• 瀏覽: 12,112
  • 回覆: 239
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:06 PM 發表

如果你講去中國外島台灣,的確是途經公海的
而家香港人係回龜祖國後自由出入
香港水域也是中國水域
只是出境事務由特區自行管理
所以我話不存在亂入大6水域就係咁解 ...
根本特區都唔會冇掩雞籠讓人自出自入,你唔好因為識得有人成日非法越境,就將呢啲嘢以為合法仲係討論區周圍唱。
會害死人㗎。
令到啲無知人又跟住做,累死人你賠?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:07 PM 發表

請閱樓上海事處網頁
不贅
海事處講明要申報,且是商船。個隻大飛是商船?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:16 PM 發表

你喜歡用冇掩雞籠形容係你自由
事實香港係冇非法出境罪
大6妄自拉香港人出境係踐踏基本法
向來大家都自由離開香港水域釣魚洗頭唔使我教
中國公民李波忘帶return home card都可以成功回國
果啲先叫入境
拉自己國民偷渡是國際笑話 ...
' 中國公民李波忘帶return home card都可以成功回國 '

你知道那 12 人有 RETURN HOME CARD ?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:22 PM 發表

9乸咁大隻字寫住遊艇
第1段就寫明可以冇註冊
俾張買艇收據都掂
你仲竟然講商船?
商船入嚟補給倒屎噴煙漏油危險貨物(如)上岸入境係咪仲多嘢搞?
點解你邏輯調轉嘅? ...
叻叻豬,拎住你嘅理據上去鹽田看守所幫12瞞逃打官司嘛,得把口有柒用咩

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:16 PM 發表

你喜歡用冇掩雞籠形容係你自由
事實香港係冇非法出境罪
大6妄自拉香港人出境係踐踏基本法
向來大家都自由離開香港水域釣魚洗頭唔使我教
中國公民李波忘帶return home card都可以成功回國
果啲先叫入境
拉自己國民偷渡是國際笑話 ...
中國係拉佢哋非法出香港境咩?係非法越境。
話你故意曲解係冇話錯。

以為講李波等於嗰班人冇罪。禁止離境期間出境都係罪啦。
該申報又冇申報,即明知故犯。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:22 PM 發表

9乸咁大隻字寫住遊艇
第1段就寫明可以冇註冊
俾張買艇收據都掂
你仲竟然講商船?
商船入嚟補給倒屎噴煙漏油危險貨物(如)上岸入境係咪仲多嘢搞?
既然係咁就唔好成日話香港政府唔封關比外國船員嚟播毒啦,原來香港冇法律基礎拒絕船隻過嚟的人?

引用:

9乸咁大隻字寫住遊艇
第1段就寫明可以冇註冊
俾張買艇收據都掂
你仲竟然講商船?
比張買艇收據可以申報,咁點解唔報呢?係咪違法?
違法仲咁理直氣壯,果然犯法嘅人視法律如無物。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:41 PM 發表

大6特色司法
幾時到我幫佢打?
球證,旁證,足協,連你個守門員都要係佢嘅人
咁你講咁多廢話....邊度犯法就邊度受刑啦..

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 16:08 發表

我咩邪教?
我畫咩邊界?
你究竟噏乜?
你quote我段嘢邊句唔係事實?
你唔認香港係中國嘅地區已經自己畫界,你收錢日日係度播獨已經係邪教。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-14 05:41 PM 發表

大6特色司法
幾時到我幫佢打?
球證,旁證,足協,連你個守門員都要係佢嘅人
講到呢個世界普遍國家嘅司法系統可以有外國人咁。個個都是國家的自己啦,係香港先咁崎型。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]