• 瀏覽: 4,226
  • 回覆: 39
+3
引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 01:51 PM 發表

入獄剝奪投票權四年比較公平,給犯錯既人重生
冇交稅的港人退回五十年前市政局選民必須係業主無乜分別,我不讚同
但冇交稅又同有交稅的享同等權利?先唔公平!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 02:39 PM 發表

但冇交稅又同有交稅的享同等權利?先唔公平!
每個人都係社會螺絲釘,每個職位都要有人工作,揾得少唔係罪

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 11:25 AM 發表
予期睇外國,我更期待中國下年正式試飛的第六代戰機,暫時,只有中國可以做出戰機激光炮,真超音速巡航,真超音速戰鬥,及真正可耐三千度隱形塗層。

祖國產品讓人驕傲
好猛的CG

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-10-22 03:59 PM 發表

好猛的CG
同轟20一樣,中國在正式公報前,都會將真身保密,但傳下年就出現

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 03:46 AM 發表

充公老黃瓜咪有20億磅
新戰機改名,老黃瓜號

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 02:44 PM 發表

每個人都係社會螺絲釘,每個職位都要有人工作,揾得少唔係罪
但今次香港區議會已話係全港知,係班滿18歲學生亂9咁投,會令全部區民生停頓,變成違背區議會等同巿政局的原意,全部被縛架成反動組織,同巿民打成一遍,潑漂白水趕市民都仲得

知不知俾聯合醫院鄺葆林做了區議員,佢缺席多過乜,但就調動民生的,納稅人的錢去支持手足!同咩錢無異

所以建議冇繳稅的人冇投票權唔係唔公平

反而,而家俾位呢班冇建樹的,食納稅人錢的去代表民生先唔公平!

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-22 06:39 PM 發表

新戰機改名,老黃瓜號
研究成功老黃瓜都釘左,要改名

老黃瓜記念號

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:45 PM 發表

但今次香港區議會已話係全港知,係班滿18歲學生亂9咁投,會令全部區民生停頓,變成違背區議會等同巿政局的原意,全部被縛架成反動組織,同巿民打成一遍,潑漂白水趕市民都仲得

知不知俾聯合醫院鄺葆林做了區議員,佢缺席多過乜,但就調動民生的,納稅人的錢去支持手足!同咩錢無異

所以建議冇繳稅的人冇投票權唔係唔公平

反而,而家俾位呢班冇建樹的,食納稅人錢的去代表民生先唔公平!
咁退休長者咪無得投

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 06:45 PM 發表

研究成功老黃瓜都釘左,要改名

老黃瓜記念號
吓,佢賣廣告的所謂延壽藥。。咪話可以讓人去到11x歲?
如佢咁快釘,豈不是拆自己招牌?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:49 PM 發表

吓,佢賣廣告的所謂延壽藥。。咪話可以讓人去到11x歲?
如佢咁快釘,豈不是拆自己招牌?
有人信喎,我朋友都想買

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-22 06:37 PM 發表

同轟20一樣,中國在正式公報前,都會將真身保密,但傳下年就出現
曹原成功回國了嗎

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 06:48 PM 發表

咁退休長者咪無得投
有有交稅的及其配偶應有,這些真係有夾過錢養社會

但如佢只是咬老綜到老那些,應該冇!

信者得永生

引用:
原帖由 大林林 於 2020-10-22 06:50 PM 發表

有人信喎,我朋友都想買
俾9百幾蚊咪有三樽囉

想就去囉!

但如打仗及大疫災,天災,人在30年後應該普遍都可以上到百多歲

人如果唔能突破2百歲的壽命關口,根本冇資格去征服太空

衰敗啲大英帝國,衹能靠吹水度日,整架機出來飛下再認叻啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]