鬼瘀血,
一早就要抽出清除。
輔警自己攞嚟衰

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]