• 瀏覽: 540,740
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 29-8-2020 21:26 發表

蛇頭吾同阿爺合作,以後吾使揾食
撈偏門的,都知道有咩可以做,有咩唔可以做

想繼續偷鷄揾食,還是一鑊打沉,走私蛇頭自己會識揀

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 29-8-2020 21:38 發表

9月1日19:3O時
奔放兄,在下也是相同時段

始終黃人綠人最鍾意, 無民主自由人權法律, 人民財產話收就收, 咩都偷搶, 得一種聲音, 唔夠講就罵人翻牆共狗, 咩台灣好多種聱音咩, 9成綠媒, 中天中時都幾乎俾人連根抽起, 新聞經常對大陸無腦黑仲要大把人信, 大陸真係無咁樣黑台灣。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-30 11:14 AM 發表

奔放兄,在下也是相同時段
火兄,收到!可惜同你相距2O里。有事呼應不及!(我葵芳)

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-8-29 04:04 PM 發表

我都like左。
做得好👍👍👍👍👍

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 10:47 AM 發表

舊年年尾有人影倒大家樂幫蘋果日報慈善基金籌款。可能係個別分店行為,不過我萬一食快餐都只係美心了😉
下,居然咁樣,
之前一直見有人話大家樂係黃有人話係藍,
都真係搞唔清楚,
但做出d咁既野,
真係唔洗幫顧佢。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-29 04:09 PM 發表

我有啲好奇,有無日本人覺得自己俾老美蝦架呢?當年日本學運,好似一開始係反美的
平民反美是冇用的,老尾控制當地執政黨可搞掂,通過時間洗腦,反美變成.跟尾狗!

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 10:47 AM 發表

舊年年尾有人影倒大家樂幫蘋果日報慈善基金籌款。可能係個別分店行為,不過我萬一食快餐都只係美心了😉
個人經驗, 可能係個別經理架行為, 以我這一年幫襯O個幾間大X樂, 都沒見過這個箱

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 09:55 AM 發表

我都要向你阿哥學習,你阿哥值得敬佩!
多謝妹妹師兄!諗起以前呀哥對我啲教導,我又滾動到雙眼微紅喇

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-8-29 04:09 PM 發表

唔好呀!嚇到小朋友架。
小朋友嚇嚇下就成長了,不會變巨嬰。

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-8-30 11:31 AM 發表

個人經驗, 可能係個別經理架行為, 以我這一年幫襯O個幾間大X樂, 都沒見過這個箱
黃物無處不在又鍾意挑事,真係請著佢地都冇好嘢

大家樂可能好似TVB咁有黃人同藍人玩政治表態, 所以難分黃藍, 而大班真係衰係二世祖手上, 成班管理層都已經切割, 做哂公關都無用, 個二世祖依家已經唔敢再出來。

有人想重演721,煽動人31號出嚟搞事?

附件

30511B98-DCEB-4728-A3C0-1E629F7E9CB2.jpeg(164 KB)

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 12:42 AM 發表

有時喺youtube見大陸人同呆蛙嘅評論,真係冇比較就冇傷害。有時大陸人會順住呆灣講自己喺大陸有幾慘嚟自嘲,我覺得呢啲至係自信嘅表現。佢地將呆灣嘅小傻b變成大傻B😂😂 ...
最經典的大陸人食唔起茶葉蛋

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 12:53 AM 發表

雖然我冇乜記性。。但係好似之前喺微博(?)有人講過,話兩間大字頭嘅快餐都係黃架喎🤔
咁都係幫襯美心穩陣啲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]