• 瀏覽: 540,743
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 08:19 PM 發表

以我理解和之前風聲,配額係要實名身份証網上登記的,其實我都唔明可以點炒,,想來想去可以出古感就係公司配額但應該每間公司中港要有生意配額都係1-3個,這些公司都唔夠仲攞嚟炒除非炒價上百萬啦 ...
腰兄,當初嘅風係先通珠澳,但好多澳門人喺中山置業,所以唔合通關資格,市面跟本唔大熱衷,到開放申請,好多人抱住登記咗至算,結果網站瓜咗,第二日政府已岀嚟講,有大量悪作劇岀現,例如過關目的係寫去食拉麵,要到珠海一遊…病毒檢測初時預約都有類似情況,總之約咗至算,直至有可靠消息岀咗通關時間表,加上檢測額大幅增加,通關一路都好暢順,冇事發生過。反而偷渡去馬交賭嘅人蛇就捉過幾單😪

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-8-30 11:11 PM 發表

冇呀,太后鍾意聞果香,榴槤最有效
原來係咁。。

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-30 10:51 PM 發表
CY
佢咁樣算唔算協助違反國安法既漢奸?CY cap圖好,班反賊成日搬龍門又刪鋪。有圖無得賴。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-29 10:56 PM 發表

我個廿幾歲嘅姪子,去過第一次就話以後都唔會再去,話完全係個落後嘅城市。我地已經去呆北架喇😅
去台南會嚇死佢添呀,我去過一次台南,一到步既感覺係甚麼鬼地方呀?我都吾會再去,大約5至6年前我第一次去台北已經覺得好鬼落後,個機場豆潤咁細

引用:
原帖由 ckm 於 2020-8-30 10:52 PM 發表

去沖繩自遊行一定要揸車,公共交通好唔掂
我哋兩個都無車牌😓
我去沖繩果幾日仲要天氣唔好, 巴士延誤, 搞到心情好差
剩係覺得美國村既行程比較好
首里城好細, 半個鐘就行完
國際通交通幾方便, 而且多嘢食賣, 但當地餐廳質素麻麻, 睇tabelog去食都中中哋伏
最難頂係果D沖繩家庭料理, 真係好咸好難食😖
如果比我再揀一次, 同樣價錢, 我寧願去九洲好過, 至少有JR交通方便D, D嘢又好食D😒

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-30 10:58 PM 發表

奇哥嘅圖,永遠都好鬼得意
大師兄,哩個moment又要爆啦

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 08:24 PM 發表

奇兄收到
希望政府真係先搞家庭團聚啦,就算先去一次都好都已經8個月了分隔2地的師兄好掛住內地妻兒
我都好心痛萬事足師兄同期他版友,希望佢哋頂得住

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-30 10:45 PM 發表

今日出咗元朗走轉,多咗好多吉舖,大馬路有間卓悅清緊貨準備退租執笠,近開心廣場老麥則邊地舖,以前有間旅行社,已經變咗吉舖

黃人繼續拖後腿,大家準備粥水都無得食 ...
股樓都未跌又未出現二手飯,班蟑螂仲可以食老豆老母又無經濟壓力,所以去地當然繼續攬炒愚港啦
其實心水清都知今次香港返唔到之前的了,就算疫情控制到同胞自由行都唔嚟香港啦去澳門海南就好,真係唔驚嚟香港比人打咩而中尾貿易戰首當其衝都係愚港,所以香港死左七成的,係我個區基本無遊客所以店舖都無咩事但出到銅鑼灣灣仔就知個市有幾差,
火兄我地其實真係好簡單,只希望日出而作入日而息有2餐安樂茶飯吃,我真係唔喜歡政治但黃人真係醒醒唔好再迫我地分顏色

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-8-30 10:35 PM 發表

睇完告示智商即刻俾拉低
快啲賠返啲智商比我

不過唔使拒招待啦
從來都唔知有呢間野存在
點抽水都係過目即忘
佢自已捉蟲入屎忽,轉頭再爆雙位病例佢度就搵鬼去囉......

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-30 11:05 PM 發表

呢個?
我中意朱古力。任何角度都難唔到佢既事業線

附件

9339A384-2518-4D2E-ABCA-8413E845197D.jpeg(170.75 KB)

8A97F2F4-D244-4A82-B1D2-8A48F28DAC83.jpeg(193.34 KB)

引用:
原帖由 傻傻的貓仔 於 2020-8-30 12:39 AM 發表

其實以前我每年去好多次台灣(主要因為近同消費平),身邊D人個個以為我好鐘意台灣
黑暴早期(果時佢地成日以為我係黃)好多人問我會唔會移民去台灣,我答梗係唔會啦,台灣遲早都會比中國收返,可能我有生之年揸回鄉卡就去到,點解要咁麻煩攪移民去呢
再講台灣人咁懶生活節奏太慢,其實我地唔係咁易適應呢;
而且我有時覺得佢地好多個腦都諗埋一邊,好似我個朋友,佢之前幫襯香港D黃牛買演唱會飛比人呃左錢,佢 ...
我同你一樣,以前係好鍾意去台灣玩,貪佢平同近,去台北更加唔駛諗行程,試過零晨十二點買機票,朝早七點上機過台灣,因為想睇演唱會,去到一個地步喺d同事以為我有台灣男朋友😅😅不過黑暴後就冇去台灣lu,我家姐都唔敢叫我去,佢feel到我憎左台灣有份喺香港搞事

果堆黑醫護見到已經有50萬人去登記檢,就立刻開記招去撥冷水,睇黎佢地真係驚會有好多人走去驗來摑番佢地一巴.....

依家警方真係要部署好果堆檢驗中心既安全,防止有黑暴出黎搞事.......

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2020-8-30 11:28 PM 發表

去台南會嚇死佢添呀,我去過一次台南,一到步既感覺係甚麼鬼地方呀?我都吾會再去,大約5至6年前我第一次去台北已經覺得好鬼落後,個機場豆潤咁細 ...
哈哈!咁辛苦搵錢嚟去番以前香港舊區地方,又的確唔抵!玩時光倒流
其實我啲呆蛙朋友都係台南,高雄嘅。佢地係有人情味嘅,但係比我感覺並唔係發自內心;佢地講果句未必就係心果句,由其是讚美果啲,真係認真你就輸
台北果個唔算豆潤了,去台中果個,直情入口到上機一眼可以望哂

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 10:35 PM 發表
依家只要表面反中激烈, 就算唔知成效都會盲目支持, 所以侵侵係最受黃人綠人歡迎。 而克林頓親中係最搞笑, 克林頓可能先係大陸最怕的一種。 當時美國國力財力領先全球, 無人咁對抗, 表面同中國好, 但係印尼排華, 炸大使館, 大型彊獨藏獨, 下下都直接殺人攞命, 依家侵侵打貿易戰最多賺少左錢, 點都好過俾人攞命。 ...
克仔當年可以令美國財赤歸零,而且又高智商,梗係勁啦.....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]