• 瀏覽: 2,671
  • 回覆: 24
12名同為16歲的男生,分別涉嫌去年向旺角警署投擲燃燒彈,以及在旺角參與暴動和縱火行為,被控縱火、暴動、企圖縱火等罪。2人的案件原定於今日(27日)在九龍城法院再訊。惟2名男生均缺席,裁判官以他們涉棄保潛逃為由,撤銷擔保並頒拘捕令。
其中一宗案件涉及2名被告,包括16歲姓黃中學生,以及20歲玻璃幕牆工人林小雄。2人被控於去年10月14日,在旺角警署外無合法辯解而企圖用火損壞旺角警署。黃另被控於同日在其住址內管有攻擊性武器,即用啤酒瓶製成的3個燃燒瓶,意圖將其作非法用途使用。
惟辯方律師透露,涉案學生自上周三(22日)離開宿舍後便失去蹤影,社工和家人均未能聯絡他....

2名16歲被告今日無故缺席聆訊
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200427/mobile/bkn-20200427144604531-0427_00822_001.html

又多兩隻勇武曱甴暴徒田雞過河走左佬,
被控向差舘擲燃燒彈丶暴動罪都幾大碌喎!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 04:00 PM 發表
12名同為16歲的男生,分別涉嫌去年向旺角警署投擲燃燒彈,以及在旺角參與暴動和縱火行為,被控縱火、暴動、企圖縱火等罪。2人的案件原定於今日(27日)在九龍城法院再訊。惟2名男生均缺席,裁判官以他們涉棄保潛逃為由,撤銷擔保並頒拘捕令。
其中一宗案件涉及2名被告,包括16歲姓黃中學生,以及20歲玻璃幕牆工人林小雄。2人被控於去年10月14日,在旺角警署外無合法辯解而企圖用火損壞旺角警署。黃另被控於同 ...
橫掂而家拉得人多 慢慢捉你都唔遲

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-19 04:36 PM 發表

橫掂而家拉得人多 慢慢捉你都唔遲
咪係~違法曱甴走得去邊,
著草偷渡呆灣又驚自動送中!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 04:58 PM 發表

咪係~違法曱甴走得去邊,
著草偷渡呆灣又驚自動送中!
自動送中幾好呀 享受下神州大地 偉大嘅祖國

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-19 06:31 PM 發表

自動送中幾好呀 享受下神州大地 偉大嘅祖國
有班on9曱甴黑暴瀨左野,仲唔乜都縮咩!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 06:35 PM 發表

有班on9曱甴黑暴瀨左野,仲唔乜都縮咩!
你睇下嗰十二個分裂國家逃犯
祖國幾好咁對待佢

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-19 07:18 PM 發表

祖國幾好咁對待佢
曱甴 如果逃走 咁就好似一隻喪家狗

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-19 07:18 PM 發表

祖國幾好咁對待佢
你估香港落鑊咁好水咩,
班曱甴逃犯俾人揸住個春袋慢慢摙!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 10:48 PM 發表

你估香港落鑊咁好水咩,
班曱甴逃犯俾人揸住個春袋慢慢摙!
畀阿爺同你教仔囉 咁仲話唔好呀

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-20 06:38 AM 發表

畀阿爺同你教仔囉 咁仲話唔好呀
咁益啲曱甴老豆老母,
祖國教完肯定變羔羊。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-20 03:47 PM 發表

咁益啲曱甴老豆老母,
祖國教完肯定變羔羊。
睇下新疆嗰啲人
教得幾好呀
你叫佢暴動到 睬你都有味

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-20 08:51 PM 發表

睇下新疆嗰啲人
教得幾好呀
你叫佢暴動到 睬你都有味
逃走啦 曱甴 咁就變咗通緝 更加好玩
你老豆老母如果窩藏你
都要坐監

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-20 08:57 PM 發表

逃走啦 曱甴 咁就變咗通緝 更加好玩
你老豆老母如果窩藏你
都要坐監
見有人瀨過野....
老豆老母都唔刁啦,篤Q硬。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-20 11:32 PM 發表

見有人瀨過野....
老豆老母都唔刁啦,篤Q硬。
大義滅親 係明智之舉
鄧炳強一哥
呢一招好醒
冇人敢窩藏罪犯

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-21 09:16 AM 發表

大義滅親 係明智之舉
鄧炳強一哥
呢一招好醒
冇人敢窩藏罪犯
哈哈~
教唆丶協助丶窩藏都瀨野...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]