• 瀏覽: 518,699
  • 回覆: 6,530
  • 追帖: 10
+155
引用:
原帖由 上環 於 2020-11-5 16:08 發表
老夫昨晚夜觀星象,但見七星珠連,客星紫薇星昏暗隱於太白,貪狼移位,破軍妄動,又見東青龍之位發青,西白虎之位耀白,南朱雀之位泛紅,北玄武之位放綠,上古四大神獸皆有異象,甚異之,遂掐指一算,發現天象異動,新帝王星已出現,紫氣東聚,牛斗衝天狼,斗柄東指你踏媽在哪涼快呢我都等你17年了

侵侵
橫空隔世震九州
懷念川建國同志

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-11-5 19:10 發表

橫空隔世震九州
懷念川建國同志
一日未交出權力,一日都未死得。

引用:
原帖由 lawo 於 2020-11-5 11:41 AM 發表

大叔同馬頭或者剛剛前面的林鄭支持者會說,葉繼歡打刧是考驗警察,林過雲姦殺是想叫人唔好學,
所以林鄭軟弱是引蛇出洞,大智若愚,重記得2019暴動剛開始時有藍營智障說黃狗大量沽了期指,所以
中方同林鄭正苦不能強硬平暴,要用期指挾死黃營,現在一年了,黃狗毫髮無損的活着,反而是聽信
藍色智障人說忍,忍,忍,再忍的市民被私了,被暴力掟磚,掟汽油彈,燒到重傷的有,掟死的有,做生意的執笠裁員,
打工 ...
最有趣嘅係當有人對林鄭提出質疑嘅時候,紅茶館嘅主持就一定例牌答你林鄭係阿爺嘅人,你哋不要問,只要信!(覺唔覺得六個字好熟口面呀?),但如果仲有人提出質疑而主持又答唔到嘅話,咁一衆紅茶館嘅茶客就會立即紛紛跳出嚟保駕護航,又話你係偽藍真黃,又話你批評特首政府就係打着紅旗反紅旗等(但係佢哋自己又經常批評佢哋偉大嘅特首所起用嘅政府官員喎),亂扣人二帽子.....一堆黃絲技倆盡現,經過一輪攻勢之後,啊主持就會以君臨天下嘅氣勢發表一下講話,公然同異見人士表示我乃係一個方仗,你哋小心講嘢喔!
其實佢哋已經走火入魔,佢哋嘅言行亦已經同黃絲冇乜分別,都係搞順我者昌,逆我者亡!所以邊個先至係真正打著紅旗反紅旗嘅人,答案不言而喻!

引用:
原帖由 上環 於 2020-11-5 04:08 PM 發表
老夫昨晚夜觀星象,但見七星珠連,客星紫薇星昏暗隱於太白,貪狼移位,破軍妄動,又見東青龍之位發青,西白虎之位耀白,南朱雀之位泛紅,北玄武之位放綠,上古四大神獸皆有異象,甚異之,遂掐指一算,發現天象異動,新帝王星已出現,紫氣東聚,牛斗衝天狼,斗柄東指你踏媽在哪涼快呢我都等你17年了

侵侵
江湖傳言,睡王得南華老仙所授太平要術,可差陰兵20萬於陰陽交泰之時投睡王一票反勝懂王.

香港人除左接軌西方,衣著時尚,與西方人關係更好,同為民主愛好者之外,人們好大喜功,科技方面,深度和廣度都根本完全及不上大陸。竟然敢說自己是俯視中國大陸?最多只能平視而已吧!否則你們來好好證實一下你們如何俯視大陸?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-5 07:56 PM 發表
香港人除左接軌西方,衣著時尚,與西方人關係更好,同為民主愛好者之外,人們好大喜功,科技方面,深度和廣度都根本完全及不上大陸。竟然敢說自己是俯視中國大陸?最多只能平視而已吧!否則你們來好好證實一下你們如何俯視大陸?
美國如果不把息率壓低,美國都快要環不起國債利息,科技沒錢怎開發?歐洲就更不用說,沒錢又被美國打劫,跑出一間大企就被美國吞併,衣著時尚就更可笑,要是鴉片戰爭打贏的是中國,白人咪一樣像現在的非洲姑娘把頭髮拉直,個個都像特朗普把臉抹黃.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 5-11-2020 20:05 發表

美國如果不把息率壓低,美國都快要環不起國債利息,科技沒錢怎開發?歐洲就更不用說,沒錢又被美國打劫,跑出一間大企就被美國吞併,衣著時尚就更可笑,要是鴉片戰爭打贏的是中國,白人咪一樣像現在的非洲姑娘把頭髮拉直,個個都像特朗普把臉抹黃.
以前內地人學習香港的建築科技,但我相信今天大陸的建築科技比香港高班,只不過風格不是一樣,人家沒有嚴重奶西。

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2020-11-5 07:04 PM 發表

其實內華達如果俾佢反級到唔係冇機
仲有兩成幾選票未開
應該講緊數

就算淨係計票
其實侵侵都唔一定輸硬
賓州和北卡侵侵都贏左50%, 勝算很高
喬治亞和內華達非常緊貼而且內華達仲有25%未點
只要侵侵係內華達呢25%入面變到8千幾票咁就反勝

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-11-5 07:10 PM 發表

橫空隔世震九州
懷念川建國同志
我好想見到佢個死樣咯,就爆血管個陣

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-11-5 07:35 PM 發表

江湖傳言,睡王得南華老仙所授太平要術,可差陰兵20萬於陰陽交泰之時投睡王一票反勝懂王.
講講下越黎越玄

引用:
原帖由 lawo 於 2020-11-5 11:41 AM 發表

大叔同馬頭或者剛剛前面的林鄭支持者會說,葉繼歡打刧是考驗警察,林過雲姦殺是想叫人唔好學,
所以林鄭軟弱是引蛇出洞,大智若愚,重記得2019暴動剛開始時有藍營智障說黃狗大量沽了期指,所以
中方同林鄭正苦不能強硬平暴,要用期指挾死黃營,現在一年了,黃狗毫髮無損的活着,反而是聽信
藍色智障人說忍,忍,忍,再忍的市民被私了,被暴力掟磚,掟汽油彈,燒到重傷的有,掟死的有,做生意的執笠裁員,
打工 ...
林鄭黑暴之母   只有林鄭先可以做到 得罪所有人  包括支持佢的反對佢的

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-11-5 07:31 PM 發表

最有趣嘅係當有人對林鄭提出質疑嘅時候,紅茶館嘅主持就一定例牌答你林鄭係阿爺嘅人,你哋不要問,只要信!(覺唔覺得六個字好熟口面呀?),但如果仲有人提出質疑而主持又答唔到嘅話,咁一衆紅茶館嘅茶客就會立即紛紛跳出嚟保駕護航,又話你係偽藍真黃,又話你批評特首政府就係打着紅旗反紅旗等(但係佢哋自己又經常批評佢哋偉大嘅特首所起用嘅政府官員喎),亂扣人二帽子.....一堆黃絲技倆盡現,經過 ...
師兄說佢哋已經走火入魔,佢哋嘅言行亦已經同黃絲冇乜分別,都係搞順我者昌,逆我者亡!
如果是真的己經算好了,最怕牠們是肥佬黎派的專業寫手,在各討論區扮藍,先引起建制陣營
的支持,再慢慢控制言論方向,滲入人們的思想。
因為一個軟弱不作為的林鄭正苦,罵不還口,打不還手,甚至黑暴了它,它的高官還跑出來道歉(張建宗紅隧被燒
後記者招待會中代警察和正苦向公眾道歉!) 大量黃獨老師逍遙法外,這樣的正苦,正是泛民港獨最想要的! 如果是黃痴瘋,肥佬黎和公文袋班人,真係睡着覺都會笑醒!

無架啦!
大灣區龍頭係深圳,唔係香港,所以香港還是回到小漁村吧!
這裡的人有問題,眼角很高,手段和能力都不及深圳人。
自己內部有矛盾,人們連住房都成問題,工作壓力高,產出低。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-11-2 10:29 PM 發表
曾想過不再開帖,因為自覺能力不足,但轉頭又想,能力的多少,其實與開帖與否沒什麼直接關係,所以新帖還是繼續開,發洩還是依舊,尤其是中美正處於劍拔弩張的境況,加上香港的司法獨大,因此我想,這個帖,還是會有一點用處。

說回今天想講的,首先是美國的大選,轉眼間已到投票的日子,到底是現任總統特朗普獲勝?還是挑戰者拜登能夠入主白宮?從美國多方的民調顯示,拜登依然領先於特朗普十個百份點以上,他最終能夠勝出似乎 ...
開帖邊度洗講能力,睇下公海出面幾個智將開埋一堆反中反共主題,語無倫次咁多唔知佢哋噏乜春,佢哋卻樂此不疲,持之以恆咁開帖。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-3 07:18 AM 發表

去到呢個地方不用武力解決不了
但係邊個敢去用?連警察都不敢,咁普通大眾又點會敢
警察都係打份工養妻活兒,做乜要將暴力革命的責任推畀佢哋去孭?幾百萬隻港豬都唔出聲唔出嚟聲討黑假髮,更加唔敢話推翻現有制度,咁就大家一齊受囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]