• 瀏覽: 12,172
  • 回覆: 61
+3
岸九不是扮

老美支持下好多出走去老美既人用不同名義建立好多組織

呢啲咁嘅關注組都係新聞?香港都大把,老美一灌手法。

引用:
原帖由 buchai 於 2020-9-19 12:37 AM 發表
阿里巴巴(09988)旗下、歷來最大的新股螞蟻集團,在中美磨擦升溫的背景下啟動港滬同步上市,有美國組織對螞蟻集團IPO表達關注。「中國-當前危機委員會(The Committee on the Pre

美國佬係咪痴線㗎?!
一間中國公司在香港上市,佢都要理,佢哋真係以為自己係邊撚個?!

老美四間投行高盛、大摩、花旗及摩通都幫佢做包銷,你叫唔郁佢哋 唔幫螞蟻攪上市,就叫388唔俾佢上 ...
再一次證明,中國必須加強軍事力量, 如果唔係,就會好似伊拉克咁啦! 現在搵借口啫,查過打得嬴就會郁手啦!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-9-19 08:01 發表
其實係媒體問題,坊間好多組織亂講野,美英有,中東南美都有,媒體只揀歐美!
因為有影響力

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-19 12:42 AM 發表

究竟系咩組織,大家查下
簡單地講:新冷戰極右派組織,顧名思義,目的是針對中國。
查到以下的資料:
  • 「當前危機委員會」在195x年成立;
  • 是反共組織;
  • 艾森豪時代解散,1976年重組,針對蘇聯;
  • 2019年,「當前危機委員會:中國」成立;
  • 創辦人包括班農、龔小夏;
  • 《南華早報》報道「當前危機委員會:中國」成立時的標題:冷戰卷土重來。
  • 班農,美國極右派,應該唔駛介紹啦。
  • 龔小夏,前美國之音普通話廣播主管。2017年因為訪問郭文貴被美國之音炒魷。

來源:(《南華早報》)
https://www.scmp.com/news/china/ ... us-committee-target

地球上有美國呢D國家系人類不幸

好快响屋企屌閪都關美國事!

美狗好野,趕客成功

引用:
原帖由 buchai 於 2020-9-19 12:37 AM 發表
阿里巴巴(09988)旗下、歷來最大的新股螞蟻集團,在中美磨擦升溫的背景下啟動港滬同步上市,有美國組織對螞蟻集團IPO表達關注。「中國-當前危機委員會(The Committee on the Pre

美國佬係咪痴線㗎?!
一間中國公司在香港上市,佢都要理,佢哋真係以為自己係邊撚個?!

老美四間投行高盛、大摩、花旗及摩通都幫佢做包銷,你叫唔郁佢哋 唔幫螞蟻攪上市,就叫388唔俾佢上 ...
美佬食蕉了

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-9-19 07:40 AM 發表
真係好好奇一班反社會既右翼組織9吠都有新聞?
香港班黑衣的依靠。

美國自己搞壞制度, 明搶中國巨企資產, 令巨企不敢去美國上市

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-30 11:01 AM 發表
美國自己搞壞制度, 明搶中國巨企資產, 令巨企不敢去美國上市
其實中國企業越少靠美國越好。

有冇骨氣?

香港人都是,讀啲書都是,本土學術研究等等等都是。骨氣何在?

你老美上上下下裏裏外外都係仆街。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]