• 瀏覽: 540,963
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-30 03:16 PM 發表

應該冇

我坐緊巴士,後面兩個港女話要食小班和膳心小館月餅😒😒😒
黑心小館已經執咗笠
如果買咗佢D月餅好可能收唔到貨🤡
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1859494/即時-港聞-捲勞資糾紛遭圍攻-社企膳心小館突宣布結業

引用:
原帖由 dio1890 於 2020-8-29 08:07 PM 發表

同意,其實香港既事就香港了,西藏,新疆或朝鮮唔係乜野窮山惡水,一個唔覺意俾D曱甴走失咗仲可能塗毒當地居民,就唔知點先可以謝罪,而且香港都有唔少無人島,浦台島又好,乜島都好,曱甴有本事學巴比龍咁走到咪叻囉,唔係就係孤島種樹,平地,起木屋 ...
玩 荒野求生 直播,話唔定大好前途

引用:
原帖由 naly 於 30-8-2020 12:48 發表
  【831一周年】太子站當事人梁耀霆:爭論有無死人「錯focus」 將向警方民事索償 ...

一年過去,梁耀霆的心裡除了憤怒,更多的是失望和無奈。他質疑社會在831事件上「放錯focus」,花太多時間和精神爭論當晚是否有人死亡,部分人甚至無視真相一口咬定「一定有死人」,卻忽略了一眾受害人。他又慨嘆,港人似乎漸漸淡忘事件,要求港鐵交出閉路電視的案件在3月有裁決 ...
沒有暴徒暴動,不會有防暴警察及速龍小隊出現拉人

正常市民,見到發生暴動,應該盡速遠離暴動現埸,逗留在暴動現場唔離去,被拉被鎖是必然,與人無尤

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 04:22 PM 發表

所以咪話佢地窮自大囉,啲歪理同黃物一樣,癈時浪費時間同佢地豬up
呢個呆灣朋友喺美國讀完書歸呆嘅,其實大大話話都成4,5年冇打工,話喺屋企度研發手機程式喎。佢話有個朋友鬧佢冇鬼用,搵借口唔搵嘢做食屋企嘅,點知佢就同人地絕交 ...
想學Bill Gates 定 Steve Jobs
最後佢研發左啲咩出黎呢?定係話屋企無車房,所以無靈感

引用:
原帖由 Yanie 於 2020-8-30 03:58 PM 發表

富臨的芝士龍蝦伊面,168,絕無欺場

仲要好鮮料,不是雪味。
我中意買富臨燒鵝同叉燒, 又平又好味
仲有就係樓下間炑八D$35蚊平價套餐😋

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 04:22 PM 發表

所以咪話佢地窮自大囉,啲歪理同黃物一樣,癈時浪費時間同佢地豬up
呢個呆灣朋友喺美國讀完書歸呆嘅,其實大大話話都成4,5年冇打工,話喺屋企度研發手機程式喎。佢話有個朋友鬧佢冇鬼用,搵借口唔搵嘢做食屋企嘅,點知佢就同人地絕交 ...
畢業咁耐唔做野?
其實係(1)懶(2)廢

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 12:12 AM 發表

我公司都係, 黃人老闆講到明佢自己唔會去驗
果同D同事講起, 我話, 你哋成日出出入入, 真係唔驚自己中咗招嘢比屋企人咩?
佢哋D結論好好笑, 話無病徵會自己好返, 所以唔洗驗
另外有同事屋企有養狗, 佢話怕驗完如果中招, 隻狗會比漁農署捉走
佢覺得漁農署個反複測試會玩死佢隻狗
D人真係好自私 ...
可能係佢同隻狗一齊去見上帝

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-30 04:32 PM 發表

畢業咁耐唔做野?
其實係(1)懶(2)廢
(3) 懶 + 廢

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-29 11:31 PM 發表
   黃人同綠人最大問題就係講到自己好差, 但係都仍然一定要講到好過大陸好多, 有陣時仲要講唔出點好過大陸, 係度講咩自己有民主自由人權。 其實心水清都知道台灣停水停電水浸地洞房屋橋樑倒下, 氣體爆炸, 黑心食物, 走私講成超買。 佢地罵大陸的情況佢地全部有哂, 而且問題仲要係近幾年特別嚴重, 係黃人先至會想好似台灣咁, 香港剩係一個沙中線車站已經講成咁, 台灣呢D問題一早已經 ...
師兄一言道盡(中華)天下怪,大陸進步唱人毒,呆娃退步走回頭路要讚美及慶賀。
港台真是中華民族的反面教材。

引用:
原帖由 三級警司 於 30-8-2020 15:16 發表

應該冇

我坐緊巴士,後面兩個港女話要食小班和膳心小館月餅😒😒😒
膳心小館好似就快執

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 03:25 PM 發表

呢排用少咗支付寶, 用多咗微信
呢排用咗好多次麥記app
$1蚊凍奶茶好抵啊🤩👅

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 04:14 PM 發表

何議員真是硬漢子,俾曱甴搞冇人幫到佢,但他又可以幫到普通/正常市民。
真係感觸!
我最佩服佢父母山墳被毀(呢啲連真正黑社會都唔會做吧),佢對外公開嘅反應完全冇過激嘅言詞(隻死人黎渣滓比記者跟下就話要攪人)!我第一次見到呢件事果陣真係唔係好信,啲黑暴必定有報應

引用:
原帖由 怪醫間黑男 於 2020-8-30 02:33 PM 發表

看到此消息
曱甴真乞人憎, 疫情好少少又搞事
睇嚟之後14日好可能又爆發

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 03:54 PM 發表
今日就點都有D人出來搞事, 但係估計都學呢度講, 係商場遊行。
Fyi

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-8-30 02:42 PM 發表

我阿媽都話d人whatsapp好多片,
影到要探到好入,上到鼻樑咁,係到嚇人,
好在都已經澄清緊,係探入1、2cm。
班垃圾傳媒真係好黑人憎,製造恐慌。
第時隻病毒變種呀第x波疫情呀等等都可能會發生...要預備長期作戰
其實長遠d諗都要習慣驗
甚至學識自己驗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]