• 瀏覽: 28,149
  • 回覆: 293
  • 追帖: 3
+18
等YC荷包清零先

引用:
原帖由 benho118 於 2020-10-30 12:10 PM 發表
香港到咗今時今日咁嘅地步,
點解啲廢柴高棺仲末有一個被撤換嘅??
因為鄉港呢個情況就係高棺們嘅期望!除非唔係

引用:
原帖由 馬路G友 於 2020-10-30 01:23 PM 發表
武漢肺炎又來了。
快去 “”罷工救港“”!!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-10-30 01:26 PM 發表

快去 “”罷工救港“”!!
到時就又停工啦。唔使罷。

引用:
原帖由 Sambb 於 2020-10-30 12:37 PM 發表
祖國0確診,你班港燦日日有確診點敢俾你地返去
得閒睇多點新聞,或者你祖國係北韓。
今日山東1單確診。

港澳其實可以開返往來,始終都要有呢個起步,初期可以先有限額,慢慢增加

香港好多傻仔要大陸接貨架

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-10-30 11:03 AM 發表
隨着政府保就業計畫在十一月尾結束,本港勢牽新一輪裁員潮。新冠疫情重災區的航空旅遊業,國泰及新華旅遊已先後展開行動,國泰裁員五千多人,其他員工減薪最多達四成;新華旅遊則要求員工停薪留職,預料其他大型旅行社亦將步新華旅遊的後塵。十二月開始,本港失業率勢必飆升。

面對香港經濟陷入困境,特區政府將希望寄託在內地通關之上。由於內地現在成為唯一疫情受控的主要經濟體,中國經濟今年成為全球唯一正增長的地區,若能 ...
游說?定跪求?
香港有咩議價能力?
香港可以帶畀大陸幾多經濟收益?

引用:
原帖由 Frontcrawl 於 2020-10-30 01:13 PM 發表

整咗個旅遊氣泡,如果大陸又通關,有新個案,D人一定賴落大陸。
嚟緊話內地港燦返港唔洗隔離,班曱由黃撚己經想瀨內地又傳染俾香港啦

引用:
原帖由 chun4321 於 2020-10-30 12:57 PM 發表
內地都有小型爆發,何解要香港零確診?
你想死,係香討講埋呢d野。
國內一定清零,你係黃色曱甴,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(支付寶新聞日日都講有人確診、今日山東1人)

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-10-30 01:14 PM 發表
人地大陸,新疆早幾日有個案,就即刻來個全民檢測,幾日就測左幾百萬人,市民配合政府,咁就阻截傳播鍊

你睇香港?班黃L阻住香港,唔去全民檢測,而家得到係乜?

果堆被炒,被放無薪假既人,好好睇清楚邊個係罪灰禍首呀!
咁又唔可以全怪個班黃L,話說大陸要求高,人哋政府有做嘢。反觀鄉港淨苦,淨係坐喺度𢭃高薪,乜撚嘢都唔做、唔敢做!應該怪邊個?

引用:
原帖由 markodick 於 2020-10-30 01:16 PM 發表

黃撚有5百幾萬喎!全部要斬首
檢測的 回鄉證 有效  可通關!
未檢測的 證件即時作廢!!永久不得辦理回鄉證!!即可!!

黃人 不會反對!!還會大力支持喔!!

其實主要問題大家都知,就係香港人自私,免費檢疫不去,一班人只顧說這沒用那沒用,今天冇事不代表明天!

他們不知是這一刻是想先盡量找出沒病徵的帶菌者,防止他們幾何式的再散播

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]