• 瀏覽: 3,888
  • 回覆: 50
引用:
原帖由 cnfr 於 2020-9-6 07:49 PM 發表

用呢張圖就話高分四號搵唔到航母係呃人嘅,因為呢張圖根本唔係海面上航母嘅50米分辨率圖。

事實上海面上嘅背景冇呢張圖中嘅背景咁複雜。一片藍色背景下,有七個非藍色像素,點會似呢張圖咁複雜吖? ...
咪就係咁簡單囉 另外航母仲有尾跡 更加容易喺高空睇到

引用:
原帖由 6道 於 2020-9-6 07:00 PM 發表

無言已對真係慘

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 12:08 PM 發表

無言已對真係慘
看你那麼確定,我除了恥笑之外。

引用:
原帖由 6道 於 2020-9-7 12:17 PM 發表

看你那麼確定,我除了恥笑之外。
無知先會笑

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 12:22 PM 發表

無知先會笑
美國嘅航空母艦去咗邊 已經話咗畀你聽答案啦 要改變戰略用b1 蠢材不明白嘅 都費事解釋啦

引用:
原帖由 口口月券 於 2020-9-1 08:54 PM 發表
圖解:衛星找航母攏共分幾步?
高分衛星真的可以發現航母?? 文中有分析. (13.01開始)
https://www.youtube.com/watch?v=c4murpUo99w
我相信每艘航母每時每刻的動態都實時追蹤緊。就像中國潛艇被監控一樣。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-9-7 01:04 PM 發表

我相信每艘航母每時每刻的動態都實時追蹤緊。就像中國潛艇被監控一樣。
根本吾會到開戰先至用衛星追蹤。基本上你根據航母離開母港的航速,從八個方向追蹤,無可能揾吾到。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-9-7 01:00 PM 發表

美國嘅航空母艦去咗邊 已經話咗畀你聽答案啦 要改變戰略用b1 蠢材不明白嘅 都費事解釋啦
咩答案呀傻佬有問伱咩柒唔切

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 01:10 PM 發表

咩答案呀傻佬有問伱咩柒唔切
傻仔唔想知道嘅現實 答案係殘忍嘅

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-6 06:00 PM 發表
人地—早硏究好反衛星技術啦,咁易俾你瞄準咩,打小陣啦
高分四號響同步軌道喎,乜嘢反衛星技術可以反到同步軌道衛星啊?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-9-7 02:06 PM 發表

傻仔唔想知道嘅現實 答案係殘忍嘅
講啦傻佬,答唔出係殘忍

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-9-7 02:11 PM 發表

高分四號響同步軌道喎,乜嘢反衛星技術可以反到同步軌道衛星啊?
同步軌就不能打下?無知最可憐,殺手衛星第—時間射L爆你啦,到時鬥補充衛星能力,所以老美大力推廣民企火箭工業互補不足

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 02:54 PM 發表

同步軌就不能打下?無知最可憐,殺手衛星第—時間射L爆你啦,到時鬥補充衛星能力,所以老美大力推廣民企火箭工業互補不足
咁快就要打衛星啦,咁咪等於全面開戰咯,咁仲講乜用航母姐,用核彈啦。

引用:
原帖由 amypat 於 2020-9-7 03:53 PM 發表

咁快就要打衛星啦,咁咪等於全面開戰咯,咁仲講乜用航母姐,用核彈啦。
打仗梗係全方位架啦,冇錯,誰開槍都是,吓講咁耐先怕全面開戰,不是吧

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 02:49 PM 發表

講啦傻佬,答唔出係殘忍
唔接受現實嘅曱甴 喺現實上 當然輸得好慘啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]