• 瀏覽: 19,241
  • 回覆: 225
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 04:30 PM 發表

因為赤共無賴野蠻心虛
只能矛到盡
用最狂莾最荒唐
歇斯底里的蠻暴極權去掩蓋自己的不公不義不法
所謂法治係人都知係假
只能用暴力去令人恐懼附和
得出國王的新衣嘅偽正確性
其實藍友都知道大陸法律係垃圾,不過佢地因為政治立場先逼自己接立咁解
只要有一日佢試下自己親友係大陸出事就知道乜事
等於潘媽媽咁,一開始佢一定係藍,再加上比狗男女洗腦拍心口話一定搞掂先開記者會
不過睇下現在下場就知道乜事,個女單野搞唔掂之餘,仲要日日比大公同文匯輪姦話比人洗腦
可憐結局

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 03:29 PM 發表

又發爛渣
由頭到尾再睇一次 都係曱甴喺度發爛渣喎 你都係其中之一

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 10:48 AM 發表

其實你只會繼續花篇幅講呢無謂嘢
永遠冇辦法講清楚你嘅論點
絕對唔係無謂嘢,乃係一矢中的,係有件曱甴答唔到就扮傻轉移視線搬龍門啫~~

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 04:10 PM 發表

講返赤共啲衰嘢啦成日淨係識扯開話題~
人地911反恐戰對付外國恐怖份子你閂埋門打仔好意思攞嚟比~
你地講黎講去幾年一單半單,而且還是係大家唔了解內地情況下 以訛傳訛,尾各一年枉死的有幾多你唔講,從二戰後佢地發動幾多次戰爭你唔講,殺死幾多百萬人, 製造了過千萬嘅難民你唔講?要抹黑中國就討論唔到,我諗你連大陸都未去過,我就真係用腳講實情嘅🤔🤔

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 04:17 PM 發表

所以咪話你準則有問題囉,就近近地講
12港人係大陸點解會冇律師幫佢地呢
你話佢衰偷渡咪跟法律程序做囉
點解唔比當地律師幫手呢
你有無睇新聞架,都話每位犯人有兩位 專業合資格既律師招呼,點會話唔比請律師,至於你哋要求用自己嘅劣師,司法機構唔容許就瓜瓜嘈,12條岸9仔係內地犯法就要接受內地嘅法律程序,呢啲係常識,如不滿意當地司法制度無人求你去🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-29 07:53 PM 發表

你有無睇新聞架,都話每位犯人有兩位 專業合資格既律師招呼,點會話唔比請律師,至於你哋要求用自己嘅劣師,司法機構唔容許就瓜瓜嘈,12條岸9仔係內地犯法就要接受內地嘅法律程序,呢啲係常識,如不滿意當地司法制度無人求你去🤔🤔
咁咪即係有問題囉,係你好意思仲話冇問題
呢個世界有 d 事情一開始就有分合理定唔合理
只有冇思想的人先會話合理
不過你講的話不是你的事實喎,你點理解明報呢段新聞
https://news.mingpao.com/ins/港聞/ ... 地-司法部口頭下令禁律師代理12港人案

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-10-29 06:25 PM 發表

由頭到尾再睇一次 都係曱甴喺度發爛渣喎 你都係其中之一
你睇你,又發爛渣

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 08:37 PM 發表

咁咪即係有問題囉,係你好意思仲話冇問題
呢個世界有 d 事情一開始就有分合理定唔合理
只有冇思想的人先會話合理
不過你講的話不是你的事實喎,你點理解明報呢段新聞
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20201028/s00001/1603880676856/12港人被扣內地-司法部口頭下令禁律師代理12港人案
犯法本身已不合理🤔🤔

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-29 02:28 PM 發表

你講道光就得我講咸豐就唔得?
而家無恥赤共就擄走港人囚禁
違反基本法1國兩制法治人權ing
present continuous tense
咩國家1盤棋唔俾請律師
正9共
and你篇嘢條友仔係也門佬唔係英國佬
條友係低級武裝份子被誤認係教官
正義之師文明之師美帝冇1槍打死佢
仲坦承搞錯釋放,還顧及也門局勢提供另類處理
如果赤共就1定臭屎密冚唔俾人講
禁請律師控制家人要脅 ...
佢知鬼咩,一見人講大陸唔好就乜都為講而講
不過從來冇道理係到
佢地邏輯就係等於有個女人著低胸衣服比人強姦,呢個女人就抵死,因為冇人叫你著到咁
不過如果係自己親友出事咁又可以掉轉架喎

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-29 08:47 PM 發表

犯法本身已不合理🤔🤔
我問你明唔明白呢段新聞意思

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 08:52 PM 發表

我問你明唔明白呢段新聞意思
日月報即係爛果2🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-29 09:24 PM 發表

日月報即係爛果2🤔🤔
唔合你意就假新聞,呢段新聞間間報館都係差不多一樣,咁邊間係真

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-29 09:41 PM 發表

唔合你意就假新聞,呢段新聞間間報館都係差不多一樣,咁邊間係真
作文的唔可以當事實,唔係事實即可以不理🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-29 10:06 PM 發表

作文的唔可以當事實,唔係事實即可以不理🤔🤔
咁香港有邊間先睇得過?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]