• 瀏覽: 1,004,292
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-16 04:02 PM 發表
應該是菜菜狗想趕人走了!

圖片太臭
抵死

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-10-16 04:16 PM 發表

馬交前事頭國呢幾日都過千。葡萄國仲要算係好早就停擺既歐洲國家我有馬交友話今次疫情令佢轉軚,唔會再諗比個小朋友出國讀大學。一係留係馬交,一係返內地。有乜事佢去搵仔,都同聲同氣實有人幫。 ...
網上識得個葡國靚仔, 佢地的確係有強制居家隔離過.
葡國已經算係政治玩得無咁勁嘅國家, 對比下香港同澳門回歸就知.

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-16 01:57 PM 發表
其實我地應該講聲好彩!睇杜 Sir 的水平,菲律賓人一點也不差,至少比漁村 YC 高很多。如果不是老美戰略需要放棄菲律賓,今天她已成為亞洲金融中心,那有漁村份!

參考消息 10/15
#參考視頻#【菲總統杜特爾特:我很樂意卷起袖子接種中國疫苗】菲律賓總統杜特爾特10月14日在講話中表示,他告訴該國民眾,無需擔心中國制造疫苗的安全問題,因為中國是一個“現代化且能力超群”的國家。杜特爾特還表示,如果 ...
佢係近年最識撈嘅菲律賓總統

呆蛙好玩唔玩鍾意玩屎
屎蛙

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-10-16 01:58 PM 發表
勾尾疫情繼續強力反彈

10月15
老尾又超過 6 萬
發爛西超過 3 萬
大蔭帝國接近 2 萬
西班牙有 萬3
捷克接近 1 萬
意國/德國/荷蘭/比利時/波蘭 有7~8千+

大部分都係近期新高或處於高位 !

恭喜勾尾佢哋繼續攬炒 ...
法蘭西丶德國丶意大利丶嬰國近兩日嚟單日新增確診個案數量都創下疫症以來新高記錄,臭港鳩官居然仲話要跟歐洲商討旅遊氣泡。

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-16 16:02 發表

圖片太臭
咁大膽?

希望在台手足可以同蔡蔡子政府打成一片,字面意思

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2020-10-16 04:25 PM 發表

可惜何搵屎嗰次唔係潑糞
個次擺明係大龍鳳

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-10-16 02:46 PM 發表

勾洲都曾經有低過嘅
老尾只可以講試過冇咁勁囉
美國一直都係第一波.
一出閘就快放冇人追到佢.
不過後起之秀印度有潛力.
佢未必保得住America First.

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-10-16 04:42 PM 發表

呆灣人咁興呢招嘅
以前真香港人都興,不過近年冇囉。

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-10-16 04:35 PM 發表

佢係近年最識撈嘅菲律賓總統
當日個白痴總統阿基諾跪舔尾國,尾國老點佢去搵個山寨仲裁庭仲裁南海爭議島礁主權,尾國教菲律賓請一個所謂熟悉海洋法的尾國狀棍,費用 3,000 萬尾完,尾國佬呃阿基諾話這筆使費可以向尾國報銷。仲裁出咗,不過中國三大艦隊坐鎮南海,尾國兩個航母編隊玩快閃,阿基諾空歡喜一場,轉頭向尾國報銷律師費,尾國畀條鏈你,莫講律師費,菲律賓爛在碼頭啲香蕉尾國都唔肯買,加上運費後菲律賓香蕉點夠人哋南美洲香蕉競爭? 總統換屆,柒普上台就更加唔洗諗,奧巴馬應承幫你報銷咩? 咁你去叫奧巴馬畀錢啦。  

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-10-16 03:26 PM 發表
http://news.tvb.com/world/5f892993335d194e36a14d53/巴西僅考慮採購英製疫苗-意味地方政府不獲撥款購中國疫苗

巴西嘅買辦過份咗
唔揀中國疫苗唔緊要,
咁快就排除中國疫苗,日後同英國買疫苗時候議價能力低咗,直情係幫西方藥廠劏客 ...
咁既管治, 唔怪得以巴西一個咁有條件(地大, 人多, 資源豐富)既大國都攪到現在咁.

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-16 04:02 PM 發表

圖片太臭
不該來的為何屎要來。
想重新做人,難呀。
睇下間鋪頭、貼嗮符、鋪頭名、制服,日日在被標簽下過活,這就是自由小確幸?

大台又報有人要求中央好似澳門咁在深圳撥地給香港(其實係割地)俾香港起樓!

作為香港人,我覺得好醜,香港人死都要俾  D 地曬太陽,就係要高地價!老實講,要去深圳中山買樓的香港人,使你班人要求中央割地,要求中央割地的目地,不就是要將這些地繼續置於地產狗的控制底下吧了!

香港人,去死吧!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-16 05:10 PM 發表

個次擺明係大龍鳳
所以話佢唔夠專業囉,做戲應該做全套,淋丁咁多紅油不痛不癢,個妝都冇花到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]