• 瀏覽: 14,272
  • 回覆: 261
引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-15 23:50 發表

同路人
歡迎!👍👍👍😊

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-15 23:33 發表

放心,呢D人遲早會報落佢地既子女身上....

相信佢地會考慮移民,係既話你就要多加鼓勵佢地快D走.....

去到外國佢地就會有報應....
真系唔知佢地點惗嘢。佢地全部唔生。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-15 23:49 發表

咁咪好囉,慳返啲雀粟,自已食好啲。
個女都識得每月醒我多少。仔就唔使惗。唔同我度水已經阿彌陀佛。

引用:
原帖由 ginppl 於 2020-10-16 00:34 發表
你仔女看甚麼報紙?
你老婆又睇邊份?

一個人對抗毒播真的不容易.

你不斷給他們真相, 也不及傳媒每天發放毒養份
毒果!

引用:
原帖由 ginppl 於 2020-10-16 00:34 發表
你仔女看甚麼報紙?
你老婆又睇邊份?

一個人對抗毒播真的不容易.

你不斷給他們真相, 也不及傳媒每天發放毒養份
分咗家好耐了。幼小時候識得講「我是中國人」。依家唔知。

引用:
原帖由 泉船 於 2020-10-16 04:41 發表

如真要收復台灣,相信沒有資訊先行流傳。
一打到位,直攻綠營中的行動派。
依家連經濟制裁都冇提。若制裁、撤民。咁我就信。

引用:
原帖由 三萬光年 於 2020-10-16 01:26 發表
何為民主,我只知民權
其實用乜名唔重要,點樣去解讀先正系要點。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-16 06:24 發表

放心...依家內地民眾知道西方的"一人一票"係萬惡之源,並不能選賢與能......

所以佢地仍然支持內地選領導仍然維持"等額選舉"制度去穩定社會...... ...
呢點我明白,對政府支持度中國領先國際。
因為中國政府真系做咗好多好嘢。

個女有時攞的大陸衰嘢詰問。我答「你果的全部系堅料,但系睇人又好,睇國家又好,一定要睇全面。中國成績斐然,證明「做對了的亊一定比做錯了的多」。香港小姐競選佳麗,邊個冇得彈」?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 13:51 發表
起碼目前不會。
我個仔同女婿都系黃絲,佢地唔睬我,block咗屈濕與電話。我可以點?打七佢地?有用咩?女兒都系黃,不過費事理我的「政見」,當我儍嘅。
我可以點?
信仰可以改變,但一定要有使人改觀的「理由」。民主是港、台新一代的共識,在大陸也大不乏人。要改,請用「亊實」說服他們。

此消待彼長
尚未見文章
一黨真雄起
歸心不用強 ...
係香港長大讀香港教育的大教書,怎么改變?由幼兒園開始就讀金島國將被黑魔侵害的故事。讀到中學就憤怒黑魔的各種行為,因為壞事都是黑魔做的,入了大教自然相信教主的教導。只是她們不知道壞事原來是教主策划出來的。一入邪教如何翻身呢???善哉!!!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 01:51 PM 發表
起碼目前不會。
我個仔同女婿都系黃絲,佢地唔睬我,block咗屈濕與電話。我可以點?打七佢地?有用咩?女兒都系黃,不過費事理我的「政見」,當我儍嘅。
我可以點?
信仰可以改變,但一定要有使人改觀的「理由」。民主是港、台新一代的共識,在大陸也大不乏人。要改,請用「亊實」說服他們。

此消待彼長
尚未見文章
一黨真雄起
歸心不用強 ...
武統之後,完全解決台獨.港獨.

一些攪港獨的人, 連立足之地,後退的避難所, 都沒有.

其他發夢的人,
便會醒.

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-16 08:44 發表

武統之後,完全解決台獨.港獨.

一些攪港獨的人, 連立足之地,後退的避難所, 都沒有.

其他發夢的人,
便會醒.
最好系咁,不過我睇唔到大陸搞呢瓣。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-16 08:54 AM 發表

最好系咁,不過我睇唔到大陸搞呢瓣。
wait & see

引用:
原帖由 breadstick 於 2020-10-16 08:58 發表

wait & see
頸都長晒啦!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-16 09:00 AM 發表

頸都長晒啦!
打仗,唔使心急,

風火山林

不動如山,
最高境界.

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-16 09:00 AM 發表

頸都長晒啦!
其實,蔡英文政府暗地裡出錢出力攪香港暴動.

也快有報應.
天網恢恢.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]