• 瀏覽: 551,154
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 153
+574
引用:
原帖由 Yanie 於 2020-9-18 08:47 PM 發表

我用熱購,自取。

送貨同自取一樣價,但送住宅+$30,同埋送貨會慢啲。

自取今發明至,送貨要等多1-2日。所以食物我都是自取。
我再試🙏🙏🙏

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-9-18 08:34 PM 發表

我都成日想買水果,點解不成功??送吾到返香港???其他人又得??

有冇高手可以解答??
我啱啱用手機就落倒單喇!同埋用大陸集運,再送嚟香港。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-9-18 08:11 PM 發表

當年東門是扒手勝地,東門行街必需把所有包放前面,再雙手攬住

當年好多新疆人街頭一架三輪車賣新疆土產,但我成日覺得喺幫扒手把風
仲有切糕,是新彊人做壞自己品牌,冇得怨

講起把風,有人說在「蘭州拉麵」(往往是新彊/回族開的)的附近,就有一家沙縣小食「監視」🤫🤫🤫

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-9-18 08:49 PM 發表

師姐,唔該哂!我攪掂喇!😍 唔知點解公司部電腦唔得,而家用手機就落倒單喇🤣 我買咗奇異果,熱情果同冬棗。期待又期待🤤
唔好客氣。

記住收貨要檢查,不好即刻掉咗個盒。有爛要將爛果同盒面快遞單放埋一齊影相,發比店家。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-9-18 08:49 PM 發表

師姐,唔該哂!我攪掂喇!😍 唔知點解公司部電腦唔得,而家用手機就落倒單喇🤣 我買咗奇異果,熱情果同冬棗。期待又期待🤤
到貨日影相上黎分享下

引用:
原帖由 muihin 於 2020-9-18 08:38 PM 發表

... 講開淘野.... 99節想買天貓超市直到HK.... 拍左幾日, 節都過左都拍唔到, 是付款唔到, 一味話線路多人... 休息左幾日再拍又是唔得... 用左家人個戶口拍又無事, 剛收埋貨... E+ 等貓超客服跟成點....

不過, 拍其他店野又OK, 無事... ...
可能有優惠時真係太多人一齊買啩,我都試過比唔倒錢。果次重要係最後一日,到夜晚11點幾終於得咗,一額汗😅
同埋又試過有次天貓超市冇免我運費,客服講話可能電腦系統問題,過一陣再比錢就免番喇😃

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-9-18 08:40 PM 發表

但下次reset 時未必比佢做日本人
做隻中國真曱甴啦🤣🤣

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-9-18 05:55 PM 發表

日本人民間充斥著中國封建年代民間風氣更甚,很多民間規條限制還比大陸鄉間更奴隸。民煮蒸製衹是政治層面表像,入鄉隨俗,未入鄉就崇拜死你,入了俗就跪死你,跪到你投降(自殺)。 ...
因為日本有了五條御誓盟後就定左格,天竺需要有
一、廣ク會議ヲ興シ、萬機公論ニ決スベシ
一、上下心ヲ一ニシテ、盛ニ經綸ヲ行フベシ
一、官武一途、庶民ニ至ル迠、各其志ヲ遂ゲ、
人心ヲシテ倦マザラシメン事ヲ要ス
一、舊來ノ陋習ヲ破リ、天地ノ公道ニ基クベシ
一、智識ヲ世界ニ求メ、大ニ皇基ヲ振起スベシ

我國未曾有ノ變革ヲ爲ントシ、朕躬ヲ以テ衆ニ先ンシ、天地神明ニ誓ヒ、大ニ斯國是ヲ定メ、萬民保全ノ道ヲ立ントス。衆亦此旨趣ニ基キ協心努力セヨ。

一、廣興會議,萬機決於公論。
二、上下一心,盛行經綸。
三、官武一途以至庶民,各遂其志,使人心不倦。
四、破除舊有陋習,以天地之公道為依歸。
五、廣求知識於世界,大振皇國之基業。

我國即將進行前所未有之變革,故朕躬身先眾而行,向天地神明宣誓,定斯國是,立萬民保全之道。盼眾卿亦咸秉此念,同心戮力。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-18 01:28 PM 發表

講多人去,段估泰國都應該唔少,點解又唔稱泰國是香港人的鄉下?
唔係喎,黃C都係話泰國係鄉下的

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-9-18 09:00 PM 發表

做隻中國真曱甴啦🤣🤣
去到Lethe時可能送去日本當曱甴

引用:
原帖由 Yanie 於 2020-9-18 08:40 PM 發表

低手搭咀: 集運
師姐點係低手呀?!妳話已經食過幾箱喇喎,直頭係老手嚟🤣
妳放咗條link嚟,真係做福人群呀!😇

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-9-18 05:27 PM 發表

都要睇原本稅率幾高.
好似香港咁, 入息稅同利得稅都唔高.
其實唔夠殃府開支.
一路以來賣地同各樣印花稅都幫到好多.
可以算係一種間接稅.
如果地價樓價大幅調整, 這方面既收入就靠唔住.
一係加入息/利得稅, 一係開新稅種, 例如銷售稅.
銷售稅有個好處, 就係因各樣原因唔交入息/利得稅既人都走唔甩. 使得多交得多. ...
香港稅基窄係另一個問題,不過全世界來講香港入息稅算好低,簡單嘅稅制亦係另一好處。對比歐美好多國家個最高tax bracket分分鍾過50%,另外還有capital gains, dividends tax, interest income tax, rental income tax....美國(某d州)連遺產同中六合彩都要納稅的。試問一個人嘅「收入」咁樣七除八扣, 仲要比VAT.....仲有幾多takehome income淨呢?

我地起香港真係好幸福㗎啦!

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-9-18 05:09 PM 發表

係香港其實要交足稅都唔難既.
肯定唔肯啫. 未算係清高.
富豪逃稅的話唔代表佢做得啱😏

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-9-18 05:06 PM 發表

🛶🍯🍲🐷🦪🦑🦐🦀🥬
我個電話係咁多貨,咁算唔算?
E+再勁的+🐓🐸🐍🐡🐢都得。
你做咩咁多動物???

引用:
原帖由 Yanie 於 2020-9-18 08:45 PM 發表

2👈幅治內容¥mZN8cf0voJb¥打開👉綯..寶👈或點擊煉接 https://m.tb.cn/h.VytYvrZ?sm=a2e838 至流覽器【我分享給你了一個淘寶頁面,快來看看吧】

呢間,朋友買開。有爛會退款,夠均真。 ...
全部都比吾到$,話冇貨!

係吾送香港???

我係淘淘新手😅😅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]