• 瀏覽: 5,928
  • 回覆: 61
假新聞由蘇俄運用到出神入化,毛澤東身為傳人,亦一步一步跟著,由挑起韓戰變身為受害者,就是假新聞宣傳的結果.

可自己找:
俄國檔案解密檔

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-9 09:17 PM 發表 

"大革命之後無人再擔" ... 唔係好明 , 可唔可以講詳細D???
打錯字。係無人再提巴士底監獄共囚禁左幾多人。

https://www.youtube.com/watch?v=ioJ9YZZFcBY

引用:
原帖由 愚人之石 於 2020-9-10 10:04 AM 發表
假新聞由蘇俄運用到出神入化,毛澤東身為傳人,亦一步一步跟著,由挑起韓戰變身為受害者,就是假新聞宣傳的結果.

可自己找:
俄國檔案解密檔
國民黨檢討失去大陸原因。就係中共宣傳七成假三成真。
國民黨宣傳九成九假,所以講剩低個一點真都無人信。
民進黨做假就更勁,把國民黨反共時期當街即捕即鎗決中共人員,說成是二二八殺害台灣人。

引用:
原帖由 愚人之石 於 2020-9-10 10:04 AM 發表

可自己找:
俄國檔案解密檔
師兄有連結唔該直接貼出黎。叫人查就不如唔好提。。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-10 09:08 AM 發表
毒果已經是人盡皆知它是一份作文報, 凡是它的報導, 連它的讀者也知道它是愛聽謊言者的精神毒物, 用來自慰。
但有一間比毒果更毒的媒體,  於2014年成立,由前主場新聞創立人蔡東豪重新成立,加入鍾沛權、余家輝為創辦人兼總編輯,董事會包括吳靄儀、方敏生、何韻詩、練乙錚、周達智等人。
這間黃媒誓要置香港於死地為目標, 很多人還未察覺它的殺傷力 ...
又話太子有死人 , 又話多左好多自殺案 ...
無錯 , 2019好似係多過2018 , 其實2019連近5年平均都未到

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-10 02:07 PM 發表

又話太子有死人 , 又話多左好多自殺案 ...
無錯 , 2019好似係多過2018 , 其實2019連近5年平均都未到
你睇班董事局係何許人?
董事會包括吳靄儀、方敏生、何韻詩、練乙錚、周達智等人, 就知編輯部唔作文唔得啦。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-10 02:16 PM 發表
你睇班董事局係何許人?
董事會包括吳靄儀、方敏生、何韻詩、練乙錚、周達智等人, 就知編輯部唔作文唔得啦。
講開又講 , 我對何韻詩老豆份人感覺唔係幾好 ...

記得佢有次訪問話 : 杜汶澤係曳(中學教過佢) , 但佢係醒目喎 !!!
杜汶澤醒???!!!
呢條友無輪棟篤笑  主持 , 都係完全無內容  三句就詞窮 , 一味靠講粗口帶氣氛
佢咁都叫醒目 , 我真係唔好知有咩人唔醒目 ...
佢紅得起 , 簡直香港審美文化既墮落 !!!

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-9 01:53 PM 發表

香港都唔好得幾多, 毒果和立場天天作新聞, 政府束手無策, 年青人睇得多自然變智障
其實後生仔本身就有反權威傾向(即係反逆心理) , E+有新聞紙  外國背書 ,
佢地可以大大聲鬧舊權威(如政府  警察  父母) , 梗係HIGH高潮拉佢地 !!!
D後生仔真正在意既其實係渲洩 !!!

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-9 06:43 PM 發表

相反 , 我覺得係香港影響左台灣先真 ...
唔係國際媒體黑化香港(至少一定係偏頗 , 我敢寫包單 , 外國無人知丟磚案  火燒案)
蔡蔡子9成機會收左皮 ...
...
我所指嘅“台灣政權”影響“香港社會局勢”,係佢地背後出資係去年推動社會運動,過去積極地背地裡煽動香港群眾仇視中央及香港政府。
“台政權正正就是去年至今香港社會動亂的幕後黑手。”
“台灣政權是全世界最希望
中華民民共和國如前蘇聯崩潰解體”。台政權多年黎以香港為切入點,寄望“民主暴動”由香港傳播去內地,以期中國由內部解體。可恨只害了香港入世未深的年青人。

引用:
原帖由 finalsm 於 2020-9-10 07:55 PM 發表
我所指嘅“台灣政權”影響“香港社會局勢”,係佢地背後出資係去年推動社會運動,過去積極地背地裡煽動香港群眾仇視中央及香港政府。
“台政權正正就是去年至今香港社會動亂的幕後黑手。”
“台灣政權是全世界最希望
中華民民共和國如前蘇聯崩潰解體”。台政權多年黎以香港為切入點,寄望“民主暴動&rd ...
如果講幕後金主 , 我就寧願係香港本土財閥 ...

香港政府近兩界既平抑房價政策 , 真正郁到佢地蛋糕 !!!
係 , 係事後睇香港出事 , 對台灣綠營好有利下 ,
但我唔覺講錢+動機 , 佢地會多得本土財閥 ...
而且大佈局呢D野 , 我覺得係大國先做到 , 我講邊個呢???

假新聞做出來時一定轟動,到澄清及認錯就無人理。就好似食隔夜菜至癌,已澄清比食香腸風險還低,但到現在都會有人傳

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-10 10:05 PM 發表

如果講幕後金主 , 我就寧願係香港本土財閥 ...

香港政府近兩界既平抑房價政策 , 真正郁到佢地蛋糕 !!!
係 , 係事後睇香港出事 , 對台灣綠營好有利下 ,
但我唔覺講錢+動機 , 佢地會多得本土財閥 ...
而且大佈局呢D野 , 我覺得係大國先做到 , 我講邊個呢??? ...
如果係美國係真正幕後出手,香港一早崩潰散左。
美國資本在港有大量利益,他們不會破壞自利益據點。
本地資本財閥更加不會出資做一些破壞自己家園的傻事。
台灣政權必然出資支持過去香港社會運動發展為暴動。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-9 08:08 發表

版主不處理版友檢舉猴龜鳩的帖子嗎?
猴龜鳩嘅帖乃香討嘅娛樂版,
香討有了它它它,趣味爆燈誇啦啦!

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-10 07:11 PM 發表

其實後生仔本身就有反權威傾向(即係反逆心理) , E+有新聞紙  外國背書 ,
佢地可以大大聲鬧舊權威(如政府  警察  父母) , 梗係HIGH高潮拉佢地 !!!
D後生仔真正在意既其實係渲洩 !!! ...
後生仔都分三類,
一. 見過世面又吃過苦的, 識分好醜, 懂得珍惜, 行得正企得正, 不怕被送中, 能北上發展的有為青年。
二. 漢奸後人全部舒舒服服留家嘆冷氣, 看著窮家小子衝擊政府, 替其父母奪權打天下的富二代。
三. 只為渲洩, 人衝佢衝, 人云亦云, 沒有思考能力, 凡事不計後果的可憐蟲。

引用:
原帖由 貓男 於 2020-9-11 02:04 PM 發表

猴龜鳩嘅帖乃香討嘅娛樂版,
香討有了它它它,趣味爆燈誇啦啦!
睇一兩次冇所謂, 睇第三次就覺得悶到嘔