• 瀏覽: 11,376
  • 回覆: 75
引用:
原帖由 naly 於 2020-11-2 01:45 PM 發表
因為法輪功反中最激進, 所以紐時同大紀元有衝突, 黃人一定死幫大紀元猛插紐時, 不過對於大陸來講, 兩個反華勢力內鬥係好事
黃人別自hi了,再怎插紐時,在美國人眼中他們也只不能是黃種人,瞎了眼踩紅線造假干預美國內政。「造假」、「干預美國內政」都是死罪啊!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-28 09:12 發表
本來是老美養來用作反華的一條狗,不知是否養久了,狗以為修練成精,居然出錢出力干涉主人家的選舉事。

紐約時報報導,正式給大紀元升呢,從反華小報到右翼影響力機器,稱「它在川普的內部圈子裡也開始影響力日增。總統及其家人在社群媒體上分享了來自該報的文章,川普政府官員坐下來接受其記者的採訪。8月,一名來自《大紀元時報》的記者還在白宮新聞簡報會上得到提問機會。」

特朗普敗選的話,拜登會放過咬主人的狗嗎?
...
有時我咁諗,美國嘅商人只問利益,不談忠義;
所意,不論係懂犬敗狗,會咬人嘅就係好嘅看門狗。

美國佬要做嘢嘅打手,唔需要一朝天子一朝臣,只要認錢唔認人。

無論係大紀元定蘋果黎,係做嘢又做得嘢嘅,
只要講啱數又好冇利益衝突,門口狗就照咬人。
——當然,唔聽話,仲咬錯人嘅話,就等做香肉煲。

引用:
原帖由 貓男 於 2020-11-2 03:22 PM 發表

有時我咁諗,美國嘅商人只問利益,不談忠義;
所意,不論係懂犬敗狗,會咬人嘅就係好嘅看門狗。

美國佬要做嘢嘅打手,唔需要一朝天子一朝臣,只要認錢唔認人。

無論係大紀元定蘋果黎,係做嘢又做得嘢嘅,
只要講啱數又好冇利益衝突,門口狗就照咬人。
——當然,唔聽話,仲咬錯人嘅話,就等做香肉煲。
別說咬主人,站錯邊也不行。華盛頓郵報前兩天才出文修理台灣偏袒共和黨,嚇到馬上道歉。
主人家的事輪不到門口狗管。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-11-2 17:22 發表

別說咬主人,站錯邊也不行。華盛頓郵報前兩天才出文修理台灣偏袒共和黨,嚇到馬上道歉。
主人家的事輪不到門口狗管。
主子未換班就靠邊站,抵卵死。
呆灣都仲係用古老中國官場嘅思想去理解西方政治模式。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-10-28 01:51 PM 發表

國家一級機密不要外洩
孟加拉國

引用:
原帖由 貓男 於 2020-11-2 05:26 PM 發表

主子未換班就靠邊站,抵卵死。
呆灣都仲係用古老中國官場嘅思想去理解西方政治模式。
所以中國政府最是處理得宜,每次被問都說別想把我編排進去陪你老美一家人演猴戲。
雖然多次被指責操控美國選擧,始終沒有一絲証據指中國幹過。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-11-2 17:39 發表

所以中國政府最是處理得宜,每次被問都說別想把我編排進去陪你老美一家人演猴戲。
雖然多次被指責操控美國選擧,始終沒有一絲証據指中國幹過。
如果美國因為懂奴侵輸咗俾糟敗登而打內戰嘅話,
你話大陸應否順勢武統呢?

引用:
原帖由 貓男 於 2020-11-2 05:44 PM 發表

這要國家視角全盤計算,我等小民資料不足所以不知道,還是相信黨的獨斷吧。不過大原則從何時統一最有利,轉為損害最少了,尤其是六、七年后美國有戰略攻擊性的軍備便會出貨給台灣,讓台有能力攻擊沿海城市,即是逼中國必須在武器抵台前解決、宜快不宜遲?

睇下大紀元"新聞"係野料先:

https://www.epochtimes.com/b5/7/3/17/n1648754.htm

藏字石

一塊巨石,不知何時從石壁墜落,崩裂為兩半。石長各為7米,高3米,重百餘噸,靜臥於貴州平塘縣掌布鄉。

2005 年,當地人為開闢旅遊區整理環境,驚奇發現一塊巨石的斷面中藏有「中國共產黨亡」六個大字!六個大字每字一米見方,字體古樸、字跡清晰,筆畫挺直,若浮雕突出於石面。隨即,科學家及有關專家對巨石進行考察發現,此石是二億七千萬年前形成。二億七千萬年前的誰會知道今天有個中國共產黨?二億七千萬年前的誰預言了中共「亡」的結局?

。。。

真係有正常人會信呢間"傳媒"既報道嗎?

紐時贏唔到呢D 為愚民而作文既組織,美國無得救了。

引用:
原帖由 三萬光年 於 2020-10-28 11:50 PM 發表
大妓院甘倫假的媒體都鐘可以生存!同香蕉日報有得比
人地係尾國有地架,係香港有自己印刷廠,枝水喉不是一般的.日報真係仲差幾皮.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-11-2 09:23 PM 發表
睇下大紀元"新聞"係野料先:

https://www.epochtimes.com/b5/7/3/17/n1648754.htm

藏字石

一塊巨石,不知何時從石壁墜落,崩裂為兩半。石長各為7米,高3米,重百餘噸,靜臥於貴州平塘縣掌布鄉。

2005 年,當地人為開闢旅遊區整理環境,驚奇發現一塊巨石的斷面中藏有「中國共產黨亡」六個大字!六個大字每字一米見方, ...
抄襲自元未韓山童作的.莫道石人一隻眼,挑動黃河天下反.

真係無新意.

引用:
原帖由 貓男 於 2020-11-2 05:44 PM 發表

國內退休武官分析,11月4號會決定,同時美日軍演到6號,雙方都佈定兵馬,

神助拳,義和團,只因新冠鬧英倫。
建高鐵,開5G, 不敬上帝忘祖先。
不用兵,只用拳,要廢China不為難。
焚手機,拔天線,砸爛基站數據房。
大中華,心膽寒,美法德俄盡消然。
黃種人,盡除完,女王一統靖江山。

將歐美變成樂土, 大紀元, 靠你了

大妓院唔會咁易死,憑著捲款外逃的中國貪官奸商的資金,大妓院已經收購好幾間右翼媒體,加上梅毒旗下的狐狸新聞已經易幟投驢,大妓院已經成為右翼首席口舌。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]