• 瀏覽: 8,739
  • 回覆: 103
+28
美航母時速67公里,俄航母時速51公里,遼寧艦時速多少?清華專家一不小心說漏嘴!習總:噓,川普聽了會崩潰!
呢D視頻數據準確嗎?? 查查網上資料就知?
美航母尼米茲級==最高航速係35節(有說可達38節)
庫茲涅佐夫號==最高航速係32節
遼寧艦(烏賊號)==最高航速係29節
山東艦(墨魚號)==最高航速係30節
https://www.youtube.com/watch?v=7gDq5Pi5gec進入香討影片區

引用:
原帖由 Win晨 於 2020-10-21 11:44 AM 發表
美航母時速67公里,俄航母時速51公里,遼寧艦時速多少?清華專家一不小心說漏嘴!習總:噓,川普聽了會崩潰!
呢D視頻數據準確嗎?? 查查網上資料就知?
美航母尼米茲級==最高航速係35節(有說可達38節)
庫茲涅佐夫號==最高航速係32節
遼寧艦(烏賊號)==最高航速係29節
山東艦(墨魚號)==最高航速係30節
https://www.youtube.com/watch?v=7gDq ...
英國伊利沙白號得25節

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-10-21 12:06 PM 發表

英國伊利沙白號得25節
法國戴高樂號27節

對於彈道導彈嚟講同靜止冇分別。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-21 12:24 PM 發表
對於彈道導彈嚟講同靜止冇分別。
又係呢句, 話咗百九幾次要在大海中找尋及擊中航行中目標係極度艱難, 唔好成日睇果D網軍文宣同視頻啦, 呃人架, 開戰時唔會見到艦艇係海上架, 全部唔見晒, 唔係肉眼見到就發射導彈打佢

引用:
原帖由 Win晨 於 2020-10-21 02:44 PM 發表

又係呢句, 話咗百九幾次要在大海中找尋及擊中航行中目標係極度艱難, 唔好成日睇果D網軍文宣同視頻啦, 呃人架, 開戰時唔會見到艦艇係海上架, 全部唔見晒, 唔係肉眼見到就發射導彈打佢 ...
如果好似你咁講美軍就唔使咁緊張啦!

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-10-21 03:04 PM 發表

如果好似你咁講美軍就唔使咁緊張啦!
美國佬一向唔緊張, 明知係吹噓

引用:
原帖由 Win晨 於 2020-10-21 02:44 PM 發表

又係呢句, 話咗百九幾次要在大海中找尋及擊中航行中目標係極度艱難, 唔好成日睇果D網軍文宣同視頻啦, 呃人架, 開戰時唔會見到艦艇係海上架, 全部唔見晒, 唔係肉眼見到就發射導彈打佢 ...
有幾困難呀?航母會保持無線電默靜?航母航行係冇尾跡嘅?
如果中國同時由南海向山東發射7架無偵八/攻擊11/空天飛機,採用弧形飛行路線,分別搜索離岸1000,1400,1800,2200,2600,3000,3400公里嘅海面,航母有冇辦法逃避偵察?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-21 03:11 PM 發表

有幾困難呀?航母會保持無線電默靜?航母航行係冇尾跡嘅?
如果中國同時由南海向山東發射7架無偵八/攻擊11/空天飛機,採用弧形飛行路線,分別搜索離岸1000,1400,1800,2200,2600,3000,3400公里嘅海面,航母有冇辦法逃避偵察? ...
入到航母600公里範圍就被擊落

引用:

隱形戰機搵到,航母搵唔到,原來美國航母唔止識隱形,唔止識得飛,仲可以潛水 ?

https://www.hk01.com/議事廳/524508/吉林一號-高分03系列衛星成功跟蹤監測飛行中的戰機-引發關注

引用:

請問開戰時戰艦唔在海面,是不是全部在海底呢?

引用:
原帖由 Win晨 於 2020-10-21 03:24 PM 發表

將無人機擊落,即係將位置暴露出來。

引用:
原帖由 Win晨 於 2020-10-21 03:24 PM 發表

首先。無偵八飛行唔需要氧,可以飛到好高,可以將一般防空導彈嘅攻擊範圍壓縮至得返幾十公里,好難打得中。
空射空對空導彈更加系無能為力。
另外呢部嘢喺前面睇係隱形嘅。

引用:

全世界就系得咁多首航母啦,全天候24小時追蹤,仲打仗先來搵敵方航母,咩能年代?你對現在既太空科技到咩能力無concept喎

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-10-21 04:38 PM 發表

全世界就系得咁多首航母啦,全天候24小時追蹤,仲打仗先來搵敵方航母,咩能年代?你對現在既太空科技到咩能力無concept喎
現時仍沒有能力可以全天候追蹤到航母,或者發射138個間諜衛星就可以十分鐘內過頂,咁或者可以勉強得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]