• 瀏覽: 1,836
  • 回覆: 14
https://mil.news.sina.com.cn/world/2020-10-31/doc-iiznezxr9150245.shtml

消息人士透露,在印度根據一項雙邊協定向美國提出緊急援助請求后,1.1萬套“擴展型寒冷氣候士兵着裝系統”(ECWCS)于上月末抵達印度。美國陸軍從戰備倉庫里調撥了11000套防寒服,防寒服抵達印度后,即被派送到印軍部署的寒冷前線地區。
文章稱,2016年,美印兩國簽署了《後勤交換協議備忘錄》(LEMOA),此次採購案是該協議的首次實際應用。根據協議,允許美印兩國互用對方的軍民用設施進行維護、補給和加油等後勤作業。此前,在美印舉行的聯合軍事演習中,美軍艦船和飛機根據該協議借用印度基地進行加油補給。

印度連軍服都做唔好,要靠美國入口,真係訂得黎都死人啦。

撕下標籤或許是made in china

【印度士兵抱怨:美國進口防寒服破洞、掉色、有汗餿味!】印度從美國進口的1.1萬套防寒服中,有一部分是美軍使用過的裝備,破洞、掉色、汗味重。專家分析,美國很願意給印度二手貨,可以顯示雙方親如一家,也可以實行“後勤交換協議”。(防務新觀察) ​
https://weibo.com/tv/show/1034:4 ... om=old_pc_videoshow

美國陸軍何年在冰天雪地作戰, 何時著過11000套防寒服????

死啦, 呢批衫係咪韓戰時的出土文物黎架???

我屋企附近球場有個回收箱,好多舊衫喎。簡單D,阿差講句「對唔住中國」,我私人醒2袋舊衫俾你。

引用:
原帖由 catcloud 於 2020-11-1 06:25 PM 發表
https://mil.news.sina.com.cn/world/2020-10-31/doc-iiznezxr9150245.shtml

消息人士透露,在印度根據一項雙邊協定向美國提出緊急援助請求后,1.1萬套“擴展型寒冷氣候士兵着裝系統”(ECWCS)于上月末抵達印度。美國陸軍從戰備倉庫里調撥了11000套防寒服,防寒服抵達印度后,即被派送到印軍部署的寒冷前線地區。
文章稱,201 ...
杯水車薪,20萬人得1萬1千件,另外戈18萬9千人呢?

先 不被凍死 為大
印度作死

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-4 09:03 PM 發表
美國陸軍何年在冰天雪地作戰, 何時著過11000套防寒服????

死啦, 呢批衫係咪韓戰時的出土文物黎架???
成批衫係俄螺絲3蚊斤淘返黎,換個嘜頭賣比呀三,每件一千美元

平日懶燒香,臨急抱佛腳。

引用:
原帖由 大林林 於 2020-11-6 02:06 AM 發表

成批衫係俄螺絲3蚊斤淘返黎,換個嘜頭賣比呀三,每件一千美元
不排除, 美軍有幾多寒戰參與過, 反而去中東熱戰佢就多所以印度真係低低地

分分鐘批衫又係中國製造

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-6 08:10 AM 發表

不排除, 美軍有幾多寒戰參與過, 反而去中東熱戰佢就多所以印度真係低低地

分分鐘批衫又係中國製造
韓戰軍服、二戰軍服,早三十年已經炒,仲貴過新衫幾倍,家下可能貴過ysl!呀三絕對買唔起
冬天二手軍服可能係前華沙班東歐窮國流出

引用:
原帖由 大林林 於 2020-11-6 10:17 AM 發表

韓戰軍服、二戰軍服,早三十年已經炒,仲貴過新衫幾倍,家下可能貴過ysl!呀三絕對買唔起
冬天二手軍服可能係前華沙班東歐窮國流出
幾十年前的舊棉被都扁撻撻或穿吼唔暖,幾十年前的夾棉舊軍服,真係想凍死班阿差咩!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-11-6 02:53 PM 發表

幾十年前的舊棉被都扁撻撻或穿吼唔暖,幾十年前的夾棉舊軍服,真係想凍死班阿差咩!
採購果個理能邊境d蟻民生死咩,總之件衫望落夠厚,拎上手夠重,睇落夠暖,回佣夠高就去馬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]