• 瀏覽: 757,311
  • 回覆: 7,356
  • 追帖: 145
+492
留明

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-10-20 04:45 PM 發表

响微博見到好多短片, 嗰邊而家真係同舊年嘅愚港冇乜分別, 而家都開始有私了行為出現,
皇室我覺得應該推翻唔到嘅, 係怕巴育會下台, 咁就遂咗佢哋心意 ...
要巴育下台都係好難,因為佢係代表咗軍隊及利益集團,佢肯辭職,後面果班人都比佢咁做!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-20 04:50 PM 發表

要巴育下台都係好難,因為佢係代表咗軍隊及利益集團,佢肯辭職,後面果班人都比佢咁做!
唔排除軍隊及利益集團中, 有人想利用事件, 踢巴肯下台, 取而代之
但可以肯定, 這班"有理想, 冇思想"既示威者, 一係做棋子, 一係做炮灰,唔會有好下場

引用:
原帖由 花郎 於 2020-10-20 04:29 PM 發表
到目前為止,對抗顏色革命最成功既就係香港。講鬥爭講人民運動,我只服中共
應該咁講,自從香港,YC 革命未成功過!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-20 03:58 PM 發表
請注意:
請版友留言時,集中有關的時事及政治討論。

有說,泰國現在發生的暴亂,是愚港2019年反中黑暴的翻版,劇本及場景相似,只是換了演員。

在這裡,想談談泰國的皇室與軍隊。

現存泰國王室(泰語:ราชวงศ์จักรี)爲拉瑪一世於1782年建立並延續至今的扎克里王朝,兩個多世紀以來,王位已經傳承十世。除了擔任國家元首,泰國國王同時也是 ...
只由2代泰皇質素去睇,反下佢都無可口非,因為前代被捧為神一樣嘅存在,可惜兒子只係一個無能嘅鹹濕佬,差距係有啲大嘅。仲有今年疫情大部分時間同埋一班後宮佳麗匿埋喺德國避疫,就算唔話佢有過,都絕對唔稱職

係民主政制喺泰國唔work?
定係民主政制喺泰國會搞出事所以要軍人介入?
還事泰國嘅民主政制專懟泰國嘅軍方領袖?

點都好啦,話唔關NGO/NED事嘅話,我就唔多信啦。
泰國亂,既得利益者是誰?
答案好明顯。

報到,支持政府

thank you 大叔!God bless Thailand! 

支持新帖

報到👣👣👣
繼續支持大叔💪💪💪

大叔覺得最后泰版顏色革命會點收科?

引用:
原帖由 Goslar 於 2020-10-20 05:07 PM 發表
大叔覺得最后泰版顏色革命會點收科?
最大機會:
傾唔掂,最後軍政府拉人封艇!

報到

報到, 支持大叔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]