• 瀏覽: 2,576
  • 回覆: 16
+11
@央視軍事 10月15日發布一段視頻,呈現了解放軍海軍登陸艦搶灘登陸的訓練畫面。
https://www.guancha.cn/military-affairs/2020_10_15_568168.shtml

https://v.ifeng.com/c/80acmG6Eu92

再上台島時, 應好快可以拘捕菜菜子, 讓人期代

搶乜鬼灘呀!使鬼搶咩!

到時已經係機場,公路爛哂!只可以直升機升降,登陸坦克只不過做交接程序!

如果蘇徵娼係認真,可能揸緊支掃把守山頭!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-10-16 04:28 PM 發表
搶乜鬼灘呀!使鬼搶咩!

到時已經係機場,公路爛哂!只可以直升機升降,登陸坦克只不過做交接程序!

071 075的重要性不言而喻  真正登灘占領除陸航直升機  坦克 裝甲車等戰車也必不可少的

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-10-16 04:28 PM 發表
搶乜鬼灘呀!使鬼搶咩!

島嶼作戰要支配岸灘,才可以進行大規模部隊轉移,而空降及直昇機運銷上能力不足夠.

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-16 04:54 PM 發表

島嶼作戰要支配岸灘,才可以進行大規模部隊轉移,而空降及直昇機運銷上能力不足夠.
等075成軍才能夠緩解直昇機搶灘登陸時的運力不足

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-16 04:54 PM 發表

搶灘登陸,風險幾大?
肯定老解唔會蠢到俾台灣咁話乜決戰灘頭機會!

登陸必定係最後收拾殘局清塲動作。相信真到咁嘅地步,台灣最多只剩下零星死硬派狙擊手!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-10-17 02:29 AM 發表

搶灘登陸,風險幾大?
肯定老解唔會蠢到俾台灣咁話乜決戰灘頭機會!

登陸必定係最後收拾殘局清塲動作。相信真到咁嘅地步,台灣最多只剩下零星死硬派狙擊手! ...
言之有理

好想試吓英文,留比我為國捐驅

搶灘登陸戰上,解放軍還有甚麼方面須要改進?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-17 08:04 PM 發表
美.帝嚟啦~㪚水 
佢嚟!我切

助攻 主力? 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]