• 瀏覽: 10,804
  • 回覆: 117
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-1 01:19 AM 發表

https://m.k.sohu.com/d/458541384?channelId=1&page=1

https://kknews.cc/zh-hk/military/o8kb25.html

出咗啦, 不過中國不嬲低調
有冇圖同相關服役文章呀?? 好想睇下

秋田64仔又為老爸瘋叫

引用:
原帖由 人字飛拖XIII 於 2020-10-1 02:04 AM 發表

唔講唐朝白江口之戰~淨係明朝戚繼光殺到日本班倭寇要游水返日本…未贏過
冇計喎, 相信教樓主個Miss都冇睇過中國歷史就係度9嗡

16XX年, 日本天下人豐臣秀吉被中國打敗及死亡, 佢個miss都未必知, 嚇到德川家康縮返去日本, 直至日治維新後, 可能背後德美國勢力再出來攪攪震.

講咁多乜嘢封印,吊打做乜。捱得過東風快遞先會見我方航母。

其實, 台灣那網民真係好無知, 而家風吹話中國會在南海有動作, 日本立即要美國增援, 台灣就要喊美國來救,

事實已說明, 日本, 台灣同中國的軍力差百9幾條街

根本中, 俄 , 美是世上唯一能上到戰神級的三個國家, 其他小國及同台灣省真係咪諗多, 打飛機吧

睇無敵凱撒(鉄甲萬能俠都有提, 邁錫尼裡有三大神, 無可匹敵, 就是宙斯, 普西頓同哈迪斯)

而家世上三大戰神咪就係中國, 俄羅斯及美國囉.

那些日本2打6咪諗多咗

班台仔天天說美日怎強大,不知關台何事,最怕未增援台以變廢虛。

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-1 05:28 PM 發表

豐臣秀吉係病死, 並非被中國打敗而死
打敗咗,咪軍中朽病死囉,

佢可能俾類似台網軍的騙子呃佢,以為當上日本最高階的天下人就好打得,怎知過大海攻中國及朝鮮咩瀨晒招囉!
所以聽台網軍事老吹,等同自殺,菜菜子你硬膠夠未

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-1 06:49 PM 發表

其實係日本打贏咗,太閤殿下係病死嘅
去看看萬曆三大征吧,還豐臣秀吉打贏了?簡直就是瞎扯,日本都沒你這么不要臉的改這段歷史。豐臣秀吉就是因為被打敗了,手下精銳損失殆盡,所以,后來對德川家康完全無可奈何,居然臨時前讓德川家康靠發誓來效忠自己的兒子,還結娃娃親,你覺得他是看不出德川家康有反骨?不知道提前弄死德川?不是不想呀,而是根本沒實力了。

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-1 06:49 PM 發表

其實係日本打贏咗,太閤殿下係病死嘅
咪作啦,這事實記載在日本大坂城內!有時間叫你miss去睇下這歷史正本先教你吧
香港通識的教材是黃師老作,任9佢嗡,有監管的

所以佢教壞你了

引用:
原帖由 TibetChina 於 2020-10-1 07:16 PM 發表

去看看萬曆三大征吧,還豐臣秀吉打贏了?簡直就是瞎扯,日本都沒你這么不要臉的改這段歷史。豐臣秀吉就是因為被打敗了,手下精銳損失殆盡,所以,后來對德川家康完全無可奈何,居然臨時前讓德川家康靠發誓來效忠自己的兒子,還結娃娃親,你覺得他是看不出德川家康有反骨?不知道提前弄死德川?不是不想呀,而是根本沒實力了。 ...
佢俾毒報,黃師洗腦,係咁質素

其實豐臣秀吉死後的兩個老婆,玲玲,茶茶,都是美人,後者更是日本當時的第一名妓!

都唔知有冇成為德川家康的慰安婦

德川家康唔係好人,做豐臣家臣郤賣主殺埋佢後人

同而家海賊王裡和之國的大蛇將軍差不多咁衰!

其實不少漫畫家都用漫畫小9佢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]