• 瀏覽: 540,942
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 南區總警司 於 2020-8-30 09:42 PM 發表
【全面檢測】逾42萬人已登記 首日80個檢測中心預約額滿

在9月1日普及計劃開展首天,已有80個社區檢測中心的預約額滿,佔全部141個社區檢測中心超過一半(見圖)。至於9月1日至7日的預約,已經有5個社區檢測中心的預約額滿。這5個檢測中心為秀茂坪社區會堂、油塘社區會堂、尚德社區會堂、沙角社區會堂和馬鞍山體育館。: ...
會唔會yc 玩嘢,book咗唔去 🤔

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-30 10:58 PM 發表

奇哥嘅圖,永遠都好鬼得意
大叔,爆啦爆啦爆啦,又要辛苦你了

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2020-8-30 11:28 PM 發表

去台南會嚇死佢添呀,我去過一次台南,一到步既感覺係甚麼鬼地方呀?我都吾會再去,大約5至6年前我第一次去台北已經覺得好鬼落後,個機場豆潤咁細 ...
2003年當我一步出高雄火車站,這鬼地方比粵D更差(2011年才去了粵D半日)

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-8-30 11:42 PM 發表
我同你一樣,以前係好鍾意去台灣玩,貪佢平同近,去台北更加唔駛諗行程,試過零晨十二點買機票,朝早七點上機過台灣,因為想睇演唱會,去到一個地步喺d同事以為我有台灣男朋友😅😅不過黑暴後就冇去台灣lu,我家姐都唔敢叫我去,佢feel到我憎左台灣有份喺香港搞事 ...
以前去呆灣因為貪佢平....
自從上次去完呆灣後,成堆當地媒體都係撐港黑暴同踩韓魚,就知道呢個地方唔值得再去.....

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-8-30 07:36 PM 發表

呢種癈物香港依家好多,最慘係基層都係,隻隻都不負責任,父母真係冇得退休,做到死果一日。

地產版有人開貼話香港退休難,要留層樓比下一代,又要養仔女,當自己係超人,冇打算令仔女做平凡人,過正常生活,甘願照顧一世!

呢D[偉大]父母,真騎呢!! ...
愚港班巨嬰某程度上都係父母縱出嚟
點解做父母要留家產比仔女? 父母養咗佢哋咁多年, 仔女唔係應該供養返父母咩
都唔知邊個發明成功靠父幹, 好多人都係後生白手興家, 點解又唔報導下果D人?
搞到而家D後生中意將自己既失敗賴落別人身上, 唔係檢討咗自己先, 亦唔會自己去搵方法解決
例如佢哋成日話草唔到錢, 但其實每日飲30幾蚊杯咖啡, 食70幾蚊個lunch, 食個平D既餐同戒咗杯啡, 每日至少都慳咗50蚊啦

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-8-30 11:42 PM 發表

我中意朱古力。任何角度都難唔到佢既事業線
朱晨麗?

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-8-30 11:20 PM 發表

腰兄,當初嘅風係先通珠澳,但好多澳門人喺中山置業,所以唔合通關資格,市面跟本唔大熱衷,到開放申請,好多人抱住登記咗至算,結果網站瓜咗,第二日政府已岀嚟講,有大量悪作劇岀現,例如過關目的係寫去食拉麵,要到珠海一遊…病毒檢測初時預約都有類似情況,總之約咗至算,直至有可靠消息岀咗通關時間表,加上檢測額大幅增加,通關一路都好暢順,冇事發生過。反而偷渡去馬交賭嘅人蛇就捉過幾單😪 ...
唔該奇兄詳細資料
愚港如果能不隔離通關什麼光怪陸離的事情都可能發生200萬隻妖怪一定搞搞震,政府林鄭真係要好好盤算做好準備

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-8-30 11:46 PM 發表

會唔會yc 玩嘢,book咗唔去 🤔
沙角附近有好多公屋(沙角,乙明,水泉澳,仲有沙田圍果堆),淨係水泉澳都18棟樓.....
成個馬鞍山區好似只得兩間,但馬鞍山有20萬人,梗係點都爆啦....
至於報假身份証問題,好似話有8宗投訴,警察查緊3宗......

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 11:31 PM 發表

我哋兩個都無車牌😓
我去沖繩果幾日仲要天氣唔好, 巴士延誤, 搞到心情好差
剩係覺得美國村既行程比較好
首里城好細, 半個鐘就行完
國際通交通幾方便, 而且多嘢食賣, 但當地餐廳質素麻麻, 睇tabelog去食都中中哋伏
最難頂係果D沖繩家庭料理, 真係好咸好難食😖
如果比我再揀一次, 同樣價錢, 我寧願去九洲好過, 至少有JR交通方便D, D嘢又好食D😒 ...
或者廣島都好

當然首選是北海道

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 11:09 PM 發表

警司兄,怎解你咁快手?
真心佩服!
書劍有冇睇過?小說真係很吸引,引人入勝(性)。
我知道電視劇首主題曲好正.

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 09:53 PM 發表
依家美國民調兩人差距收窄, 不過黃人綠人真係好支持侵侵, 不過佢個種瘋狂, 同反中的小動作, 只算無作用都好, 確實令黃人綠人興奮, 而藍人見到今年美國的狀態對支持侵侵連任, 可以想像到佢幾受歡迎。 而班黃人綠人居然講到近7次用6次得票過半的民主黨係共狗, 即係美國有過半人親共, 不過我相信如果民主黨贏, 呢班人會即刻改變立場奶民主黨。 ...
4年前,腦燒班黃友力捧希拉莉,話阿侵痴線,上場後一定會大力親中,甚至話佢係老千....
今日?佢地一面倒去撐侵,話拜登老人痴呆.....
佢地搬龍門都唔係第一次架啦....

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-30 10:51 PM 發表
CY
臭狐佬話:"幫緊你幫緊你.....ok ok 幫緊你幫緊你唔好勞氣, ......................幫緊你幫緊你黎近呀!."

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 11:10 PM 發表
依家好似少提左貿易戰, 可能關稅已經加無可加, 依家轉而封殺華為同限制企業多。
貿易戰對美國冇好處. 好難打落去.

零時零分,準時出新帖,秋後算賬(7)

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 21:53 發表
 依家美國民調兩人差距收窄, 不過黃人綠人真係好支持侵侵, 不過佢個種瘋狂, 同反中的小動作, 只算無作用都好, 確實令黃人綠人興奮, 而藍人見到今年美國的狀態對支持侵侵連任, 可以想像到佢幾受歡迎。 而班黃人綠人居然講到近7次用6次得票過半的民主黨係共狗, 即係美國有過半人親共, 不過我相信如果民主黨贏, 呢班人會即刻改變立場奶民主黨。 ...
就算美國都有好多人覺得民主黨已經去佐極左甚至共產。拜登會繼續喺啲大票倉州大勝,但仲有可能好似希拉莉咁贏選票輸選舉人票。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]