• 瀏覽: 28,138
  • 回覆: 293
  • 追帖: 3
+18
曱甴可能送毒天使去大陸

引用:
原帖由 caucasian 於 2020-10-30 01:51 PM 發表
人哋澳門連續120日無出現個案,大陸先肯同澳門分階段由珠海到廣東省到全國解封,香港呢班廢官面皮都成尺厚,疫情應對不力憑乜要求大陸答應你?
大陸明知你林奠8婆做得唔好甩甩漏漏,通關一個唔覺意傳幾個病患返上去仲唔死,我係阿爺都睬你有味

香港d官白癡
自己唔敢唔比人從外國播毒回來
又想大陸通關救你經濟
當大陸傻

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表
隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
中央派員到香港進行全民檢測,但港府卻大歎慢板,結果全民檢測「不湯不水」,白白浪費「清零」的機會

係d政客問題

實際情況,香港係冇可能短期內清零,香港國際城市,華洋雜處,機場每日都有外國人來

引用:
原帖由 stman919 於 2020-10-30 01:52 PM 發表

大陸明知你林奠8婆做得唔好甩甩漏漏,通關一個唔覺意傳幾個病患返上去仲唔死,我係阿爺都睬你有味
呢個就梗架啦,人哋澳門特首賀一誠話過:至於港澳解封事情,必需要香港疫情降至低風險後先再作考慮,人哋都怕咗香港,人哋都嫌棄香港,睇唔起班廢官

膠官膠焗腸,,,可以點

中國呢塊抗疫金漆招牌唔想俾香港打爛

健康碼

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-10-30 01:51 PM 發表
https://www.master-insight.com/wp-content/uploads/2020/02/fenggunsdf.jpg
幾只食屎狗

附件

fenggunsdf.jpg(57.01 KB)

咁惡

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表
隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
到時最怕啲仆街議員反轉黎講,
反對開關怕國內傳入疫情!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]