• 瀏覽: 1,004,082
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-12 11:56 AM 發表
林鄭宜家講三樣野:
1. 星期三上深圳,林鄭講得好輕鬆,話星期六傾傾下,對方話不如你地上尼深圳傾,所以林鄭帶埋班官上去傾,順便同主席傾;
2. 月底林鄭上京開部委會議;
3. 施政報告推遲至十一月尾先公佈。

望咁記者會,班妓者好不滿!

個人觀察:
1. 林鄭無講星期六同邊個傾,但能夠話你不如星期三傾啦!這個人不是主席就是主席旁邊最重要的機要秘書。
2. 林鄭的對口是主席,這不是第一次,而係好多 ...
林鄭有講帶邊個官員上去開會,感覺好似帶國安會成員上京

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-11 06:51 PM 發表
本樓好多師兄姐打算搬上大灣區長住,有部份年紀較長,較為擔心健康問題,最近和朋友閒談,他介紹一個長者之家,在肇慶的,是馬會付錢起的,有單人房,雙人房,價錢不貴,雙人房包膳食才人仔 3400,二公婆就是 6800,這個,可能算係買樓租樓以外的選擇,給大家一點資料。(註:我未去過,所有資料網上來的)
11700408 11700409
http://www.helpinghand.org.hk/cat ...
呢間電視介紹過
設備環境都係一流
睇時都有考慮老咗入住
但上星期睇完大灣區個節目又想喺珠海買間屋仔養老

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-12 11:56 AM 發表
林鄭宜家講三樣野:
1. 星期三上深圳,林鄭講得好輕鬆,話星期六傾傾下,對方話不如你地上尼深圳傾,所以林鄭帶埋班官上去傾,順便同主席傾;
2. 月底林鄭上京開部委會議;
3. 施政報告推遲至十一月尾先公佈。

望咁記者會,班妓者好不滿!

個人觀察:
1. 林鄭無講星期六同邊個傾,但能夠話你不如星期三傾啦!這個人不是主席就是主席旁邊最重要的機要秘書。
2. 林鄭的對口是主席,這不是第一次,而係好多 ...
一國之下地方政府什麼事都要放邊站,等中央批示再安排,步驟清晰林鄭係我地國家的人,愚港人明白未

引用:
原帖由 big3624 於 2020-10-12 12:25 PM 發表

林鄭有講帶邊個官員上去開會,感覺好似帶國安會成員上京
去深圳係原本計劃,一早已有名單。見主席係星期六晚決定。這個不同以往安排,以往係唔知主席見唔見,今次係安排好,即係話林鄭已入中央建制!
到北京開部委就祗有她,因她是部委成員!

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-10-12 12:26 PM 發表

呢間電視介紹過
設備環境都係一流
睇時都有考慮老咗入住
但上星期睇完大灣區個節目又想喺珠海買間屋仔養老
按自己需要!

圍港方法同圍台一樣,一歩一歩行埋尼

引用:
原帖由 Loving11 於 2020-10-11 10:08 AM 發表

武統可能比想象中容易,但統後嘅影響存太多未知之數,不能不仔細考量

影片
影片
受訪問的, 都思想正常,  知道呆呆一打就亡

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-12 11:59 AM 發表
林鄭押後宣讀施政報告,應該會上深圳見習大大,係對佢嘅一種肯定,唔好再話佢係yc
好想知林鄭帶會邊個上去見大人。

如果繼續無光頭張既話,我諗光頭張個PP應該感到好涼

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-12 10:45 AM 發表
說過了,破産潮來了,港美同軌,今早看新聞,還有人發夢主席到訪深圳會給惠港政策!香港人,你醜唔醜

孤煙暮蟬 10/12
【美國超500家大企業申請破產!46家資產超10億美元!】央視12日消息,據標普全球市場情報統計,截至10月4日,美國今年申請破產的較大規模企業達504家,超過2010年以來,任何可比時期的破產申請數量。申請破產企業中,消費、工業和能源企業占了大頭。此外,截 ...
傷港人仲以為國內同胞係10幾年咁响往傷港嗎
唔識感恩既人幫來托咩

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-10-12 12:42 PM 發表

好想知林鄭帶會邊個上去見大人。

如果繼續無光頭張既話,我諗光頭張個PP應該感到好涼
無帶 2 號把手,幾乎全部國安委帶晒上京

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-12 12:32 PM 發表
圍港方港同圍台一樣,一歩一歩行埋尼
暴徒時晨到了

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-12 11:59 AM 發表
林鄭押後宣讀施政報告,應該會上深圳見習大大,係對佢嘅一種肯定,唔好再話佢係yc
林鄭好多野可以批評, 但話佢係YC, 及帶風向要換人做特首, 是別有用心

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-10-12 12:45 PM 發表

暴徒時晨到了
而家又唔想暴徒咁快收皮,咁嘅經濟氣候,等佢哋搞到和理非都受傷害,先可以幫香港深層割毒

引用:
原帖由 big3624 於 2020-10-12 12:45 PM 發表

無帶 2 號把手,幾乎全部國安委帶晒上京
呢隻吉祥物由黑暴開始跪阿爺唔罰佢已經皇恩浩蕩。黑暴開始左咁耐阿爺一次都無見過佢。係一間公司,大老闆從來唔見既二把手係二把手咩?加埋CY成日放風強烈要求重整公務員團隊。我覺得佢依家應該好驚。

引用:
原帖由 celiacty 於 2020-10-12 11:19 AM 發表

仲成日發夢唔清零可以開關
一開關就會好多人來
咁經濟可以復甦
咁諗既人可能無去過微博
微博好多同胞都講明就算通關都唔會去香港
俾錢你賺仲要俾你鬧
又唔係非去不可
點解要咁犯賤

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]