• 瀏覽: 729
  • 回覆: 10
廣東話叫“博懞”
“博懞”  博懵都搞得錯。
港奸自稱中文大學舊校友。
中文大學有啲咁高質素嘅港奸,真係令中大百年聲譽蒙羞。

港奸不停吹噓自己嘅學歷,連小學生都不如。

咁嘅文筆都敢話中文大學舊生。
小學程度都唔會犯呢啲低級錯誤啦。

當自稱中文大學校友時港奸你會唔會有小小面紅?

世界係充斥大量騙子.

佢已自揭唔係香港人,香港人基本上唔會打拼音,唔會對香港潮/俗語一頭霧水,對一些語彙錯誤理解成粗口或人身攻擊…好多香港事情都從網上/KOL聽回來

引用:
原帖由 banjo. 於 26-9-2020 11:57 發表
世界係充斥大量騙子.
不如猜想一下,今天香港黃絲全面西化了,除了黃色的臉,都是西方的事物,白人有多大程度能夠接受西化有色人種的存在呢?我猜想,其實高貴的白人是不想接受的,不過總比有一個像中國一樣的競爭者存在來得更好。如果你們有色人種沒有能力,總有一天,一步一步被白人再次消滅。信不信由你,我才不會迷信白人深愛有色人種。

米高積遜用自己膚色告訴大家。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-9-26 22:38 發表

不如猜想一下,今天香港黃絲全面西化了,除了黃色的臉,都是西方的事物,白人有多大程度能夠接受西化有色人種的存在呢?我猜想,其實高貴的白人是不想接受的,不過總比有一個像中國一樣的競爭者存在來得更好。如果你們有色人種沒有能力,總有一天,一步一步被白人再次消滅。信不信由你,我才不會迷信白人深愛有色人種。 ...
我信共產黨可以抗衡白皮豬.

引用:
原帖由 banjo. 於 26-9-2020 23:06 發表

我信共產黨可以抗衡白皮豬.
黃絲說民主中國一樣能抗衡白皮豬,你相信嗎?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-26 11:52 AM 發表
廣東話叫“博懞”
“博懞” 博懵都搞得錯。
港奸自稱中文大學舊校友。
中文大學有啲咁高質素嘅港奸,真係令中大百年聲譽蒙羞。

港奸不停吹噓自己嘅學歷,連小學生都不如。 ...
正確好似係搏懵,條白帶應該唔係香港人,係台仔,嗰懵字, 好似叫人做老懵董,冇香港人會搞得錯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]