• 瀏覽: 1,004,049
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 科姐 於 2020-10-15 08:50 PM 發表

梧桐係普通話 武統嘅意思,安平、鐘聲係人民日報署名,有唔同含意,可以上微博睇下內地網民點解釋
IC.. TKS

引用:
原帖由 muihin 於 2020-10-15 08:54 PM 發表

,.... 又平又唔洗等貨已經夠啦....
要撞手神有人拎去溶佢先有貨, 冇穩定供應

依家凌晨播同事三分親見到蔡其俊,想當年既四葉草各行各路了。瘦胃搞美容王國,估唔到佢都移居佛山,仲重新定位搵到方向。證明路係人行出黎既。難怪陳敏之要發展大陸生意。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2427522/蔡淇俊挑姜皓文機演跨性別人士%2033歲離巢北上搞飲食王國

附件

5E5B651D-F46C-45B9-BE9E-76078D949329.jpeg(227.25 KB)

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-10-15 08:58 PM 發表

要撞手神有人拎去溶佢先有貨, 冇穩定供應
佢這類有牌子銀磚, 收就SPOT價, 但賣出都是跟佢個排價?

引用:
原帖由 muihin 於 2020-10-15 09:18 PM 發表

佢這類有牌子銀磚, 收就SPOT價, 但賣出都是跟佢個排價?
唔係以spot價回收, 係spot價嘅80%, 賣出價就spot加少少。

所以我得到嘅結論係, 雖然利記買銀唔係特別平, 但係佢嘅回收價比較高, 所以都買得過。正如我上面果舊Scottsdale, LPM有賣價冇回收價, 將來急住想賣出套現的話, 可能都係要低價賣俾鎔金店。如果唔想去利記買銀, 就應該揀D係LPM有回收嘅銀條, 將來可以大約spot賣返比佢, 但係要假設間野未執同埋冇更改回收政策喎!

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-10-15 07:53 PM 發表

因為係全球第一個大陸以外可以真正控制到疫情嘅國家?
其實我都無標準答案。
只係覺得,點解會係新加坡係第一個?而且愚港未算真正係疫情「清零」。

前日打風抄番床下底啲銀出來看看!
完好無白點

引用:
原帖由 dorachicken 於 2020-10-15 06:53 PM 發表

很不幸無感染,台蛙口誤講出心底話
咪住先, 我唔了解詳情, 果個由大陸返台嘅旅客係唔係後來入境之後第三次檢測先發現陽性呀?

如果係的話, 佢講第二次不幸驗出係陰性就合理喎!

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2020-10-15 09:44 PM 發表
前日打風抄番床下底啲銀出來看看!
完好無白點

11715134 11715135
睇黎以後入屋老爆要先搜查床下底喎!

引用:
原帖由 獅子o 於 2020-10-15 08:10 PM 發表

我見The Club都有減糖電飯煲, 仲要有埋SGS認証, 而且塗層仲係食品級
https://www.clublike.com.hk/rewards/family-household/bokuk-digital-low-sugar-rice-cooker-black-white-cr-mel001.html ...
我都係the 給換,換咗呢部。

飯面蒸唔到嘢,但食開泰國金象好食咗,之前個飯煲起碼半個鐘先煲好,呢個22分鐘。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-15 21:37 發表

其實我都無標準答案。
只係覺得,點解會係新加坡係第一個?而且愚港未算真正係疫情「清零」。
新加坡同大馬政府又喺度傾緊住喺柔佛州住,每日要落新加坡番工嘅通關安排。

如果就算大馬再爆發疫情都要(有限度)開關,香港根本算係小事黎。

香港會係第五個俾新加坡開番關嘅地區(紐西蘭、文萊、澳洲同越南已經被開佐),可能係想間接同阿爺示好啩。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-10-15 09:36 PM 發表

唔係以spot價回收, 係spot價嘅80%, 賣出價就spot加少少。

所以我得到嘅結論係, 雖然利記買銀唔係特別平, 但係佢嘅回收價比較高, 所以都買得過。正如我上面果舊Scottsdale, LPM有賣價冇回收價, 將來急住想賣出套現的話, 可能都係要低價賣俾鎔金店。如果唔想去利記買銀, 就應該揀D係LPM有回收嘅銀條, 將來可以大約spot賣返比佢, 但係要假設間野未執同埋冇更改 ...
TKS...

但係要假設間野未執同埋冇更改回收政策喎! >> 好中肯... 都唔知將來重是咪有E幾間店回收...

占豪在微博上發文說已進入統一程序。
和隔鄰K兄今日觀點一樣, 人民日報署名文章及淘寶關門。

https://mp.weixin.qq.com/s/gkf0WKTdpzyGM3b4EqLBdA

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-10-15 10:08 PM 發表

新加坡同大馬政府又喺度傾緊住喺柔佛州住,每日要落新加坡番工嘅通關安排。

如果就算大馬再爆發疫情都要(有限度)開關,香港根本算係小事黎。

香港會係第五個俾新加坡開番關嘅地區(紐西蘭、文萊、澳洲同越南已經被開佐),可能係想間接同阿爺示好啩。 ...
剛才網上查了一查,新加坡都開番比中日韓三國入境新加坡了。

引用:
原帖由 獅子o 於 2020-10-15 08:10 PM 發表

我見The Club都有減糖電飯煲, 仲要有埋SGS認証, 而且塗層仲係食品級
https://www.clublike.com.hk/rewards/family-household/bokuk-digital-low-sugar-rice-cooker-black-white-cr-mel001.html ...
乜原來有D咁既野有興趣比屋企人試下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]