• 瀏覽: 6,840
  • 回覆: 72
+2
花木蘭講英文已經大打折扣,鬼佬拍中國歷史劇又無乜做research,  內容不倫不類,我剛在網上睇咗,真係畀佢激到嘔血,同我心目中嘅花木蘭相差太遠。鬼佬都唔知有無讀過木蘭辭,點拍都好啦,真係唔好咁離譜嘛

「花木蘭」早在我們身邊,她不在美國電影之中。

美國公司迪士尼仆直!

垃圾黃屍狗老闆嘅電影,連黃屍狗都唔睇,正常人點會睇…

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-15 06:30 PM 發表
花木蘭講英文已經大打折扣,鬼佬拍中國歷史劇又無乜做research,  內容不倫不類,我剛在網上睇咗,真係畀佢激到嘔血,同我心目中嘅花木蘭相差太遠。鬼佬都唔知有無讀過木蘭辭,點拍都好啦,真係唔好咁離譜嘛 ...
有普通話版本的。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-9-15 06:24 PM 發表

花木蘭係咩年代?點解會有土樓建築?點解套戲入面有太極功夫?識歷史去睇睇到好似平行時空咁都會diu啦,套戲反而台灣好收得喎,yc做乜唔講既?
如果呢部蝕咗本,迪士尼可能拍番部《關公戰秦瓊》來補數。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-15 06:30 PM 發表
花木蘭講英文已經大打折扣,鬼佬拍中國歷史劇又無乜做research,  內容不倫不類,我剛在網上睇咗,真係畀佢激到嘔血,同我心目中嘅花木蘭相差太遠。鬼佬都唔知有無讀過木蘭辭,點拍都好啦,真係唔好咁離譜嘛 ...
根本就係掛個名, 然後啲內容亂黎.
都唔知係唔係廸士尼有心搞害中國歷史文化, 拍埋啲爛片.

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-15 06:08 PM 發表
迪士尼耗資2億美元(約15.5億港元)大片電影《花木蘭》在上映前後惹來不少爭議,以及受疫情影響,結果迪士尼在多國放棄於戲院上映,改而在串流平台Disney+播映,完全指望大陸上映時可以票房有佳績,但影片5日票房僅收約1.8億人民幣,而且每日票房都在下跌。 前天周日收4100萬...

https://hk.appledaily.com/resizer/dzltnwQ3lcvqEyfQXAv-fCH ...
只合香港戰鐘口味。。。

抵L死. 最憎美國文化. 美國人拍的中國故事一定污染中國文化.

好好睇

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-15 06:08 PM 發表
迪士尼耗資2億美元(約15.5億港元)大片電影《花木蘭》在上映前後惹來不少爭議,以及受疫情影響,結果迪士尼在多國放棄於戲院上映,改而在串流平台Disney+播映,完全指望大陸上映時可以票房有佳績,但影片5日票房僅收約1.8億人民幣,而且每日票房都在下跌。 前天周日收4100萬...

https://hk.appledaily.com/resizer/dzltnwQ3lcvqEyfQXAv-fCH ...
我都接受唔到改到咁...
花木蘭明明係代父從軍, 核心係一個考字
點解為了迎合歐美市場而變咗女權維護者

未睇,上次趙微套花木蘭都唔好,但動畫版好睇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]