• 瀏覽: 8,376
  • 回覆: 81
+6
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 12:25 AM 發表
內地網上購物風氣盛行,速遞行業是其中重要的一環。近日中國多地都有民眾抱怨遲遲未收到包裹,有內地媒體指,原因是多家快遞公司刪減快遞員工資,且拖欠工資,釀成集體罷工。不過亦有內地速遞公司指是不實消息,目前運行正常。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2780000/2782189/sm1_1024.jpg
11758334 1 ...
又傳。。。。

這個月一直不斷訂淘寶
一直無事

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-10-28 02:25 AM 發表

京東依家包郵直送香港喎. 我手機同notebook都在京東買, 平香港成千
我以前都在淘寶買手機, 又平又好用, 但都係大陸版的手機, 冇google play, 在香港用唔方便.

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-10-28 09:40 AM 發表
淘寶裏面搞埋好多優惠咩領取福利, 相反香港快運利豐 運送費仲貴過件貨品
我用集運王送香港,10元1kg

港疫情期間,速遞公司營業急升賺大錢,員工收入有增無減,証明港有實力內循環,巿民消費強勁。

假新聞搞抹黑

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 12:25 AM 發表
內地網上購物風氣盛行,速遞行業是其中重要的一環。近日中國多地都有民眾抱怨遲遲未收到包裹,有內地媒體指,原因是多家快遞公司刪減快遞員工資,且拖欠工資,釀成集體罷工。不過亦有內地速遞公司指是不實消息,目前運行正常。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2780000/2782189/sm1_1024.jpg
係街,討論區真多游手好閒既黃絲文宣狗,負責文宣真係多錢收,你哋收既係唔係台幣?趴趴走

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-10-28 07:29 PM 發表

我以前都在淘寶買手機, 又平又好用, 但都係大陸版的手機, 冇google play, 在香港用唔方便.
google play 除咗華為比較難搞, 其他機全部裝個APK搞掂.

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-28 00:25 發表

過量發展變成人手過剩,另外睇內文公司都有問題,可能資金周轉問題。

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-10-28 00:26 發表

又作
一件0.4?大陸唔係都有最低工資,好似33...

唔洗傳
我星期六買星期一出貨星期二朝早收到
傳喎⋯⋯挑

附件

FAF2D075-06C2-4DFA-BF6F-69CE8339E864.jpeg(106.56 KB)

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-10-28 07:14 AM 發表
積上千件包裹,一個站仔都嘅件都唔止甘少
毒果只需作文就有低能仔信....
Btw黃人又唔淘寶又唔京東
人地爆關你撚事....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]