• 瀏覽: 6,450
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
+9
大家誤會了,其實佢叫「暈豹」

我唔係要幫台仔,我都好唔鐘意而家嘅台灣。一個裝甲車轉向真係差成咁大家都冇懷疑過有問題?其實有冇諗過係機件故障呢,我搵過下資料,台軍方話係轉向液壓喉暴裂,做成裝甲車冇法大幅度轉向。我冇辦法證實真偽,不過係呢件事上面小弟覺得都可信性都高。
希望軍版嘅師兄們能夠理性討論,唔好帶政治立場去睇事物。
ps.帶定頭盔先,如果有師兄覺得不悅,小弟先講聲抱歉!

狡辯,出現咁問題,做咩唔揾拖架接走佢?仲俾佢在居民洗用的馬路上行?想害死人?

前前後後、出出入入,菜菜子睇見就興奮

台軍說風油軚膠壼破裂。我有懷疑。
油壺很難會破裂,(即係brake 油膠壼也一樣),但如果説油喉破裂漏油也有機會。

問題
點樣維修check車㗎?
油壓吾夠,無顯示燈?
點解吾叫拖車?莫話九十度灣,135度灣也難過
亦睇到條友頭兩次入後波完全無回軚。

十年前私家車99.45% 用電摩打軚,軍車我不清楚。
我曾經有架車,壞左打喃磨,電池吾夠力推盤軚。我唯有全程用一二波谷行轉數增加發電量。

引用:
原帖由 owen23 於 2020-9-17 08:27 AM 發表
我唔係要幫台仔,我都好唔鐘意而家嘅台灣。一個裝甲車轉向真係差成咁大家都冇懷疑過有問題?其實有冇諗過係機件故障呢,我搵過下資料,台軍方話係轉向液壓喉暴裂,做成裝甲車冇法大幅度轉向。我冇辦法證實真偽,不過係呢件事上面小弟覺得都可信性都高。
ps.帶定頭盔先,如果有師兄覺得不悅,小弟先講聲抱歉! ...
真相係點冇人知.
但以近年呆灣既政府風氣.
個人比較偏向相信, 係搵D籍口出黎洗呆灣人腦..

引用:
原帖由 owen23 於 2020-9-17 08:27 AM 發表
ps.帶定頭盔先,如果有師兄覺得不悅,小弟先講聲抱歉! ...
https://udn.com/news/story/10930/4864180
呆式作風.. 好似變左一件好事黎咁.
軍方官員也表示,由於方向機故障,駕駛臨危不亂,穩穩地將車駛回車道,處置得宜。感謝現場民眾配合,免除交通事故,軍方虛心檢討車裝保養,強化人員訓練。

https://www.youtube.com/watch?v=a2lLHE3tiWI

由0:50 開始.
咁佢本身應該都識轉彎既.

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-9-17 11:14 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=a2lLHE3tiWI

由0:50 開始.
咁佢本身應該都識轉彎既.
沒有懷疑佢唔識轉彎, 只是如此狀態都仲在大街駕駛真是草菅人命. 咁大架裝甲車我估可以輕鬆撞死大貨車司機, 更不用說私家車同行人.

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-9-16 11:08 PM 發表

以前睇過,坦克好似可以近乎原地轉,吾知有無記錯
睇過影片,羅剎人開坦克玩漂移。

呆蛙加菜腫痛=柒出過味來!

引用:
講咁多冇用,放條正常轉灣啲片咪一清二楚囉!

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-9-17 11:53 AM 發表

講咁多冇用,放條正常轉灣啲片咪一清二楚囉!
出街已經係正常。

引用:
我相信大家都知係機件故障,只係大家開心下,隨便up幾句

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-9-17 11:13 AM 發表

https://udn.com/news/story/10930/4864180
呆式作風.. 好似變左一件好事黎咁.
軍方官員也表示,由於方向機故障,駕駛臨危不亂,穩穩地將車駛回車道,處置得宜。感謝現場民眾配合,免除交通事故,軍方虛心檢討車裝保養,強化人員訓練。 ...
司機又有一等功

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]