• 瀏覽: 2,692
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
+6
國際新聞好似沒咩點報,唔知真假,大家都做搬運工

附件

38E22887-9558-4507-837F-4EB6CCD0D838.jpeg(128.83 KB)

中國六千人打三哥三十萬人,我覺得都沒咩可能,中國數量估計9up的,不過三哥一直加人,全線戰機都去哂附近機場,中國果邊加左轟6,J20沒走

附件

E0F239D2-86B2-41F9-A33B-11F840C3E14E.jpeg(12.62 KB)

開唔開戰睇9月10月,62年好似10月開打

引用:
原帖由 TOM12699 於 2020-9-9 11:46 PM 發表
中國六千人打三哥三十萬人,我覺得都沒咩可能,中國數量估計9up的,不過三哥一直加人,全線戰機都去哂附近機場,中國果邊加左轟6,J20沒走
中國人多時哋西狗話中國人海戰術,印度人多時就中國唔夠打,果哋咁地方唔好話擺30萬人,就算擺5萬,後勤都拖死你,部隊高度集中係犯兵家大忌,而家唔係冷兵器時代,投個雲爆彈真係一鍋熟,唔炸死都讓你缺氧氣死。

引用:
原帖由 you2B 於 2020-9-10 12:35 AM 發表

中國人多時哋西狗話中國人海戰術,印度人多時就中國唔夠打,果哋咁地方唔好話擺30萬人,就算擺5萬,後勤都拖死你,部隊高度集中係犯兵家大忌,而家唔係冷兵器時代,投個雲爆彈真係一鍋熟,唔炸死都讓你缺氧氣死。 ...
不過印度首都新德里確實好容易打爆,所以三哥堆人可以理解

引用:
原帖由 you2B 於 2020-9-10 12:35 AM 發表

中國人多時哋西狗話中國人海戰術,印度人多時就中國唔夠打,果哋咁地方唔好話擺30萬人,就算擺5萬,後勤都拖死你,部隊高度集中係犯兵家大忌,而家唔係冷兵器時代,投個雲爆彈真係一鍋熟,唔炸死都讓你缺氧氣死。 ...
有人講過人多搬資都容易些,用一字長蛇陣,一個傳一個咁搬,無路都無問題。

如果10月前沒有被平息,衝突有可能延長到11月後,戰略耐性也會導致失去戰機.

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-9-10 02:59 AM 發表
如果10月前沒有被平息,衝突有可能延長到11月後,戰略耐性也會導致失去戰機.
中國有地利優勢,高山海拔高難攻易守,人數多沒用,三哥導彈最多打到拉薩,但中國邊境火炮可以打到三哥重要城市,而且西部戰區主力係西藏,三哥要突破多層防空網先至動到主力部隊

我重複三次,我們在教包餃子

“呔!”,(啊——!)
“哢!”,(疼——!)
“嚓!”,(爹——娘——!)
“嗷!”,(只有喘氣的聲音)
大家乾淨俐落地親手雙手包了三百左右隻餃子,都捆綁下鍋了,熱氣蒸蒸後,裝進飯盒交還給了對方。
大家都懂的需要,沒必要公開。
https://www.weibo.com/63189566?is_hot=1

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-9-10 11:22 AM 發表

“呔!”,(啊——!)
“哢!”,(疼——!)
“嗷!”,(只有喘氣的聲音 ...
如果屬實來源是昨日的,沒有太多細節,只說明印方近三百人.

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-9-10 11:22 AM 發表

“呔!”,(啊——!)
“哢!”,(疼——!)
“嗷!”,(只有喘氣的聲音)
大家乾淨俐落地親手雙手包了三百左右隻餃子,都捆綁下鍋了,熱氣蒸蒸後,裝進飯盒交還給了對方。
大家都懂的需要,沒必要公開。
https://www.weibo.com/63189566 ...
你講呢件事吧,真假有侍確認,三哥安靜到不得了

附件

E3D2D7BF-63FE-4641-A22E-C962D8C328F4.jpeg(105.28 KB)

901B9A14-92B8-4315-9411-04F2F507C9B9.jpeg(105.28 KB)

6F9B95CA-9538-44B5-B15C-236159D24691.jpeg(86 KB)

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-9-10 11:36 AM 發表

如果屬實來源是昨日的,沒有太多細節,只說明印方近三百人.
包咗300隻咖哩餃子,跟著送回去對方飯堂餃子有沒有穿,有沒有漏餡漏汁就不知了

如果證明到係真,那三哥是紙老虎,動真格就完事了

引用:
原帖由 TOM12699 於 2020-9-10 12:18 PM 發表
如果證明到係真,那三哥是紙老虎,動真格就完事了
小不忍則亂大謀,還是處於小懲大誡階段,但不能再有洞朗事件發生

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-9-10 12:18 PM 發表

包咗300隻咖哩餃子,跟著送回去對方飯堂餃子有沒有穿,有沒有漏餡漏汁就不知了
三哥媒體安靜到不得了,今日2國防長好似仲會見面,睇怕會係三哥呢幾日去向決策最後拍板

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]