• 瀏覽: 1,547
  • 回覆: 18
【本報訊】律師陳子遷今年五月在銅鑼灣街頭被多人「私了」受傷,三名懷疑涉案男子被控參與暴動罪及意圖傷人罪,案件昨在東區法院提訊。其中一名被告仍然留醫故缺席聆訊,其餘兩人則暫毋須答辯,獲准各以二萬元現金保釋至九月二十四日,等候警方進一步調查,包括查看網上相關片段以及搜捕其他在逃人士等。
三名被告依次為三十一歲報稱貨車司機的唐健幫、二十四歲的譽韋崙及報稱無業的二十三歲鄭學洺。其中鄭仍然留醫,法庭將他還押警方看管,暫定於至本月七日再訊。
天眼片段成拘捕線索三人被控於今年五月二十四日,在銅鑼灣禮頓道及加路連山道一帶,連同其他身份不詳的人參與暴動,及意圖使陳子遷身體受嚴重傷害而非法及惡意傷害他。
控方指,警方是根據線報拘捕唐,而港鐵站及譽所住屋苑的閉路電視片段則成了拘捕..

被告譽韋崙(右)表明獲准保釋候查。
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200703/00176_056.html
三隻曱甴黑暴打人私了咁勇武,
嚴重傷害他人身體丶暴動罪...
入左肯定大鑊有排踎!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-21 08:53 PM 發表
【本報訊】律師陳子遷今年五月在銅鑼灣街頭被多人「私了」受傷,三名懷疑涉案男子被控參與暴動罪及意圖傷人罪,案件昨在東區法院提訊。其中一名被告仍然留醫故缺席聆訊,其餘兩人則暫毋須答辯,獲准各以二萬元現金保釋至九月二十四日,等候警方進一步調查,包括查看網上相關片段以及搜捕其他在逃人士等。
三名被告依次為三十一歲報稱貨車司機的唐健幫、二十四歲的譽韋崙及報稱無業的二十三歲鄭學洺。其中鄭仍然留醫,法庭將他還 ...
周圍cctv 加手機嘅片段 睇下你班曱甴 走得去邊度

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-22 07:40 AM 發表

周圍cctv 加手機嘅片段 睇下你班曱甴 走得去邊度
鄧炳強一哥
就算現場畀你走咗
你都會冇畀過

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-22 08:40 AM 發表

鄧炳強一哥
就算現場畀你走咗
你都會冇畀過
師兄我明你講乜嘅
鄧一哥 請咗好多退休 警察
睇cctv同網上短片
慢慢捉你班曱甴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-22 10:07 AM 發表

師兄我明你講乜嘅
睇cctv同網上短片
慢慢捉你班曱甴
正所謂戇居曱甴 真係救唔到佢 成隻喪屍咁

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-22 10:07 AM 發表

師兄我明你講乜嘅
睇cctv同網上短片
慢慢捉你班曱甴
有時錯字都唔出奇嘅
大家睇得明就得㗎啦
邊啲係破壞社會的人

引用:

師兄我明你講乜嘅
睇cctv同網上短片
慢慢捉你班曱甴
說得對,當日電視新聞都有播出,
點止三隻曱甴黑暴,慢慢遂隻捉。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-22 12:43 PM 發表

說得對,當日電視新聞都有播出,
點止三隻曱甴黑暴,慢慢遂隻捉。
打完人 就要玩逃生記 鄧一哥讓你半馬慢慢先拉你

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-23 08:48 AM 發表

打完人 就要玩逃生記 鄧一哥讓你半馬慢慢先拉你
香港曱甴 原來咁鍾意玩逃生記嘅

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-23 10:11 AM 發表

香港曱甴 原來咁鍾意玩逃生記嘅
今次被打嘅係律師 律師一定告訴你褲都甩

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-23 12:59 PM 發表

今次被打嘅係律師 律師一定告訴你褲都甩
罪成肯定大檬樂....
洗定蘿友坐幾個八月十五....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-23 04:14 PM 發表

罪成肯定大檬樂....
洗定蘿友坐幾個八月十五....
隻隻曱甴以為唔使找數
點解因為佢哋肯定可以
推倒香港政府
點知國安法一出
大家失曬預算
洗定八月十五等坐監

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-24 06:51 AM 發表

隻隻曱甴以為唔使找數
點解因為佢哋肯定可以
推倒香港政府
點知國安法一出
大家失曬預算
洗定八月十五等坐監
分析得非常好 曱甴要找數啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-24 08:44 AM 發表

分析得非常好 曱甴要找數啦
打律師 曱甴 真係未死過

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-24 09:09 AM 發表

打律師 曱甴 真係未死過
曱甴 就係利用偽民主自由
自由咁去打人滅聲

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]