• 瀏覽: 1,203
  • 回覆: 14
https://mil.news.sina.com.cn/wor ... znctkc8081365.shtml

要造航母的話,就要打造整個航母戰鬥群︰航母、艦載機、預警機、補給艦、巡洋艦、驅逐艦、潛艦........不能盡錄。計算起來實乃天文數字,我無意貶低南韓國力,但動手造之前總得要三思。

陶醉就最好啦,再做誇d,小心金仔過黎郁你!

連捱一千度高温鋼板的技術都攛頭,韓國有乜資格做5代戰機?
超音速航行30分鐘,機身捱到3千度嘛?

相信能做到可捱1千度高温鋼的國家有
中,英,美,法,俄羅斯,同日本

但能做到捱3千度以上高温的

相信只有中國

Re:
(勿用火箭做例子,火箭是用犧牲法或latent heat的理論來抵消3千度的高温燃燒的)不能多次使用!

十居其九都係萬國零件組裝貨。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-28 09:33 PM 發表
陶醉就最好啦,再做誇d,小心金仔過黎郁你!
一次造兩艘,一艘送比肥仔做遊輪

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-28 09:41 PM 發表
相信能做到可捱1千度高温鋼的國家有
中,英,美,法,俄羅斯,同日本

但能做到捱3千度以上高温的

相信只有中國

Re:
(勿用火箭做例子,火箭是用犧牲法或latent heat的理論來抵消3千度的高温燃燒的)不能多次使用!
德國鋼都唔得咩

好事,無競爭誰知那個會衰落。

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-29 12:38 AM 發表

德國鋼都唔得咩
好似德國是戰敗國自己冇都得做戰機及航母, 唔知佢得唔得

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-29 12:37 AM 發表

一次造兩艘,一艘送比肥仔做遊輪
全球最多戰船的數量, 北韓世界第一, 所以金仔怕南韓送的內藏不少剌探或剌殺佢的裝置, 真係送都唔會要囉!!!

好似當年波音幫胡錦圖主席訂做的專機, 都被發現了27個偷聽器.

要航母黎吓隔離日本仔

引用:
原帖由 建國川 於 2020-10-29 09:07 AM 發表
要航母黎吓隔離日本仔
傳日本正在做緊一艘7萬噸排水量的航母,
韓國這隻極其量只夠出雲級艦砌!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-29 07:37 AM 發表

好似德國是戰敗國自己冇都得做戰機及航母, 唔知佢得唔得
我講鋼材品質

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-29 07:40 AM 發表

全球最多戰船的數量, 北韓世界第一, 所以金仔怕南韓送的內藏不少剌探或剌殺佢的裝置, 真係送都唔會要囉!!!

好似當年波音幫胡錦圖主席訂做的專機, 都被發現了27個偷聽器.
朝鮮咁多戰船

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]