• 瀏覽: 10,146
  • 回覆: 80
+2
黃生去左台灣未?

黃秋生果然好戲,仲有機會攞埋亞洲視帝,viutv 啲戲都拍得唔錯

黃秋生呢舊垃圾,不屑一顧

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-10-16 08:51 PM 發表
「黃秋生嘲港府『旅遊氣泡』名改得衰。」
佢一定唔知道,「旅遊氣泡」係中譯,英文travel bubbles係標準名稱,各大傳媒都用,例如《華爾街日報》:
https://www.wsj.com/articles/cov ... ken-off-11602676868
睇嚟毒果嘅 ...
可能佢哋鍾情台灣省譯法:旅遊泡泡
呆蛙愛疊字

引用:
原帖由 tomman719382 於 2020-10-16 08:41 PM 發表
黃秋生呢個名夠衰啦
秋後處決!

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-10-16 08:38 PM 發表
由ViuTV自家製作的劇集《二月廿九》(Leap Day)及《理想國》(The Republic),兩劇嶄新的題材,不單止叫好叫座,更入圍今屆新加坡亞洲學院創意獎。《二月廿九》先成為香港區的「最佳電視劇」,迎來首個國際性獎項外,會在12月4日在新加坡舉行的頒獎禮,跟其他國家及地區劇集爭取「亞洲大獎」。至於主演《理想國》的黃秋生,亦入圍最佳男主角爭「亞洲視帝」。不過入圍名單中,每年拍不少港劇的無綫, ...
Travel Bubble 其實唔係香港政府改的名
今次抽錯水了

重點係有冇人睇過tvb以外既香港電視劇

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-10-16 08:55 PM 發表
坡佬真係搞L笑.
亞洲學院搞個濕鳩影展, 得獎的茄厘菲就叫亞洲影帝.
不禁想起亞洲電視搞選美,冠軍就叫亞洲小姐。

佢老豆係嫖客,佢老母係妓女,佢只係一個交易嘅副產品

佢係咪反政府反到short咗?

我確定....中國武力收復台灣......
佢一定即刻......

Vtv 劇集有新鮮感。
TBB好老土

引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2020-10-16 10:11 PM 發表

可能佢哋鍾情台灣省譯法:旅遊泡泡
呆蛙愛疊字
就算愛疊字,都唔駛話「氣泡」個名改得衰㗎。
「氣泡」、「泡泡」分別唔係好大啫,而且冇氣,點會起泡?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]