• 瀏覽: 8,802
  • 回覆: 95
引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-12 04:47 PM 發表

釣魚台當然係中國領土啦,日本搞咩都係白費的。
但中國唔打柒佢,只會終日攪住晒中國東面!同明朝一樣,終日在沿海為患,中國一路忍,最終又令到日本可以如1937年般再來殺中國一次

忍。。。?硬膠吧!

回看歷史,中國人最值得驕傲的係秦始皇,唔係佢統一中國,中國可能至今仲係分裂成7個國家。。無能統一!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-12 07:00 PM 發表

但中國唔打柒佢,只會終日攪住晒中國東面!同明朝一樣,終日在沿海為患,中國一路忍,最終又令到日本可以如1937年般再來殺中國一次

忍。。。?硬膠吧! ...
留比金仔同佢玩。

中國人最失敗,就係盲信從百忍成甘這囉

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-12 07:04 PM 發表

留比金仔同佢玩。
看見美國就在南韓軍事增強,但中國仲好似任由北韓自生自滅,而唔係同北韓也來個軍事聯合

中國的政策咁縮,你認為金仔會儍到自動去拼嗎?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-12 07:13 PM 發表

看見美國就在南韓軍事增強,但中國仲好似任由北韓自生自滅,而唔係同北韓也來個軍事聯合

中國的政策咁縮,你認為金仔會儍到自動去拼嗎?
台灣政黨分裂國家係大敵,大敵當前。d無人島走唔到的。

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-12 18:56 發表

玩海底核試唔係掛,好似話將核廢水倒落太平洋就會。
軍用級儀器會分辯到是人為的。

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-12 07:31 PM 發表

台灣政黨分裂國家係大敵,大敵當前。d無人島走唔到的。
所以, 覺得中國今次在5月開始的部署有些失策, 雖然仍深信中央一定有佢的最佳想法

但5月來唔積極處理那些宵小, 任由佢坐大, 勾結美國及其他國買兵器, 到而家有能力拖中國後腿, 圍住中國成為隠患

好對付印度, 唔知為何要拖, 應一黎就雷霆萬勻, 打殘印度, 在美國未有時間就捉了莫迪及軍隊司令回中國教化, 震攝美國, 標明中國不容侵犯的決心

但而家, 中國對付敵人好似一舊飯, 雖然知中國係唔想傷害他國, 但咁忍反而令他國知道原來攪你冇後果, 好似曱甴知法官會放生佢打爛香港無後果喎, 曱甴咪仲攪得你仲咁一些.

好心中國硬起來吧, 無意思的慈母...做完只會害死中國

現今的領導應學吓鄧小平主席, 是功是過留千秋後定吧,  

好似64, 從前我覺是中國的過, 但看返美國的濫殺, 香港對付黑暴的廢柴, 就知當年的狠, 是對往後中國的仁慈.

希望現今中國領導人唔好貪戀甚麼敵方偽裝歌頌, 應知為中國, 應做的就要放手去做

千秋功過由千秋去定

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄。是非成敗轉頭空。青山依舊在,幾度夕陽紅

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-12 07:43 PM 發表

所以, 覺得中國今次在5月開始的部署有些失策, 雖然仍深信中央一定有佢的最佳想法

但5月來唔積極處理那些宵小, 任由佢坐大, 勾結美國及其他國買兵器, 到而家有能力拖中國後腿, 圍住中國成為隠患

好對付印度, 唔知為何要拖, 應一黎就雷霆萬勻, 打殘印度, 在美國未有時間就捉了莫迪及軍隊司令回中國教化, 震攝美國, 標明中國不容侵犯的決心

但而家, 中國對 ...
唔好轉移視線,台灣係當前大敵。山區邊境磨練下就好。

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-12 07:50 PM 發表

何來轉移, 而家中國拖住西面唔早早甩身, 又來東海同台灣日本對疊, 純屬不智,
本來中國可恨下心, 印度事已可早決解, 那便可少一份分心對付美國的侵略, 但而家一事未停就去開啟東海演習??其實, 這演習一定用迫在同印對戰時一同開啟嗎???

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-12 07:50 PM 發表

另外, 中國現在都係在印度邊境都只係練習徒手推撞, 咁怎好練兵呢.

中央這些處理, 一波未平, 郤又另啟另一波, 令人覺得如丈八金剛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-12 07:55 PM 發表

何來轉移, 而家中國拖住西面唔早早甩身, 又來東海同台灣日本對疊, 純屬不智,
本來中國可恨下心, 印度事已可早決解, 那便可少一份分心對付美國的侵略, 但而家一事未停就去開啟東海演習??其實, 這演習一定用迫在同印對戰時一同開啟嗎??? ...
唔會。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-12 07:57 PM 發表

另外, 中國現在都係在印度邊境都只係練習徒手推撞, 咁怎好練兵呢.
中央這些處理, 一波未平, 郤又另啟另一波, 令人覺得如丈八金剛
5000高地住過未呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]