• 瀏覽: 951
  • 回覆: 8
又要威又要戴頭盔
又要起底 畀人拉嘅時候就呱呱嘈
曱甴真冇用

女被告孔穎琛(25歲)據悉於兩年前入職政府公務員一般職系,派駐入境處工作。她被控的其中一項在公職中行為失當罪,指控她於去年12月至今年8月期間,未獲授權而取用入境處電腦,以搜索、擷取及發放特定人物的個人資料。孔穎琛另被控五項不誠實取用電腦罪,指控她於去年12月23日至今年8月4日,五度不誠實取用入境處的電腦。
  據了解,警方初步調查顯示孔穎琛在未獲入境處授權下,曾登入入境處電腦系統超過100次,取得至少225人的多項個人資料,包括地址、電話號碼等,並把有關資料交與通訊程式Telegram多個起底頻道的管理員發放,導致有關事主的個人資料被公開,甚至遭受網上欺凌和滋擾。
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/0823/489549.html

附件

Screen Shot 2020-10-06 at 3.04.25 PM.png(587.61 KB)

Screen Shot 2020-10-06 at 3.04.25 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-6 03:04 PM 發表
又要威又要戴頭盔
又要起底 畀人拉嘅時候就呱呱嘈
曱甴真冇用
女被告孔穎琛(25歲)據悉於兩年前入職政府公務員一般職系,派駐入境處工作。她被控的其中一項在公職中行為失當罪,指控她於去年12月至今年8月期間,未獲授權而取用入境處電腦,以搜索、擷取及發放特定人物的個人資料。孔穎琛另被控五項不誠實取用電腦罪,指控她於去年12月23日至今年8月4日,五度不誠實取用入境處的電 ...
確實係壞壞曱甴婆廿五歲咁嘅撚款,
真的是相由心生,拋下先啦豬西!一

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-6 03:16 PM 發表

確實係壞壞曱甴婆廿五歲咁嘅撚款,
真的是相由心生,拋下先啦豬西!一
曱甴以為喊 嗌救命
警察就會放假 人
人唔笑 狗也吠

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-6 08:57 PM 發表

曱甴以為喊 嗌救命
警察就會放假 人
人唔笑 狗也吠
師兄你咁講㗎
搞到我 笑到肚痛
又係嘅女曱甴
又要威又要戴頭盔
佢又做咗女仕用的condom

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-6 08:57 PM 發表

曱甴以為喊 嗌救命
警察就會放假 人
人唔笑 狗也吠
正傻西曱甴見隻拜狗必做騷,
想有樣學樣,不過都係變小丑🤡

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-7 01:37 AM 發表

正傻西曱甴見隻拜狗必做騷,
想有樣學樣,不過都係變小丑🤡
有份好工就唔想做
貪心散嗰幾個臭錢
抵死要入獄

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-7 07:54 AM 發表

有份好工就唔想做
貪心散嗰幾個臭錢
抵死要入獄
藍絲真係要多謝佢
入境處又多咗一個職位

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-7 09:43 AM 發表

藍絲真係要多謝佢
入境處又多咗一個職位
人為財死 肥肚腩姐姐入去監獄減肥啦

政府資源減肥,坐監正呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]