• 瀏覽: 5,617
  • 回覆: 95
+8
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-9-18 09:34 PM 發表

918之後張學良已經入關,成個東北落入日軍手中, 1936年西安事變後,張學良畀蔣光頭扣押,直至1990年連蔣經國都屎埋,張學良先至重獲自由。
你啱 剛剛睇完維基 第二次開始國共內戰 係1946年 即係1945年日本投降之後嘅一年 但一個有趣情況出現啦 共產黨只係 盤踞河北左近 東北三省全部喺國民黨控制之下 咁蘇聯點可能千里迢迢運軍火畀共產黨呢

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 06:58 AM 發表
沒有宇宙,就沒有人類!
所以,爹親娘親,不及共產黨親!

雖然共產思想,是在1848年才出現,但沒有共產黨的出現,就沒有人教導中國人什麼是父母,什麼是家庭,什麼是社會,什麼是地球,什麼是宇宙!

沒有共產黨教導,中國人父母只識 kiss, 到死都仲係處,沒有中國人可以出世!所以,中國人條命都是來自共產黨!

歡迎討論! ...
夠鐘食藥

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-18 08:00 PM 發表

有事請教 江湖傳聞係 蘇聯將所有東北軍武器畀咗共產黨 同你啲論點有差異 可唔可以畀啲書名作者參考下 謝
蔣總裁說的

附件

大过几十倍.PNG(53.35 KB)

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 10:06 PM 發表

唔係喎!我講事實,如果共產黨禁止你去學性知識,你都會以為嘴吓就可以生仔!
你都戇撚鳩 如果真係咁樣 成個中國都係紅二代紅三代啦 共產黨人唔可能唔屌閪呀

走返去你嘅文咸東公廁啦

引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-9-18 10:23 PM 發表

蔣總裁說的
認同 但首先說明 同啲軍火交畀邊一邊無關

另外 毛澤東同蔣介石 都係中國人 我成日講唔係唔會有 單雙日炮戰 而蔣介石嘅軟弱 亦都係最致命嘅弱點

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-18 10:37 PM 發表

認同 但首先說明 同啲軍火交畀邊一邊無關

另外 毛澤東同蔣介石 都係中國人 我成日講唔係唔會有 單雙日炮戰 而蔣介石嘅軟弱 亦都係最致命嘅弱點 ...
老蔣也配?

附件

1974-02-08.jpg(152.82 KB)

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-18 09:16 AM 發表
有共產黨存在, 先可以制衡臭串嘅白種人.

https://www.youtube.com/watch?v=3rz4wG_Yr6A&ab_channel=%E9%AB%98B%E5%93%A5%E6%88%91%E5%B0%B1%E4%BF%82%E8%A9%95%E8%AB%96%E8%A9%95%E8%AB%96%E5%93%A1%E5%98%85%E8%A9%95%E8%AB%96%E5 ...
志賢姐姐視頻不錯👍

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2020-9-18 09:24 AM 發表
中國根本沒有實質的共產了,共產黨是因為蘇聯資助,所以用了共產黨這個名字。

世界上沒有人知道共產黨應該長什麼樣子?蘇聯、古巴、北韓、中國,各有特點,各自摸索。

中國實行了一段時期的無私產階段,1978年後又允許了私有財產,並且允許私人企業,從那天開始,共產這個概念就死亡了。

現在所謂的國營企業實際上是黨的私產,國營企業同國家與國民是沒有關系的,所以中國已經是徹底的資本主 ...
你咁講 顛覆咗 教徒嘅認知 叫文煮教徒 點樣面對世界🤔🤔

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 02:29 PM 發表
沒有共產黨教導你父母性知識,你父母只識得嘴嘴,你父母到死都仲係處,你不可能出世!所以,你條命都是來自共產黨!
太低了,沒營養🤔🤔

引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-9-18 10:58 PM 發表

老蔣也配?
首先謝謝阿伯 首先有這篇剪報給大家看
好了 文中的中相信是代表中華民國 但有一疑惑 越代表什麼 用而家啲講法可唔可以理解為南越?

我會慢慢的同你討論這篇文章 首先統一大家D理解有冇錯

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-18 02:48 PM 發表
呢種帖,除了撩交嗌,睇吾到有咩討論價值。
有國安法唔敢衝咪上來撩交嗌🤔🤔

我嘅理解係當年 中華民國同資本主義嘅越南喺九段線打了一場仗 而中華民國係為咗保護九段線

唔知我有冇理解錯?

理據係當年即係越戰之前 代表越南嘅係資本主義

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-18 23:08 發表

志賢姐姐視頻不錯👍
台毒L視佢為眼中釘.

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-18 11:14 PM 發表

首先謝謝阿伯 首先有這篇剪報給大家看
好了 文中的中相信是代表中華民國 但有一疑惑 越代表什麼 用而家啲講法可唔可以理解為南越?

我會慢慢的同你討論這篇文章 首先統一大家D理解有冇錯 ...
南越

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]