• 瀏覽: 540,680
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 akanesk 於 2020-8-30 09:16 AM 發表

大X活踢走件杜蟲喎
聽返嚟本來繼續用的但軟飯王獅子開大口開會個時仲媽叉快活領導,所以才換的,而家去地無代言人

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 09:50 AM 發表

哈哈!香港人個個口味似E師姐咁高,香港飲食業10間執了8間。
我都係咁講,香港係多食天堂,美食天堂就見人見智了。
你講得啱呀等我幫趁真係等執!美食天堂已死!我都好慘㗎出街剩得去伯爺公到食雞!茶記真係咪嘞!

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 12:34 AM 發表

其實我香港玩開果班朋友,有兩三個喺佔中前有時都會講下政治嘢。但喺女人堆所謂嘅政治嘢就係鬧下政府,笑下大陸咁🙃 我雖然唔同意,但係都唔會出聲,佢地幾個平時講嘢都又大聲又快,會頂唔住。
舊年重有見面時,藍或黃嘅都講喺其他朋友/家庭圈度,都頂唔順唔同意見又偏激嘅人,係要迫人表態之類。
到而家大家都有共識,暫時睇重友誼多啲,喺谷度都唔會講呢啲話題。所以除咗有人生日,谷度都冇乜人講嘢喇。
或者 ...
... 我果D 識左1X年, 佢地在GROUP到是無講政治, 但亦因為黑暴, 連講野的興趣都無.... 包括自己, 半個GROUP都是深黃, 其他又無表態.... 唉, 唔出聲算啦, 結果是個個都無再出聲...

引用:
原帖由 blueyuyu 於 2020-8-30 08:04 AM 發表

我都記得兩間大XX係黃,舊年樂個間仲有毒果慈善基金個箱放係收銀機傍。
大X樂成日幫襯, 真係無見過 有咩黃架行為

https://news.mingpao.com/pns/港聞/ ... 00002/1598724699043

日月報又幫黑暴漂白,香討隔離板d 人用字仲偏激,但我講唔出。
如果真係好鍾意香港,麻煩用一個客觀既角度去了解西方既炆煮豉油同佢地講既中共統治既優劣先。當你能夠用一個客觀既角度去了解後先作出選擇。
而唔係西方傳媒植入式洗腦吹棒炆煮豉油係無價,可以解決一切問題,然後盡一切飲奶之力污名化中國。
我同意要俾希望d 年青人,向上流動同置業希望,但炆煮豉油係咪可以解決到我相信一定唔係,貧富懸殊只會持續甚至進一步惡化,因為人既劣根性就係貪。呢樣野先真係需要中共出手,點樣可以用佢扶貧經驗,可以短短四十年間將深圳GDP追過香港,另外令呆灣GDP以前超過一個中國而家連一個福建省都唔及。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-30 01:07 AM 發表

但係香港買真係同巴基斯坦杧差唔多,但70年代臺灣蘋果杧大量賣嚟香港係非常好食又香又甜,我買咗個放係廳成廳都香,而家又係變哂質食唔番那味道了。 ...
係呀!佢啲香味就係能夠香全屋(細屋來計)!而家好多生菓都變哂咁,連香蕉都無乜香味

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-8-30 09:47 AM 發表

光頭蔣無q用,琉球,釣魚台都優柔寡斷
戰後光頭蔣根本無話語權,真係和英美平起平坐咩去當然要聽鬼講啦而且當時老尾要防蘇聯當然比多點著數小日啦,,如果45年羅斯福唔死無換杜光頭蔣會好很多到國共內戰杜已經少了好多支援比光頭了,當然五子登科的國民黨真係無藥醫啦

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 09:50 AM 發表

哈哈!香港人個個口味似E師姐咁高,香港飲食業10間執了8間。
我都係咁講,香港係多食天堂,美食天堂就見人見智了。
我認同美食天堂不過係30年前,求其街邊整串煙仔牛雜都比現在咩米屎蓮個D好食
我都唔知愚港人這樣重視米屎蓮為什麼,中國人美食要班鬼佬評價評論再比星你真係對牛彈琴囉,比份牛雜去地都唔敢食啦

引用:
原帖由 eman666 於 2020-8-30 06:20 AM 發表

邊個?

This

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-30 09:58 AM 發表

禾上次Decode錯,叫了qq妹妹一聲qqee,結果收了一隻豬印,所以禾從此學乖了,改了口叫qq妹妹
佢個名有4個e,你打兩個禾都豬你😆

引用:
原帖由 香煎小手袋 於 2020-8-29 02:30 PM 發表
睇YouTube 睇得多
玩手機apps多
廚房設備好
就當自己係廚神😅
唔知出來開店要學好基本工
真係以為做老闆好容易
創業容易守業難。創業時一團火,有後備豬金,守業就要真功夫真本領,時間會挫敗你的銳氣,真功夫是考驗。
在此,嚮所有老字號的老闆致敬!為香港繁榮而繼續努力!

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-30 10:06 AM 發表

咁簡單就係要俾大陸捉人?其中有幾個未夠18歲16歲犯法都唔需要坐監,點解要走佢哋父母白痴?最有問題係16歲越南籍嗰個,當初暴動下手最兇狠嘅應該係呆灣越南嘅雇傭兵,會唔會呢個越南仔唔可以俾捉到?怕佢審訊時爆大鑊, 咁就要佢走 ,走嘅過程冇保證㗎,分分鐘浮屍公海,到時又可以插賊贓嫁禍!臺灣好陰險毒辣由佔中一直對香港使陰招,呢次12條白痴係俾大陸海警救咗! ...
我認同係救左12條傻仔

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 10:09 AM 發表

嘩!腰哥真係百世修行,同老虎仟世姻緣。真係難得!👍👍👍👍👍
美女與野獸,我中學同學去地全部一致認為阿嫂當初係鬼遮眼才和我一起仲開玩笑問我搵左咩降頭,家母當年都好擔心怕她玩玩下而且婆媳關係都大問題,奶奶成日啫住新抱的但日久見人心結婚後家母都贊老婆,到家母病個2年老虎都照顧得好好家母還說新抱無得頂,家母走時最傷心係老虎,老虎性格剛烈湘妹子但你對她好她會對你更好,但她對我說如我搞三搞四就夜晚剪左我沖走去

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-29 02:35 PM 發表

幾個大集團嘅月餅收入已經夠頂一年,其餘日子係養住間鋪

又要提醒大家,記住大奸…… 卑鄙月餅
初初大奸卑鄙劣餅吹到天上珍寶,益咗佢幾年。自從佢示弱後,我全家已無視它。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]